Over Regina van Amson

 

Mijn naam is Regina van Amson (1953), moeder van 2 kids en oma.

 

Alleenstaande moeder

Op mijn 18e werd ik moeder, maar ik koos ervoor mijn dochtertje alleen op te voeden. Op dat moment was ik in Suriname woonachtig en inwonend bij mijn ouders. Na de bevalling kreeg ik de mogelijkheid bij mijn zus in te trekken. Ze was met een man van Nederlande afkomst getrouwd en samen hadden ze twee kinderen. In die tijd, de jaren 70, waren er nog weinig gemengde huwelijken en was er veel onwetendheid en vooroordeel omtrent andere culturen. Mijn zus voelde zich eenzaam in een vreemd land. Het contact met haar schoonouders was niet zo best  en haar man was voor zij werk vaak zes maanden van huis.

 

Werken in Nederland

De bedoeling was dat ik mijn dochtertje naar Nederland zou laten overkomen als ik eigen woonruimte had.
Ik vond meteen een baan als administratieve kracht bij een overheidsinstelling. Hoewel mijn dochtertje door mijn ouders in Suriname werd verzorgd was er veel  onbegrip en vooroordeel, met name onder mijn vrouwelijke collega’s.  Ik paste niet in de heersende sociale norm: omdat ik zo jong moeder was geworden en ook nog eens ongetrouwd. Ik was een gevallen vrouw.
Naast vooroordeel was er ook een culturele  kloof: ik had constant het gevoel mij te moeten bewijzen om erbij te horen en werd hier onzeker van: ik nam ontslag.

Na een aantal afwijzingen op sollicitaties voor een vaste baan ging ik voor uitzendbureaus aan de slag. Vanwege het tijdelijk karakter van deze banen was het vaak financieel en emotioneel overleven. Anderzijds deed ik enorm veel werkervaring op in uiteenlopende functies van receptioniste tot aan directie secretaresse bij verschillende bedrijven. Ik leerde al vroeg omgaan met de verschillende bedrijfsculturen waardoor mijn flexibele houding goed tot zijn recht kwam, maar ook mijn leergierigheid en creativiteit in oplossingsgericht denken.

Natuurlijk viel het als alleenstaande werkende moeder niet altijd mee om alle ballen in de lucht te houden. Het was vaak schipperen met mijn tijd en goed plannen. Maar ik had ook regelmatig last van een schuldgevoel, dat werd aangepraat door mijn omgeving. In het bijzonder door getrouwde vrouwen die besloten weer aan het arbeidsproces deel te nemen toen hun kinderen de puberleeftijd hadden bereikt. Mijn dochter werd zelfs “sleutelkind” genoemd. Mijn mooiste Moederdag cadeau ooit was dan ook.

 

Jobhopper

Werken voor uitzendbureaus gaf mij helaas een stempel: Ik was een “jobhopper”, verveelde mij kennelijk snel.
Ik liet mij echter niet uit het veld slaan, investeerde in scholing en ontdekte mijn passie  voor coaching en loopbaan❤️. Mijn kinderen, ik had er inmiddels twee, leerden al vroeg zelfstandig zijn en mee te helpen. Iets waar ze,  toen ze het nest uitvlogen, heel veel aan hebben gehad.

 

Het roer om

In 2006, besloot ik op 53-jarige leeftijd vanuit een WW-uitkering als zelfstandige al mijn kennis, ervaring en levenslessen in te zetten om mensen te helpen die op een kruispunt van hun leven stonden. Te vaak merkte ik dat mensen om bepaalde (financiële) zekerheden bleven hangen in werk of een relatie waar ze zich diep ongelukkig bij voelden en soms zelfs ziek werden.
Met ruim 35 jaar werkervaring op het gebied van loopbaan, arbeidsmobiliteit en re-integratie wilde ik hen helpen om door “omdenken” de beste versie van zichzelf te worden, zodat ze met meer blijdschap, succes, geluk en vitaliteit zouden gaan leven, werken of ondernemen.
Ik ontwikkelde een effectieve werkmethode: de BID© – methode, Bewustwording Intentie Doen.

 

Screening

Na een screening door het UWV kreeg ik een mantelovereenkomst en jobcoachlicentie. De mantelovereenkomst stelde mij in staat IRO (Individuele Re-integratie Overeenkomst) trajecten voor mensen met een WIA of Wajong uitkering uit te voeren. De Jobcoachlicentie gaf mij de mogelijkheid de kwetsbare doelgroep te ondersteunen bij hun werk met als doel baanbehoud.
Na een screening van het CIZ (Centrum Indicatie Zorg) mocht ik mensen met een beperking (autisme, AD(H)D en/of psychiatrische stoornis) door middel van een Persoonsgebonden Budget helpen met het vergroten van hun (sociale) redzaamheid en zelfstandigheid.
Ondertussen huurde ik een pand en werd ik bij mijn werk administratief en secretarieel ondersteund door 3 medewerkers, waarvan één de jobcoaching deed.

 

Burn-out

De eerste jaren waren booming. Ik had personeel en huurde een pand.
In 2011 werd ik echter geveld door een stevige burn-out als gevolg van een aantal zeer ingrijpende privé gebeurtenissen. Het plotselinge overlijden van mijn moeder, van wie ik niet eens afscheid heb kunnen nemen, was de bekende druppel die de emmer deed overlopen.

 

Keerpunt

Na mijn burn-out startte een persoonlijk ontwikkelingsproces waarbij ik kritisch naar mijn werk en mezelf ging kijken. Ik vond het ondernemen niet leuk meer en heb de mantelovereenkomst met het UWV stopgezet en de jobcoachlicentie laten verlopen. Tevens nam ik een aantal drastische beslissingen t.a.v. mijn  diensten en samenwerkingsverbanden.
Ik specialiseerde mij in burn-out en verlies. Nu help ik als ervaringsdeskundige mensen om de balans in hun leven terug te krijgen. Mede door mijn eigen levenslessen kan ik hen leren om weer de regie over hun eigen leven te nemen. Als ik zie dat cliënten na een traject weer gelukkig zijn voel ik mij dankbaar dat ik dit werk doe.

 

Life-, Work-, Business Coaching, Spreken & Training.

Sinds 2016 ligt de focus van mijn diensten meer op life-, work & business coaching & training en werk ik weer zonder personeel.

Ik schrijf blogs voor mijn eigen website.

Sinds 2018 heb ik nog een nieuwe dienst: Authentiek Spreken. Als inspirational speaker, storyteller haal ik het beste van jou naar boven want mensen in beweging krijgen is mijn passie❤️. Je gaat naar huis met een boost aan nieuwe inzichten, vertrouwen en lef om de volgende stap te zetten in jouw leven of werk.

Momenteel ben ik bezig met het schrijven van mijn boek over burn-out.

 

Ik gun iedereen een gelukkig en succesvol leven met meer plezier en vitaliteit en loop hier graag een eindje in mee om te helpen dit doel te bereiken❤️ .

Wil je weten hoe? Kijk dan snel verder op mijn website

Ik ben Noloc erkend (beroepsvereniging voor loopbaanprofessionals en jobcoaches)

Of wil je meteen contact?