Wordt nooit vrienden met jouw cliënten, zei een ervaren coach.
Toen ik 17 jaar geleden vanuit mijn WW-uitkering zonder enige financiële back-up als zelfstandige startte met coaching, loopbaan en ambulante begeleiding. Het enige dat ik meenam was mijn brede deskundigheid, levenswijsheid als eenoudergezin en een portie lef.

 

Dit advies heb ik naast mij gelegd en ben afgegaan op mijn eigen wijsheid en mijn fingerspitzengefühl.
Ondertussen ben ik 17 jaar verder en 70 lentes oud. Ik ben gevallen, opgestaan en weer doorgegaan .
Ik heb grenzen leren stellen en afscheid genomen van mensen en samenwerkingsverbanden, die niet meer werkten. Ook al had dit drastische financiële gevolgen. Wat ik heb behouden is mijn cliëntgerichte aanpak en mijn vertrouwen in de mens.

 

Nazorg

Soms ontstaat er na het traject een soort van vriendschap of houden wij contact: Af en toe een belletje, een kaartje, een mailtje.
Zo kan het gebeuren dat er na een vriendschap van 12 jaar er een speciale band ontstaat met Wandana als ze voorstelt mij naar het ziekenhuis te begeleiden voor een naderende operatie en als contactpersoon op te treden na de operatie. Sindsdien noemt ze mij haar pleegmoeder.
Voor mijn zoon, die in Oosterhout werkt en woont met zijn gezinnetje was het een heel geregel om steeds heen en weer naar Almere te rijden en vervolgens naar het ziekenhuis in Hilversum. Na mijn operatie is hij een weekend overgekomen.

Of dat ik ineens na 12 jaar door Manisha wordt uitgenodigd voor kraamvisite en ter plekke  wordt omgedoopt tot oma: Binnenkort wordt mijn bonus kleindochter 1 jaar.

Een aantal  maanden geleden kom ik tijdens het  googelen een interview van Wendy met Omroep Flevoland tegen.  Ik had Wendy 13 jaar geleden succesvol gecoacht.

 

Ik wil nog 5 boeken bij je bestellen!

Je bent een BN’er!
Zo begin ik het gesprek als ik besluit haar te bellen. Ik heb net een leuk interview van je gelezen.
Kort na ons gesprek komt er via mijn webshop een melding binnen. Verrast zie ik dat Wendy mijn boek heeft besteld.

En dan open ik een week geleden na mijn ochtend meditatie niets vermoedend mijn smartphone en lees een WhatsApp bericht: ‘Goedemorgen gudu. Hoe gaat het met je? Ik wil nog 5 boeken bij je bestellen.
Waaaat, Wendy appt mij dat ze nog 5 boeken wilde bestellen!
Overdonderd bel ik haar op: Voordat ik iets kan zeggen bedankt ZIJ mij voor mijn openhartigheid.
Ze vindt het boek een inspiratiebron voor velen en mij een voorbeeld voor anderen. Ze eindigt het gesprek met de mededeling dat ze de boeken cadeau wil doen aan familie.

Mijn hart barst van dankbaarheid zowat uit mijn lijf om zoveel waardering voor mijn boek. Een boek dat mij bloed, zweet en tranen heeft gekost. Een boek waarin ik met ‘de billen bloot’ ga en dat op de literatuurlijst staat van een lezer. Een boek waar ik toffe reacties op krijg: Ook uit Suriname!

De volgende dag ontmoeten wij elkaar bij ANNO waar ik haar de boeken zal overhandigen. Daar wacht mij weer een verrassing.
Wendy: ‘Wat wil je eten? Ik trakteer.’
Ik:???

Zie ons daar nou zitten. Ik kan het nog steeds niet bevatten en Wendy? Die geniet …

 

Pensioen

Sinds eind november is Wendy met pensioen. 13 jaar geleden koos ze ervoor om van een administratieve baan over te stappen naar een opleiding tot verzorgende IG. Aansluitend nam ze de stap als zzp, parttime avond- en nachtdiensten thuis bij cliënten te draaien en dat deed ze met OV vanuit Almere naar Bussum en Amsterdam: RESPECT!

En nu gaat ze in januari voor langere tijd in Spanje met vakantie waar haar zoon als makelaar appartementen en huizen verkoopt. Zo kan het soms lopen als je kiest voor jouw eigen werkgeluk.

 

Dit zijn nou van die pareltjes, die kunnen ontstaan als je dingen doet vanuit je hart.

 

Be kind to people not because of who they are, but because of who you are.
– Steve Wentworth –

 

Wat zou jij doen bij zulk goedbedoelde advies?

 

Boek

Voordat ik het vergeet: Ben je op zoek naar inzichten, bewustwording of inspiratie? In mijn boek vind je veel tips en quotes die je helpen om stappen te zetten in je leven of werk. Tevens wijt ik een heel hoofdstuk aan mijn roots en ga ik met ‘De billen bloot’ in hoofdstuk 7. Daarnaast interview ik 3 mooie mensen met elk een persoonlijk verhaal.

Je kunt het boek cadeau doen aan JEZELF of aan een ander. Bedrijven en instellingen schenken het boek aan hun medewerkers want gelukkige & vitale mensen maken gelukkige organisaties wat het bedrijfsrendement ten goede komt. Onlangs heeft het P-team 10 boeken besteld voor deelnemers aan een project.

Mijn boek is goed ontvangen en de recensies zijn positief. Ik ontvang zowel per mail als op social media lovende reviews. En een lezer verraste mij met een bericht op LinkedIn dat ze mijn boek op de literatuurlijst van haar afstudeerscriptie had gezet. Ook op mijn bestelpagina vind je onderaan mooie reacties van lezers, die mij ontroeren. Dankbaar om al die mooie reacties en dat terwijl ik veel last had van belemmerende overtuigingen.

Mijn boek is bij alle online winkels in Nederland, België en in Duitsland te bestellen.
Fysiek is het verkrijgbaar bij Bruna Muziekwijk – Almere en als het goed is ook bij Athenaeum Boekhandel Zuidoost in de Bijlmer en De nieuwe Boekhandel, Bos en Lommer in Amsterdam.

Voor Suriname mail je naar: bestelmedewerkerbuitenland@vaco.sr

Een gesigneerd exemplaar met een mooie tekst erbij, bestel je bij mij.

Bedankt voor het lezen. Delen is fijn.