Onlangs vroeg Anne Broekman, journalist, mij om deel te nemen aan het wekelijkse rubriek ‘Nooit meer’ van RTL
Het eerste dat bij mij opkwam was dat ik nooit meer overmand zou willen worden door suïcidale gedachten.

Hoewel ik in mijn boek een hoofdstuk hieraan wijd was het niet makkelijk zo ‘open en bloot’ met mijn verhaal op een bekende site te staan.

Echter ik had een missie:
Het aantal jongeren met zelfdodingsgedachten blijft onverminderd hoog. In maart 2023 gaf 14,1% van de jongeren (12-25 jaar) aan dat ze er weleens, vaker of heel vaak serieus aan dachten om een eind aan hun leven te maken. Bron: Netwerk GOR. Eind 2021 gold dit nog voor 8,5%.

Dit was voor mij de aanleiding om deel te nemen aan het interview voor RTL Lifestyle met Anne Broekman.

Eigenlijk net zoiets als het schrijven van mijn boek, Sterker uit je burn-out! – Als je wilt worden WIE JE BENT.

Precies zeven jaar na de meest donkere periode in mijn leven werd ik door een alarmerend bericht in de Volkskrant getriggerd: een kwart van de studenten kampt met burn-out klachten en één op de zeven heeft last van ernstige angst- en depressieve klachten. Ook zelfmoordgedachten komen geregeld voor.
Toen ik dit las dacht ik: Ik was ook één van die mensen die te kampen had gehad met dat type klachten.’

Met mijn boek  wilde ik iedereen een hart onder de riem steken door te vertellen dat er na een tunnel van duisternis altijd weer licht kan schijnen. En dat het mag, dat je jezelf bent kwijtgeraakt. Dat het geen teken van zwakte is, maar van persoonlijke groei op weg naar authenticiteit.

Het interview voor RTL Lifestyle lees je hier

Leuke reacties gehad op LinkedIn.

 

Boek

Ben je op zoek naar inzichten, bewustwording of inspiratie? In mijn boek vind je veel tips en quotes die je helpen om stappen te zetten in je leven of werk. Tevens wijt ik een heel hoofdstuk aan mijn roots en ga ik met ‘De billen bloot’ in hoofdstuk 7. Daarnaast interview ik 3 mooie mensen met elk een persoonlijk verhaal.

Je kunt het boek cadeau doen aan JEZELF of aan een ander. Bedrijven en instellingen schenken het boek aan hun medewerkers want gelukkige & vitale mensen maken gelukkige organisaties wat het bedrijfsrendement ten goede komt. Onlangs heeft het P-team 10 boeken besteld voor deelnemers aan een project.

Mijn boek is goed ontvangen en de recensies zijn positief. Ik ontvang zowel per mail als op social media lovende reviews. En een lezer verraste mij met een bericht op LinkedIn dat ze mijn boek op de literatuurlijst van haar afstudeerscriptie had gezet. Ook op mijn bestelpagina vind je onderaan mooie reacties van lezers, die mij ontroeren. Dankbaar om al die mooie reacties en dat terwijl ik veel last had van belemmerende overtuigingen.

Mijn boek is bij alle online winkels in Nederland, België en in Duitsland te bestellen.
Fysiek is het verkrijgbaar bij Bruna Muziekwijk – Almere en als het goed is ook bij Athenaeum Boekhandel Zuidoost in de Bijlmer en De nieuwe Boekhandel, Bos en Lommer in Amsterdam. En verkrijgbaar in Suriname.

Een gesigneerd exemplaar met een mooie tekst erbij, bestel je bij mij 🙏🏾

Lobi (liefde in het Surinaams)