Het schrijven van mijn boek ging écht niet zonder slag of stoot. Eerst had ik te kampen met mijn  inner voices. Daarna werd ik begin april geconfronteerd met het plotselinge overlijden van Peter, die een speciale plek inneemt in mijn boek. En alsof dat niet genoeg was had ik de afgelopen weken last van een systeem die steeds uitviel en waar systeembeheer mij niet verder mee kon helpen: wat een stress. Tja, daar zat ik dan en wat nu?

Ik kon vechten, vluchten, bevriezen of mijn stress omarmen?
De sleutel? Ik koos ervoor om volledig los te gaan in mijn stress. Door toe te geven aan mijn stress, ontstond er ruimte in mijn lijf en mind. Ik kon de controle loslaten en vervolgens mijn stress omarmen in plaats van te vechten, te vluchten of te bevriezen, wat in het verleden kenmerkend voor mij was. Herkenbaar?

 

Yoga en meditatie

Yoga, meditatie en wandelen zorgden voor acceptatie, voor wat is. Zo kwam ik weer in mijn ‘flow’ en was ik in staat weer te schrijven. Ik bekeek de situatie per dag en was dan offline want hé, ik had een deadline. Ik heb mezelf vanaf medio december tot aan de boeklancering vrijgegeven. Echter, ik heb geen geldboom in de tuin.
Toen kwam Armen Ghevondyan op mijn pad, die loste het systeem probleem in no time op.

Daarna ging alles in stroomversnelling en nu ligt mijn manuscript bij Paris Books.
De kers op de taart was de prachtige feedback van Michelle Shanti: ‘Je manuscript ziet er goed uit, mijn complimenten! Je schrijft goed, houdt de vaart erin, weet zware onderwerpen licht te brengen, terwijl je wel de verdieping voelt, dat vind ik knap. En wat een mooi en intens proces heb je doorlopen, ik maak een diepe buiging voor je, hoe je hier nog sterker uit bent gekomen!’

En als klap op de vuurpijl kreeg ik gisteren het bericht: mijn manuscript is nu bij de drukker.
Zoals het ernaar uitziet gaat alles volgens planning: een voordeel als je de eigen regie wilt houden over je leven. Ik breng mijn boek in eigen beheer uit, maar in samenwerking met een professionele uitgever.

Super enthousiast en trots dat het mij gelukt is – ondanks extreme stress – mijn deadline te halen.

 

 

En jij kan het ook, écht waar!

 

Lees onderstaande oefening eerst goed door.

Ga rechtop zitten.

Kijk je negatieve stress recht in de ogen, laat het toe en zeg dan het volgende: ‘Stress, ik zie je, ik voel je, ik ruik je, ik hoor je, ik omarm je want je mag er zijn.’
Herhaal dit net zo lang totdat je ruimte voelt in je lijf en in je mind.

Sluit je ogen. Concentreer je op je onderbuik en adem langzaam in, vul het onderste gedeelte van je longen: je onderbuik moet iets uitzetten.
Ga door met ademhalen en vul het bovenste longgedeelte: je zet het bovenste gedeelte van je borst uit: je borst zal iets omhoogkomen, trekt tegelijkertijd je onderbuik een beetje in.
Aan het eind van je inademing trek je je schouders iets op, zodat de lucht in de bovenste longkwabben komt.
Houd je adem in zolang je dat vol kunt houden, zolang het goed voelt, forceer niets!
Adem dan volledig uit door je neus. Als je je vinger onder je neusvleugels doet voel je een warme lucht naar buiten stromen.
Herhaal deze ademhalingsoefening een aantal keren ( 3-5 maximaal 15 minuten als je gevorderd bent). 

Note: Als je deze ademhalingsoefening dagelijks doet – bij voorkeur in ochtend en voordat je naar bed gaat – zul je merken dat je negatieve stress beter kunt managen.

 

OVER DE AUTEUR

Mijn naam is Regina van Amson. Een tijd geleden zag ik een poster van een Surinaamse vrouw met daarboven de tekst: “UMA NO ABI FADON”. Dit betekent: “Een vrouw is niet klein te krijgen”. Een leven van ups, maar vooral van veel downs om te worden WIE IK BEN.
Nu zet ik mijn levenslessen in om jou te helpen het vuur in je leven, werk of business (weer) aan te wakkeren, zodat je (weer) gaat stralen. Daarnaast coach ik succesvol mensen met stress- en burn-outklachten.

Cliënten herkennen veel van hun eigen struggles in mijn verhaal. Ik krijg vaak van cliënten terug dat ik erg goed ben in luisteren, motiveren en inspireren, waardoor ze stappen gaan zetten in hun persoonlijke ontwikkeling.
Ik stem de coaching optimaal af op jouw hulpvraag en bied maatwerk want iedereen is uniek. Soms betekent dit halverwege een aanpassing van het traject als blijkt dat een coachingstechniek, instrument of interventie niet werkt. Alles in overeenstemming met jou. Ik beschik over meerdere coachtechnieken, interventies en instrumenten en sta altijd open voor nieuwe manieren en nieuwe vormen, ben creatief en denk out of the box.
De rode draad in mijn coaching is het door mij ontwikkelde BID model. Daarnaast ben ik gecertificeerd authentiek spreker en Register loopbaanprofessional, Noloc gecertifeceerd.

 

Voor wie?

Als je toe bent aan een volgende stap in je business, je leven of je werk.
Werkgevers met hart hun voor personeel want enthousiaste en vitale collega’s maken gezonde organisaties.

Sparren? Neem gerust contact met mij op?. Ik ben noloc-gecertificeerd.

Voor reviews?