Kijk ‘m daar hangen aan het klimtoestel in een speeltuin in Oosterhout. Het is vrijdag, papa dag. 1 keer in de 6 weken rijd ik vanuit Almere om een dagje te genieten van mijn kleinkinderen en dan krijg ik een warm gevoel van binnen als ik zie hoe hij in de weer is met zijn kids, Brandon en Megan.

 

Altijd ziek

Vanaf je geboorte was je altijd ziek. Na de bevalling moest je een nachtje overblijven voor observatie. Je werd ‘rochelaar’ genoemd, gaf veel slijm op. Op je 3e werd je een week opgenomen in het ziekenhuis voor observatie: De diagnose toen COPD. Later chronische astmatische bronchitis. Je had dit niet van een vreemde.

Het zorgzame en attente heb je van jongs af aan. Ik krijg een flashback: Jij 6 jaar oud. We wonen in Emmeloord waar we 3 jaar geleden vanuit een tochtig en koude bovenwoning – waar we het moesten doen met één kacheltje in de huiskamer – vanuit Haarlem verhuisd zijn naar een mooie eengezinswoning aan een pleintje waar het fijn wonen was.

Ik lig ziek in bed. Opeens gaat de slaapkamerdeur open. Je komt binnen met een bordje ‘aangebrande havermoutpap.’ Ik schrik me wild😲 maar laat niets merken en eet braaf mijn bordje leeg. Sindsdien deed ik de gaskraan bij het fornuis altijd dicht na het koken.

 

Vaderdag

Dankbaar dat je het mij nooit hebt verweten, maar wat ging mijn hart naar jou uit als je op Vaderdag met een leuke tekening uit school kwam, die je dan aan mij gaf. En op Moederdag wist je al op jonge leeftijd een vriendin van mij te charteren om samen een cadeautje voor mij te kopen. Toen je ouder werd kreeg ik tot mijn verbazing altijd iets dat ik graag wilde hebben of nodig had.

Hoewel je vrij introvert van aard was probeerde ik je al heel vroeg te leren praten over dingen die je bezighielden.
Anderzijds wist je mij ook al heel jong vaak te verrassen met jouw wijze opmerkingen en vooruitziende blik.

Zo was je 18 toen je opmerkte: Later krijg ik 2 kinderen, een jongetje en een meisje en van mij hoeft mijn vriendin haar baan niet op te zeggen want we zijn gelijkwaardig! Wel nemen wij samen de verantwoordelijkheid voor onze kinderen. We gaan ze niet de hele week uitbesteden, maar hebben papa- en mama dag: ‘Ik was perplex.’

En ja hoor sinds de geboorte van je kids, doe je wat je vanuit jouw vooruitziende blik zei, wel passen tante Miranda en opa en oma vol liefde 1 keer per week op en gaan ze 1 keer per week naar de KOV want vind je: Ze moeten al vroeg leren met kinderen van hun leeftijd te spelen.

Begin januari – je was toen 38 – ben je van een betaalde baan in de paramedische sector met je business gestart. Je richt je op jouw passie PT, Voeding & Leefstijl én je hebt je papa dag behouden.

Onlangs vertelde je mij dat je soms wordt gezien als ‘softy,’ omdat jouw kids op de 1ste plaats komen, maar dat boeit je niks!. Dat vind ik STERK!

Lieve Jermaine, blijf je omringen met positief ingestelde mensen, die in jou geloven en jou waarderen om wie JIJ bent: JEZELF.

Fijne Vaderdag,
Je trotse moeder

 

Reacties en comments

Vaderdag bekeken vanuit een moedershart heeft veel respectvolle comments gekregen op social media.
Een greep uit de comments op LinkedIn waardoor mijn moederhart ging stralen:

Stella de Swart geeft niet alleen commentaar. Ze repost mijn bijdrage ook nog eens en maakt voor Jermaine spontaan reclame over zijn bedrijf:
Prachtig geschreven met alle respect en waardering naar je sterke lieve zoon Jermaine ❤️
Mooi geschreven over je zoon Jermaine, Regina van Amson . Vol trots dat je zoon een vader is die zijn kinderen  kinderen op nummer 1 heeft gezet! Naast het vaderschap heeft Jermaine ambitie met zijn een eigen bedrijf met een missie. Jermaine heeft geen profiel op LinkedIn. Wil je meer over hem weten? Dit is zijn profiel op Insta en dit is de link naar zijn website.

Dit schrijft Priscilla Hutter:
Daar sluit ik me helemaal bij aan Stella de Swart. Regina van Amson heeft alles in het werk gesteld om Jermaine op te voeden tot de liefdevolle, zorgzame en evenwichtige zoon/vader/partner/vriend/neef/etc. te worden die hij vandaag de dag is.

Simona Pors schrijft: Zeker een**SUPER PAPPA**die blijft bij zijn OPRECHTE LIEFDE de kinderen.

Dit schrijft Edith ‘t Hart op Facebook: Dat klinkt als een superfijne zoon en partner en papa.

Dit schrijf Chantal Maaskant-Schimmel op Facebook: Hartverwarmend mooi, puur, oprecht geschreven dit. Ik voel het Regina van Amson. Prachtig!

 

 

Boek

Voordat ik het vergeet:   Ben je op zoek naar inzichten, bewustwording of inspiratie? Wil je stappen zetten? In mijn boek doorbreek ik het taboe rondom burn-out en schulden.
Mijn boek is goed ontvangen en de recensies zijn positief. Ik ontvang zowel per mail als op social media lovende reviews. En een lezer verraste mij met een bericht op LinkedIn dat ze mijn boek op de literatuurlijst van haar afstudeerscriptie had gezet. Dankbaar om al die mooie reacties en dat terwijl ik veel last had van belemmerende overtuigingen.

Mijn boek is bij alle online winkels in Nederland, België en in Duitsland te bestellen.
Fysiek is het verkrijgbaar bij Bruna Muziekwijk – Almere en bij Athenaeum Boekhandel Zuidoost in de Bijlmer en De nieuwe Boekhandel, Bos en Lommer in Amsterdam.

Een gesigneerd exemplaar met een mooie tekst erbij, bestel je bij mij 🙏🏾

Bedankt voor het lezen. Delen is fijn.