Een aantal maanden geleden durfde ik mijn angst in de ogen te kijken en open over de meest donkere periode in mijn leven te schrijven op LinkedIn. De blog is  hier ook te lezen.

Het hoge percentage onder jongeren met suïcidale gedachten bij burn-out was voor mij doorslaggevend om mij kwetsbaar op te stellen. Met mijn bijdrage wilde ik iedereen bereiken die worstelt met suïcidale gedachten en depressiviteit bij burn-out.

De reacties op LinkedIn waren hartverwarmend. Een greep uit de reacties:
“Hi Regina, Je bent een topper: het is zeker moeilijk om naar buiten te treden met de gedachten waarmee je rondliep. En ik ben blij dat je deze hebt overwonnen en nu weer met volle moed er tegen aangaat.”;
“Mooi om je kwetsbaarheid te tonen, respect Regina!”;
“Wat een heftige periode en fijn dat je het hebt gered, een voorbeeld voor mensen die jouw verhaal nodig hebben.”;
“Heftig, ik ben blij dat je dit bespreekbaar maakt en dat je kracht hebt gevonden om de beste versie van jezelf te worden en anderen daarmee te helpen.”
N.a.v. mijn artikel zijn er ook een aantal mooie contacten ontstaan.

 

Spreken en een boek schrijven

Aansluitend kreeg ik vanuit mijn omgeving steeds meer het verzoek te gaan spreken en een boek te schrijven. De laatste maanden werd mijn gevoel steeds sterker en de laatste weken was ik druk met het volgen van een cursus “Beter Schrijven”, een training ‘Start met je boek!’ en een Challenge.

Nu is het moment daar………….De komende maanden wordt het afzien, plannen, structuur, schrijven, heeeeel veul schrijven. Maar ik doe het vanuit mijn hart.

YES, I’M A WOMAN WITH A MISSION.

 

LinkedIn

Ik poste mijn besluit om een boek te schrijven als vervolg op mijn artikel op LinkedIn en ontving wederom een groot aantal “likes” &  empowerende comments zoals:
Heel veel succes Regina van Amson”.
“Prachtig verhaal met  ook een mooie boodschap”;
“Wouw Regina ! Je kan het …. en mocht je willen brainstormen Skype is gewillig.
“Je bent een prachtvrouw”;
“Wat goed Regina! Heel veel succes de komende periode en vooral ook veel schrijfplezier! Ik ben erg benieuwd naar je boek.”
“Volharding gaat ervoor zorgen dat uw boek en missie een groot succes gaat worden. En dat heeft u (volharding). U hebt en u zult een groot aantal jongeren inspireren met uw verhaal! ;)”;

 

 

Planning

Zoooo dankbaar ?. Mijn netwerk denkt heel erg met mij mee. Zo werd ik met hulp van een netwerk benaderd door een bekende journalist en schrijfster die voordelig schrijfworkshops geeft. Ze vertelde mij, dat het altijd een heel leuke en diverse groep is en dat iedereen de workshops gezellig en leerzaam vindt en er ontstaan zelfs vriendschappen. Daarnaast redigeert ze voor een schappelijke prijs, wat wil ik nog meer?.
Medio januari ga ik een training volgen: “In twee dagen jouw boekplan & schrijfplan!”
Ik heb ook tips gekregen hoe ik mijn boek in eigen beheer kan uitgeven en heb een paar proeflezers. En mocht ik het even niet zien zitten dan ga ik sparren met een journalist uit Almere  (mijn woonplaats?), die ook een boek heeft geschreven.

En dan………dan ga ik dus beginnen met schrijven ?.

 

OVER DE AUTEUR

Mijn naam is Regina van Amson. Een tijd geleden zag ik een poster van een Surinaamse vrouw met daarboven de tekst: “UMA NO ABI FADON”. Dit betekent: “Een vrouw is niet klein te krijgen”. Ik herken mezelf in die tekst. Nu zet ik mijn kennis en levenslessen in om jou te inspireren het heft in eigen handen te nemen.
Op dit platform deel ik mijn diensten en vind je artikelen over mij onder het menu “Blogs”.  Ik ben maatschappelijk bewogen en steun diverse goede doelen. Met mijn donaties wil ik bijdragen aan een mooiere wereld.