Niet te geloven en toch waar: Ik ben weer oma.
Ben nog steeds flabbergasted, maar oooooh zo dankbaar 🙏🏾
Op de foto een enigszins sprakeloze Regina met haar jongste aanwinst: Een onverwacht kerstcadeau.

 

Wat gebeurde er nou?

Precies een week voor kerst ontving ik een uitnodiging voor kraambezoek van een cliënte, die 12 jaar geleden een coachingstraject succesvol bij mij had afgesloten. Nou ben ik wel eerder door een tevreden cliënt voor kraambezoek uitgenodigd, vaak ontvang ik ook als blijk van waardering een cadeau en blijft het contact ook na het traject bestaan, maar wat er op 23 december gebeurde was wel heeeeel uitzonderlijk: Ik werd ter plekke omgedoopt tot oma Regina.

Terwijl ik genoot van mijn jongste kleinkind en aan het bijkomen was van de verrassing, begon Manisha te vertellen: ‘Jij bent mijn voorbeeld.
Je hebt me altijd het gevoel gegeven dat ik ertoe doe.

Toen ik 12 jaar geleden bij jou in het traject kwam voelde ik me erg onzeker. Mijn familie keek op mij neer, omdat ik de enige was met vmbo en ook nog eens drie keer was gezakt voor mijn rijbewijs en maar niet aan een baan kon komen. Volgens mijn familie kon ik niet leren. Onder druk van de familie ben ik getrouwd op mijn 27ste met iemand die ik niet kende. Ik voelde me tamelijk ongelukkig in deze relatie.

Het enige dat je deed tijdens mijn bezoek was luisteren naar mijn verhaal, zonder oordeel, zonder tips en zonder advies. Ik voelde mij voor het eerst in mijn leven écht gehoord en gezien. Aan het eind vroeg je mij wat ik wilde. Nadat je de mogelijkheden had besproken hebben we samen een plan van aanpak gemaakt. Binnen een half jaar had ik mijn rijbewijs en na een sollicitatietraining een baan waardoor mijn zelfvertrouwen groeide.

Toen ik mij sterk genoeg voelde heb ik na een aantal jaren echtscheiding aangevraagd en ben ik voor het eerst van mijn leven zelfstandig gaan wonen. Ik heb er ook voor gekozen om met mijn familie te breken, omdat mij dat teveel onrust gaf. Tegelijkertijd heb ik de afgelopen jaren aan mijn persoonlijke groei gewerkt.

Ik ben nu 37, voel mij sterker dan ooit, heb mijn mbo en een auto. Ik had nooit gedacht dat ik moeder zou worden. Dacht dat ik er niet toe in staat was en het niet in mij had. Hoewel de zwangerschap zwaar was en de bevalling pittig, ben ik nu moeder, heb een leuke relatie en sinds kort werk ik thuis twee halve dagen voor een uitzendbureau.
Dit is mijn cadeau aan jou: ik bewonder jouw veerkracht als alleenstaande moeder. Ik vind jou een powervrouw.’

En toen had ze ineens haar smartphone in haar hand en zie mij daar zitten, haha.

Niet te geloven: Op LinkedIn 148 reacties en 61 comments, WAUW.

 

Lieve mensen: Ik wens je een liefdevol jaar. Heb oog en oor voor elkaar. Help elkaar. Samen sterk!

 

Boek

BTW: Ben je op zoek naar inzichten, bewustwording of inspiratie? In mijn boek vind je veel tips en quotes die je helpen om stappen te zetten in je leven of werk. Tevens wijt ik een heel hoofdstuk aan mijn roots en ga ik met ‘De billen bloot’ in hoofdstuk 7. Daarnaast interview ik 3 mooie mensen met elk een persoonlijk verhaal.

Je kunt het boek cadeau doen aan JEZELF of aan een ander. Bedrijven en instellingen schenken het boek aan hun medewerkers want gelukkige & vitale mensen maken gelukkige organisaties wat het bedrijfsrendement ten goede komt.

Mijn boek is goed ontvangen en de recensies zijn positief. Ik ontvang zowel per mail als op social media lovende reviews. En een lezer verraste mij met een bericht op LinkedIn dat ze mijn boek op de literatuurlijst van haar afstudeerscriptie had gezet. Ook op mijn bestelpagina vind je onderaan mooie reacties van lezers, die mij ontroeren. Dankbaar om al die mooie reacties en dat terwijl ik veel last had van belemmerende overtuigingen.

Mijn boek is bij alle online winkels in Nederland, België en in Duitsland te bestellen.
Fysiek is het verkrijgbaar bij Bruna Muziekwijk – Almere en als het goed is ook bij Athenaeum Boekhandel Zuidoost in de Bijlmer en De nieuwe Boekhandel, Bos en Lommer in Amsterdam.

Voor Suriname mail je naar: bestelmedewerkerbuitenland@vaco.sr

Een gesigneerd exemplaar met een mooie tekst erbij, bestel je bij mij.

Bedankt voor het lezen. Delen is fijn.