volle hoofd, drukke hoofd, vol hoofd

 

We leven in een maatschappij waarin iedereen rent en vliegt. Veel afspraken en allerlei zaken die we moeten onthouden. Een te hoge werkdruk, werkstress, privéproblemen, alles komt tegelijk. Alle gedachten die wij op een dag hebben + alle indrukken vormen een gigantisch aantal. Dat moeten we allemaal verwerken en een plaats geven. We kijken bij het opstaan en vaak ook bij het in slaap vallen naar de TV. Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat krijgen we non-stop informatie binnen.

Regelmatig horen we elkaar zeggen: “Mijn hoofd loopt over”; “Mijn hoofd zit zo vol”; “Mijn hoofd staat op springen”. Hoe voller ons hoofd, hoe meer stress. Je krijgt fysieke klachten, vervolgens ga je piekeren, je kunt moeilijk inslapen, staat uitgeput op en hebt last van een kort lontje.

 

Vol hoofd

Wanneer je constant rondloopt met een vol hoofd word je moe. Gedachten kosten nu eenmaal energie. Je raakt gestrest en lusteloos. Je eigen gedachten beheersen is een kunst. De ene keer is het lastiger dan de andere keer. Toch is het belangrijk je hoofd in drukke tijden regelmatig leeg te maken om ruimte te maken.
Dat kan tijdens de workshop “Rust in mijn hoofd, grip op mijn leven”.

 

Wat gaan we doen?

We gaan werken aan de hand van de MatriXmethode, een gesprekstechniek ontwikkeld door Ingrid Stoop.
Na een korte interactieve kennismaking krijg je uitleg over de MatriXmethode.
Je leert hoe je hoofd werkt en hoe je informatie doeltreffender kunt opslaan én onthouden, zodat je meer rust en overzicht krijgt. Je maakt denkbeeldig in en/of buiten je hoofd of in het lichaam een systeem om per onderwerp informatie op te bergen en zo structuur aan te brengen. Hierdoor kun je alles makkelijker terugvinden en er blijft ook nog eens extra ruimte over. Je kunt het vergelijken met het opruimen van een kast. We gaan aan de slag aan de hand van een eigen tekening hoe je hoofd werkt.
De kracht zit ‘m vooral in het zelf ontwikkelen van jouw eigen informatiesysteem.

 

Resultaat?

Een geordend hoofd geeft meer rust, een betere concentratie, meer ruimte en meer keuzevrijheid. Het zorgt voor een beter overzicht, betere prestaties en meer zelfvertrouwen. Je bent weer de baas in je hoofd en regisseur van jouw leven.

 

Voor wie?

Voor iedereen die er klaar mee is dat zijn of haar hoofd overloopt: ouders, verzorgers, 18⁺, zelfstandig ondernemers, medewerkers, e.a.

Aantal deelnemers: 4-8 (een kleine groep,  persoonlijke aandacht, laagdrempelig)
Tijden:  dinsdag of donderdag ochtend 09:30 – 13:00; zaterdagmiddag 13:00 – 16:30
Plaats: Almere
Data:
LET OP: op 21 april heb ik deze workshop voor het laatst gegeven. In het najaar volgen er nieuwe workshops. Houd de agenda in de gaten!

Investering:  67 euro excl. 21% btw,  bewijs van deelname, koffie, thee en iets lekkers

Note: De kosten voor de workshops zijn vaak fiscaal aftrekbaar, informeer bij de Belastingdienst. Werkgevers zijn steeds vaker bereid – in het kader van goed werkgeverschap – de kosten voor persoonlijke effectiviteit op zich te nemen.

De workshop is ook leuk om als cadeau te geven of te ontvangen.

 

Regina van Amson: Als ervaringsdeskundige draag ik mijn kennis omtrent de MatriXmethode graag over.
In 2011 kwam de MatriXmethode op mijn pad. Ik was herstellende van een stevige burn-out en had veel last van een vol hoofd. Op dat moment besloot ik de opleiding MatriXcoach te volgen. De MatriXmethode heeft mij geholpen weer de baas in mijn eigen hoofd te worden.
Ik ben gediplomeerd trainer, SPHBO-Registernummer: 81937-79946 en gecertificeerd matriXcoach, matriXcoachnummer 10039.  In 2012 heb ik de workshop “Hoe geef ik als gecertificeerde MatriXcoach een MatriXmethode workshop, gevolgd bij Ingrid Stoop.

 

Onderstaand een blije deelneemster van de workshop en een review van Daniëlle.

druk hoofd, rust, opruimen, leegmaken                              baas in je hoofd, regisseur van je hoofd, matriXmethode, matriXcoach, regie, Stress, kort lontje

  

Review van Daniëlla Huyck

Ik heb de workshop MatriXmethode Hoofd opruimen gevolgd bij Regina, het was een leerzame ervaring, heb veel geleerd met name hoe je rust in je hoofd kan krijgen. Eerst wist ik niet wat mij te wachten stond, maar ik ben zeer tevreden en positief, ben blij dat ik deelgenomen heb aan de workshop. Mede door de openheid, rust, betrokkenheid en de passie van Regina en Jermaine is de workshop goed en duidelijk gegeven. Ik weet nu wat te doen als het te druk wordt in mijn hoofd. Op een schaal van 1-10 geef ik de workshop een 9. Ik zou zeker iedereen aanbevelen om de workshop te volgen. Dank je Regina en Jermaine en veel succes verder.

 

Hoe gaaf zou het zijn als je tijdens deze inspirerende workshop in één dagdeel weer de baas zou zijn in je hoofd?

Ja, ik wil weer de baas zijn in mijn eigen hoofd.