Het Logo

logo

Het ontstaan van mijn logo

Toen ik mijn bedrijf vanuit een WW-uitkering op 17 juli 2006 startte, had ik nog geen logo.
Totdat ik een afbeelding van een duif op de cover van een Reiki magazine zag staan.
Ik kreeg toen zo’n warm gevoel van binnen en wist het meteen de duif zou mijn logo worden.
De duif zou één geheel vormen met mijn bedrijfsnaam: Difference4you.

 

Waarom een duif als logo?

Duiven vertonen enkele kenmerken waardoor zij sterk afwijken van andere vogels. Ze zijn de enige vogels die hun jongen voeren met kropmelk, een eiwitrijke kaasachtige substantie die in de krop van de duif wordt afgescheiden.
Een andere typische kenmerk van duiven is dat zij – net als zoogdieren – zuigend water drinken.
Een postduif is in staat snel en lang te vliegen. De sierduif biedt gezelligheid. De duif neemt waar, overwint grote afstanden, straalt flexibiliteit, maar ook rust uit. De duif staat internationaal symbool voor vrede, kracht, vrijheid en ruimte.

 

Expressie

Ik herkende veel van de duif in mezelf met een verleden van buitengesloten worden en negeren, omdat ik meer een dromerig type was. Een persoon die als alleenstaande werkende moeder al vanaf mijn 18e geen gebaande paden volgde en al vroeg de gewoonte had out of the box te denken om zo financieel vrij, veilig & onafhankelijk te zijn.
Kortom: ik zag in de duif een complete expressie van mezelf terug.
Ik zag echter ook raakvlakken met de bijzondere doelgroep die ik op dat moment begeleidde. Mensen met autisme, AD(H)D en mensen met een psychiatrische stoornis. Ze hadden allen een grote afstand tot de arbeidsmarkt en ondervonden veel onbegrip vanwege hun “anders” zijn m.n. de jongeren met autisme.

 

Het ontstaan van Difference4you

Wat kunnen jongeren toch soms heerlijk ad rem reageren. Tijdens een bezoek aan een carrièrebeurs vertelde ik hen vol trots dat ik een geschikte naam voor mijn bedrijf had bedacht: ATAC (Advies Training Arbeid & Coaching.
Ze keken me aan en bulderden van het lachen. “Ik krijg een hartaanval”: zeiden. Ze kwamen écht niet meer bij van het lachen 🤣.
Ik “gebood” ze ter plekke een passende naam te bedenken. Dat vonden ze een geweldig idee.
Ze merkten op dat ik Het Verschil maak en zo kwamen ze op de naam Difference. Ik was flabbergasted 😮.
Waar mijn hersenen overuren hadden gedraaid, gooiden ZIJ in a split second een perfecte naam eruit. Cliënten die zo tevreden waren over mijn coaching dat ze een passende naam voor mij bedachten en ook nog ter plekke. WAUW.
Difference bestond echter al. Ik heb toen met hun toestemming 4you achter de naam geplakt: Difference4you was geboren.

Wil JIJ hèt verschil maken?

Neem vandaag nog contact op