Zie hem daar shinen, de knapperd met dat mooie rode haar. Mijn boek in zijn hand en de rugtas van pangi stof – die ik bij Marjorie Malbons, directeur van stichting MAIT had besteld toen ze voor haar project MAIT Support in Suriname was – nonchalant over zijn schouder gedrapeerd.

De manier waarop ik Jerome had leren kennen was ook zo bijzonder. Iets meer dan een jaar geleden begon het nieuwe jaar met een allerminst leuk cadeau: Mijn smartphone crashte, voor het eerst in 7 jaar. PANIEKKKK.
Toen ik de volgende dag langsging was de conclusie bij diverse telefoonwinkels na een korte diagnose: We kunnen je niet helpen, bel Samsung.
Samsung – Amsterdam: Uw telefoon valt buiten de garantie en er zijn kosten verbonden aan een reparatie. Het beste kunt u langskomen en dan kijken we wat er moet gebeuren maar we kunnen u niet beloven dat u uw telefoon binnen een week terug hebt.

 

Smartphonewinkel

De volgende dag besloot ik weer naar het centrum te gaan en kwam ik ten einde raad terecht bij Smartphonewinkel Almere.
Wat een verademing: Ondanks dat het superdruk was kreeg ik alle aandacht van Jerome. En hoewel het advies uiteindelijk was beter een nieuwe smartphone aan te schaffen en liever niet te repareren ging ik als tevreden klant naar huis met een aantal tips. Sindsdien ben ik een soort van ‘kind’ aan huis. Dankzij Jerome weet ik nu zoveel meer af van de werking van mijn smartphone en kan ik altijd terecht voor vragen.

Ik noem Jerome overigens een ‘oude ziel.’ Pas 20 en zoveel wijsheid.
Soms ga ik gewoon langs voor een praatje. Onlangs had ik het over mijn boek. Hij was reuze geïnteresseerd. Thuisgekomen zag ik zijn bestelling voorbijkomen. Intuïtief besloot ik hem de rugtas van pangi stof cadeau te doen bij het boek.

Toen ik hem het verhaal rondom de pangi stof vertelde en hoe de wikkeldoek door de Marrons wordt gedragen luisterde hij aandachtig. Plotsklaps keek hij mij ondeugend aan en plaatste de rugtas als een soort van wikkeldoek op zijn schouder terwijl hij mijn boek in zijn hand hield.

Dank je wel Jerome Limbourg voor jouw rust, jouw professionaliteit, betrokkenheid, stevige sociale verbondenheid, klantgerichtheid en jouw toewijding aan de klanten. Ik beveel jou van harte aan.

Wil je Jerome verrassen? Hij is gek op buitenlands eten. Hoe pittiger hoe lekkerder. En hij houdt ook van een lekker stukje cake met een tropische switch. Thuis eten ze niets anders hoorde ik een tijdje geleden van zijn moeder, die met zijn zusje tijdens het shoppen even in de winkel was.

 

 

Over de auteur

Regina van Amson is in te huren als authentiek spreker, storyteller en dagvoorzitter, waarin ze het heeft over  veerkracht en persoonlijk leiderschap.
Ze is de auteur van ‘Sterker uit je burn-out! – Als je wilt worden WIE JE BENT.’
Ben je op zoek naar inspiratie en/of inzichten? Wil je stappen maken in jouw leven en/of werk? Bestel dan mijn boek. Een gesigneerd exemplaar met een persoonlijke tekst bestel je bij mij.

Je kunt het boek ook cadeau doen aan een ander.
Ook werkgevers bestellen het boek voor hun medewerkers. want gelukkige & vitale mensen maken gelukkige organisaties wat het bedrijfsrendement ten goede komt. Onlangs heeft het P-team 10 boeken besteld voor deelnemers aan een project.

Mijn boek is bij alle online boekwinkels en bibliotheken o.a. rozet in Nederland, België en Duitsland te bestlellen.
Fysiek is het verkrijgbaar bij Bruna Muziekwijk – Almere en als het goed is ook bij Athenaeum Boekhandel Zuidoost in de Bijlmer en De nieuwe Boekhandel, Bos en Lommer in Amsterdam.

In Suriname zowel bij Vaco, stuur hiervoor een mail naar bestelmedewerkerbuitenland@vaco.sr als bij Stichting Boekenportaal Suriname.

Mijn boek is goed ontvangen en de recensies zijn positief. Ik ontvang zowel per mail als op social media lovende reviews. En een lezer verraste mij met een bericht op LinkedIn dat ze mijn boek op de literatuurlijst van haar afstudeerscriptie had gezet. Ook op mijn bestelpagina vind je onderaan mooie reacties van lezers, die mij ontroeren. Dankbaar om al die mooie reacties en dat terwijl ik veel last had van belemmerende overtuigingen.

Lobi (liefde in het Surinaams)