En dan zit je opeens in een nieuwe levensfase en sta je ook nog eens in de Margriet.

 

Toen ik in de jaren 70 – als ongehuwde moeder van 18 jaar – naar Nederland verhuisde werd ik geconfronteerd met veel onbegrip, vooroordelen en tegenslagen.
Het feit dat mijn dochtertje bij mijn ouders in Suriname was achtergebleven tot ik haar zou ophalen en dat ik werkte deed er niet toe: ik was een gevallen vrouw en paste niet in de heersende sociale norm. Naast vooroordeel was er ook een culturele kloof: ik had constant het gevoel mij te moeten bewijzen en werd hier onzeker van.

Toch hebben al deze vooroordelen en tegenslagen mij gevormd tot WIE IK BEN: daadkrachtig met veerkracht en bezieling.
Dit komt vooral door mijn positiviteit in combinatie met mijn vechtersmentaliteit, creativiteit en lerende opstelling.

Mijn werk is mijn hobby, maar daardoor is het ook mijn grootste valkuil: ik vergeet weleens voor mezelf te zorgen en vrij te nemen.
Het feit dat ik eind 2019 – op mijn 66ste – met pensioen ging, nam ik als een gegeven aan. Ik stond er écht niet bij stil en was ook niet van plan om te stoppen met mijn bedrijf.

En nu vertel ik in de Margriet nummer 15 hoe ik werken met bezieling combineer met mijn andere vrijheid.

Margriet nr 15 Nieuwe levensfase – difference4you

 

Over de auteur
Regina van Amson (1953) is een ervaren work-life balance expert, Register loopbaan professional, Noloc gecertificeerd en authentiek spreker. Vanuit haar bedrijf Difference4you helpt ze al jaren mensen succesvol met stress- en burn-outklachten, maar ook mensen die iets in hun leven willen veranderen. Ze is de auteur van ‘Sterker uit je burn-out! – Als je wilt worden WIE JE BENT.’

Wil je haar boek bestellen? Dan is dit de link.