Whaaaaaat?
Ja, je leest het goed: De kogel is door de kerk.

Ken je dat? Dat gevoel van herkenning en erkenning.
Een messcherp weten, dat nú de tijd rijp is om te DURVEN én te DOEN?? Geen excuses, gewoon dóén!
Dat overkwam mij op 17 januari tijdens mijn bezoek aan Speaker’s Night in Almere.
Monique Dekker zou de avond leiden en ik had haar niet willen missen. Haar levensverhaal, tijdens één van de avonden bij Speaker’s Night, had veel indruk op mij gemaakt. Bijna was er een kink in de kabel gekomen. Ik was precies op tijd, niet wetende wat mij te wachten stond.

 

Beter zichtbaar als ondernemer

Het thema die avond was: Beter zichtbaar als ondernemer.
De initiatiefnemers van Speaker’s Night, Pascal Fredrik en Silvino Seymor, hadden in het kader van hun 2-jarig bestaan, flink uitgepakt.
Bij binnenkomst werden wij verwelkomd door`Ache Cubano, een band die een mix bracht van traditionele Son, moderne Salsa en Cubaanse Timba. Het was PUUR GENIETEN.

Aansluitend namen gastsprekers John Dekker, Cor van Drieberge en Martijn de Vries ons op authentieke wijze mee in hun wereld van passie en ondernemerschap.
Vooral het verhaal van John Dekker triggerde mij. Hij vertelde hoe de armoede in zijn jeugd bepalend was voor de keuzes in zijn werkzame leven. Gaandeweg werd hem duidelijk dat zijn toekomst niet lag in de topfuncties gekoppeld aan een vet salaris. Hij liet ons een kijkje nemen in zijn denkwereld naar zingeving. Zijn leerprocessen en de uiteindelijke beslissing zijn hart te volgen en te gaan voor zelfstandig ondernemerschap.

Slimme tips ter verbetering van  onze zichtbaarheid waren onderdeel van hun verhaal.

Het geheel werd afgewisseld door een enthousiaste meiden dansgroep. Tussendoor liet Rowan, de crowdmanager, ons zweten door ingewikkelde dansopdrachten op Thriller van Michael Jackson

 

De kers op de taart

De kerst op de taart was Dayon Mungra, eigenaar en oprichter van Day’s Gym Almere.
Dayon vertelde openhartig zijn verhaal. durven, doen, ups & downs, tegenslagen, burn-outHoe hij in zijn jeugd voornamelijk op straat rondhing en tussendoor sportte totdat de gemeente zijn hulp inriep om jongeren van de straat te houden. Dat deed hij met kickbokslessen.
Hij had een droom: een eigen sportschool.

Dayon liet ons zien wat je met creativiteit, positiviteit en lef kunt bereiken in moeilijke tijden en hoe je kunt leren van je tegenslagen door te reflecteren.

Door tegenvallende inkomsten en schulden heeft hij ooit op het punt gestaan het bijltje erbij neer te gooien. Hij besloot te vechten voor zijn droom.
Om de schuldeisers van zich af te schudden en de huur van zijn Gym te kunnen betalen besloot hij 7 banen aan te pakken.

 

 

Hoofdtrainer

Dayon heeft nu een goedlopende Gym waar een huiselijke sfeer hangt. Hij is tevens personal trainer van  celebrities zoals French Montana. Onlangs is hij gecontracteerd als hoofdtrainer voor de Mike Tyson Academy en is hij zichtbaar in de media. In Almere wordt hij ondersteund door freelance personal trainers.

 

Uitspraken van Dayon

Chase your dreams, sacrifice, onderneem vanuit je hart. Succes is geen destination, het is een reis. Blijf jezelf ontwikkelen en durf risico’s te nemen. Wees een leider en creëer meer leiders. Als je iets doet vanuit passie dan valt alles op zijn plek. Zorg voor een groep positief ingestelde mensen om je heen, die je stimuleert, maar ook eerlijk feedback geeft.

 

Herkenning

Ik herkende mezelf in de gastsprekers, de struggles, de creativiteit, het doorzetten en het vasthouden van de passie.
Ook ik heb na een stevige burn-out in 2011 op het punt gestaan de handdoek in de ring te gooien. Mijn burn-out heeft mij doen inzien, dat ik een vrouw ben met een verhaal. Door uit mijn comfort zone te treden, kan ik met mijn verhaal anderen helpen de volgende stap in hun leven te zetten.

Vorig jaar had ik een aantal doelen. Eén van mijn  doelen was het vergroten van mijn zichtbaarheid. Dit is in een half jaar tijd aardig gelukt. Ik sta in verschillende bladen, heb deelgenomen aan een modeshow en een talkshow, heb een bijdrage mogen leveren aan het programma “Zichtbaar met Monique Dekker” en deelgenomen aan een interview met super mens, Ketty Lollia, Financiële Vrijheid TV.
Voor 2018 heb ik twee doelen o.a. op het podium staan. Mijn verhaal vertellen en anderen inspireren. Ik heb echter last van mijn innerlijke saboteurs.

 

Erkenning

Het verhaal van Dayon heeft mij overtuigd.  Na lang aarzelen moest erkennen dat het nú tijd is om te DURVEN én te DOEN! Geen excuses, gewoon dóén!
I have to face my fear to get on that stage. YES I CAN.
Diezelfde avond heb ik daad bij woord gevoegd en ben ik in gesprek gegaan met Pascal. Hem eerlijk verteld, hoe ik erin sta.
Dank je wel Dayon Mungra voor jouw inspirerend verhaal.
Dank je wel  Pascal Fredrik en Silvino Seymor dat jullie ervaringsdeskundigen een podium bieden voor motivational talks waar wij ons aan kunnen optrekken.

 

OVER DE AUTEUR

Mijn naam is Regina van Amson. Een tijd geleden zag ik een poster van een Surinaamse vrouw met daarboven de tekst: “UMA NO ABI FADON”. Dit betekent: “Een vrouw is niet klein te krijgen”. Ik herken mezelf in die tekst. Nu zet ik mijn kennis en levenslessen in om jou te inspireren het heft in eigen handen te nemen.
Op dit platform deel ik mijn diensten en vind je artikelen over mij onder het menu “Blogs”.
Ik ben maatschappelijk bewogen en steun diverse goede doelen.  Met mijn donaties wil ik bijdragen aan een mooiere wereld.