Toen ik in 1972 als ongehuwde moeder – ik was toen 18 – vanuit Suriname naar Nederland verhuisde had ik nooit durven dromen dat ik op mijn 53ste vanuit een WW-uitkering voor mezelf zou beginnen. Laat staan dat ik op mijn 67ste mijn eerste boek zou lanceren en dat ik ooit mijn levensverhaal op het podium zou delen als spreker.

 

ZijSpreekt

Nu sta ik als gecertificeerd spreekster sinds januari 2022  ingeschreven bij hét sprekersbureau voor vrouwelijke deskundigen: ZijSpreekt.

Hier kun je mij inhuren voor een lezing of een inspiratiesessie.

Onlangs had ik mijn debuut als gastspreekster bij ROC Friese Poort in Drachten  voor een groep derdejaars, mbo 4 studenten, die de opleiding E-commercemanager volgen! Jongeren in de leeftijd van 17 – 24 jaar.

Tijdens de coronapandemie was eenzaamheid en depressiviteit onder de jongeren veel in het nieuws geweest. De docente wilde de studenten iets bieden over mentale gezondheid. Dus deed ze op LinkedIn een oproep voor een inspirerende gastspreker: Iemand die bepaalde mentale hobbels had overwonnen en tips had voor de studenten. Een netwerk tagde mij. Vanuit de verschillende geïnteresseerden viel haar keuze op mij.

Op LinkedIn vind je mijn bijdrage met als titel ‘De Cirkel is rond.’ Immers studenten waren de aanleiding tot het schrijven van mijn boek. Laat ik nou mijn debuut maken als gastspreker voor een groep studenten: DANKBAAR!

 

Review

Dit is het review van de docente aan het eind: ‘Je merkte dat de jongeren eerst moesten wennen aan Regina. Ze wisten niet goed wat ze konden verwachten. Gaandeweg stelden ze zich steeds meer open. Deels kwam dat doordat Regina haar ervaringen deelde, dichtbij zichzelf bleef en zichzelf echt liet zien. Het contact was laagdrempelig. Regina ging op zoek naar de verbinding met de studenten. Ze keek ook samen met hen vooruit naar wat voor soort stress zij in de toekomst zouden kunnen tegenkomen. Ik kijk terug op een positieve presentatie!’

 

Over de auteur
Ondanks goed bedoelde opmerkingen zoals: ‘Weet je wel waar je aan begint?’, ‘Wat voor zekerheid heb je nou?’ ‘Je bent al 53!’ ‘Wat nou als je het niet redt,’ start Regina van Amson (1953) op 17 juli  2006 haar bedrijf Difference4you vanuit een WW-uitkering.

Het enige dat zij meeneemt is een behoorlijke dosis lef, uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van leven, loopbaan, re-integratie en jobcoaching. Na haar burn-out in 2011 specialiseert ze zich in work-life balance en gaat ze verder als Register loopbaan professional. In augustus 2020 lanceert ze haar boek ‘Sterker uit je burn-out! – Als je wilt worden WIE JE BENT.’