Over Regina van Amson

 

Mijn naam is Regina van Amson (1953), moeder van 2 kids en oma.

 

Alleenstaande moeder

Op mijn 18e werd ik moeder. In mijn tijd had ik als alleenstaande ouder een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt. Werkgevers durfden het risico niet aan om een alleenstaande en ook nog jonge moeder in dienst te nemen. Ik wilde echter financieel onafhankelijk zijn. Dus heb ik jarenlang voor uitzendbureaus gewerkt.
Het voordeel was, dat ik een schat aan kennis en uiteenlopende werkervaring opdeed binnen verschillende bedrijfsculturen en om leerde gaan met veranderingen. Gaandeweg wist wat ik leuk vond en wat niet. Natuurlijk viel het als alleenstaande werkende moeder niet altijd mee om alle ballen in de lucht te houden. Wat mij vooral heeft geholpen is mijn bereidheid de regie en verantwoordelijkheid voor mijn eigen leven te nemen en communiceren met mijn kids. Daarnaast mijn lerende opstelling, kansen zien en die benutten,  mijn “ik-ga-ervoor mentaliteit”, doorzettingsvermogen en mijn “out of the box denken”.

 

Jobhopper

Werken voor uitzendbureaus gaf mij helaas een stempel: Ik was een “jobhopper”, verveelde mij kennelijk snel. Ik liet mij echter niet uit het veld slaan, ontwikkelde een passie voor coaching en loopbaan, investeerde in scholing naast mijn werk en het opvoeden van mijn kinderen. Ik had er inmiddels twee?.

 

Het roer om

Met ruim 35 jaar werkervaring op het gebied van loopbaan, arbeidsmobiliteit en re-integratie constateerde ik een steeds grotere behoefte om mensen in beweging te krijgen. Te vaak merkte ik dat mensen om bepaalde (financiële) zekerheden bleven hangen in werk of een relatie waar ze zich diep ongelukkig bij voelden en soms zelfs ziek werden.

Op 17 juli 2006, ik was toen 53, besloot ik vanuit een WW-uitkering te starten met mijn bedrijf, Difference4you,  en zo mijn bezieling voor coaching & loopbaan op geheel eigen wijze vorm te geven.
Ik startte vanuit het niets (geen financiële back-up, lening of partner die mij financieel kon ondersteunen), maar ik nam wel een behoorlijke rugzak aan kennis, levens- en werkervaring mee en dit wilde ik delen. Zo ontstond een effectieve werkmethode, de BID© – methode, Bewustwording Intentie Doen.

 

Mantelovereenkomst UWV, jobcoach licentie UWV en PGB

Na een screening kreeg ik een mantelovereenkomst met het UWV. Deze mantelovereenkomst stelde mij in staat IRO (Individuele Re-integratie Overeenkomst) trajecten uit te voeren. En een Jobcoach licentie gaf mij de mogelijkheid de kwetsbare doelgroep te ondersteunen bij hun werk met als doel baanbehoud. Daarnaast hielp ik mensen met een beperking (autisme, AD(H)D en/of psychiatrische stoornis) door middel van een Persoonsgebonden Budget met het vergroten van hun (sociale) redzaamheid en zelfstandigheid.
Bij mijn werk werd ik later ondersteund door 3-man personeel.

 

Burn-out

De eerste jaren waren booming. Ik had personeel en huurde een pand.
In 2011 werd ik echter geveld door een stevige burn-out als gevolg van een aantal zeer ingrijpende privé gebeurtenissen. Het plotselinge overlijden van mijn moeder, van wie ik niet eens afscheid heb kunnen nemen, was de bekende druppel.

 

Keerpunt

Na mijn burn-out startte een persoonlijke ontwikkelingsproces, waarin ik leerde dichter bij mezelf te komen. Tevens nam ik een aantal drastische beslissingen t.a.v. mijn  diensten en samenwerkingsverbanden. Mijn diensten werden smaller en ik specialiseerde mij in  burn-out en verlies. Nu help ik als ervaringsdeskundige anderen weer in hun kracht te staan en zo de beste versie van zichzelf te worden. Je kunt namelijk bij tegenslagen in je leven bij de pakken neer gaan zitten. Je kunt echter, ook leren van je tegenslagen, reflecteren, kijken naar mogelijkheden en er beter en sterker uitkomen. Als je maar bereid bent te leren, in JEZELF te investeren en door te zetten.

 

Life-, Work-, Business Coaching, Spreken & Training

Sinds 2017 ligt de focus van mijn diensten meer op life-, work & business coaching & training en werk ik weer zonder personeel.

Ik schrijf blogs voor mijn eigen website en voor Dreamz World.

Sinds 2018 heb ik nog een nieuwe dienst: Authentiek Spreken.

Binnenkort start ik mijn eerste boek over mijn burn-out periode.  Ik wil mijn verhaal, kennis en ervaring delen met de wereld met als doel het taboe rondom suïcidale gedachten tijdens een burn-out te doorbreken.

Ik ben NOLOC erkend.

 

♥Mijn motto: Stilstand is achterstand.

 

Ik gun iedereen een gelukkig en succesvol leven met meer plezier en vitaliteit en loop hier graag een eindje in mee om te helpen dit doel te bereiken.

Wil je weten hoe? Kijk dan snel verder op mijn website

 

Of wil je meteen contact?