Ik zit met Mati Calderon te genieten van een proeverij bij Corrosia in Almere Haven. Verspreid in de ruimte staan er tafels vol lekkere gerechten van over de hele wereld, ook vegan.

Ik heb Mati voor deze avond uitgenodigd als blijk van waardering, omdat ze waar mogelijk er voor mij is. Zo stonden wij onlangs – toen het zo hard had gewaaid en mijn schutting dreigde om te vallen – samen in de tuin. Zij met een moker in haar hand, palen in de grond te slaan terwijl ik haar assisteerde want als het om fysieke kracht gaat is zij de sterkste:. Tja 40-68, dan krijg je dat, haha.

Terwijl we voor een buffet in een rij staan te wachten en ik geniet van een onweerstaanbaar lekkere tropisch sorbet zie ik een jongeman vanaf een bank ‘driftig’ naar mij zwaaien. Als ik vrolijk terugzwaai grapt Mati: ‘Je hebt sjans.’
Nou heb ik wel vaker sjans van jongere mannen, maar deze jongeman geef ik de leeftijd van mijn zoon: 37😁

Later op de avond komen wij de jongeman tegen als we naar een buffet met heerlijk eten lopen. Hij weer vriendelijk lachen terwijl hij mijn naam noemt: ‘Regina van Amson.’
Ik verbaasd: ‘Maar wie bén JIJ?
Hij: ‘Pieter Nobel.’
Ik: ❓

Vervolgens wijst hij lachend naar een naambordje waar mijn naam op staat met twee waxinelichtjes ervoor. Het was mij totaal niet opgevallen!
Ik had twee kaartjes gereserveerd, maar mij was niet verteld dat het inclusief een tafel was. Ook niet toen wij ons aanmeldden. Het was er tamelijk vol. Dus hadden Mati en ik na overleg met de mensen achter de bar voortvarend naast de bar een eigen plekje gecreëerd waar we aan een tafeltje ongestoord konden eten.

Ik: Maar hoe weet je dat ik Regina ben want ik ken jou niet?
Pieter: ‘Ik heb je ongeveer 16 jaar geleden ontmoet tijdens een bijeenkomst van de Kamer van Koophandel.
Ik: ‘Dan moet je een jaar of 18 geweest zijn. Maar jeetje, dat je mijn naam nog kent en mij ook nog eens herkent want ik ben toch inmiddels 16 jaar ouder geworden. Wat een opmerkingsgave van je zeg❗️
Ik had je na zoveel jaren écht niet herkend hoor en ik ben slecht in namen onthouden …

De rest van de avond zaten we als ‘oude’ bekenden op een bank met zijn drieën gezellig over van alles en nog wat te praten. We waren de laatsten die het theatercafé uitliepen.
En nu staat Pieter hier met mijn boek in zijn handen: Wonderlijk hoe dit tot stand is gekomen.

 

Voordat ik het vergeet:  Wil je mijn boek ook graag lezen? Ben je op zoek naar inzichten, bewustwording of inspiratie? Wil je stappen zetten? In mijn boek doorbreek ik het taboe rondom burn-out en schulden.
Mijn boek is goed ontvangen en de recensies zijn positief. Ik ontvang zowel per mail als op social media lovende reviews. En een lezer verraste mij met een bericht op LinkedIn dat ze mijn boek op de literatuurlijst van haar afstudeerscriptie had gezet. Dankbaar om al die mooie reacties en dat terwijl ik veel last had van belemmerende overtuigingen.

Mijn boek is bij alle online winkels in Nederland, België en in Duitsland te bestellen.
In Suriname bij boekhandel Vaco en op Curaçao bij boekhandel Bruna.
Fysiek is het verkrijgbaar bij Bruna Muziekwijk – Almere en als het goed is ook bij Athenaeum Boekhandel Zuidoost in de Bijlmer en De nieuwe Boekhandel, Bos en Lommer in Amsterdam.

Een gesigneerd exemplaar met een mooie tekst erbij, bestel je bij mij 🙏🏾

Bedankt voor het lezen. Delen is fijn.