Tot nu toe was Nardos Yemane mijn jongste lezer, 26 jaar oud.

Nu heeft Yasmine het record verbroken.
Met gepaste trots stel ik je voor aan mijn jongste lezer: the one and only Yasmine. Ze is pas 6 maanden oud en zie haar eens vol aandacht mijn boek lezen👀. Is dát niet schattig …😍
Wat heerlijk zo’n mooi kado te ontvangen van Chanel van Doren. En dan te bedenken dat we elkaar helemaal niet zo lang kennen.

 

Begin juni ontving ik een connectieverzoek via LinkedIn

Ik: ‘Hoi Chanel, Welkom in miijn netwerk. Je profiel bekeken. Als ik een standaardverzoek ontvang, ben ik altijd benieuwd naar de achterliggende motivatie. Leuk als je dat toelicht. Fijne dag, Regina.’

Chanel: ‘Goedemorgen Regina,  Wat leuk dat je mailt. Onlangs ben ik begonnen met mijn nieuwe baan als IPS (Individuele Plaatsing en Steun) trajectbegeleider en gebruik LinkedIn om mijn netwerk en kennis uit te breiden. Uw profiel kwam ik tegen en kan al zeggen dat ik geïnspireerd ben geraakt. Ik heb dan ook uw boek besteld en ben benieuwd naar de inhoud!  Groet, Chanel.’

Ik: ‘Wauw wat leuk te horen, dat ik je met mijn profiel heb mogen inspireren. Zag daarnet ook dat je onlangs moeder bent geworden. Alsnog van harte.  Ik ben zelf al oma. Wat tof te horen dat je mijn boek hebt besteld. Dat had ik dus niet geweten als ik niet zo belangstellend was geweest: Wat een heerlijke bonus.

Ik vind LinkedIn een geweldig medium. Ik heb ook meteen contact met klanten die of het boek bij mij bestellen of elders en het mij even laten weten. Vaak blijven we contact onderhouden. Ook met Suriname. Men kan altijd bij mij terecht met vragen.  Afgelopen vrijdag kreeg ik een berichtje van een netwerk dat ze zo geboeid was geraakt door mijn post dat ze mijn boek bij Stumpel in Almrere had besteld. Hoe mooi is dat! En nu jouw reactie.
Vanochtend zag ik ook een bestelling van een LinkedIn netwerk in mijn mailbox, nadat ze gisteren een interest op mijn post had gegeven. Mijn week kan nu al niet meer stuk.

💚groet, Regina

p.s. mag ik weten waar je het boek hebt besteld?

Chanel: ‘Dankjewel! Ze is al bijna 5 maanden, wat gaat de tijd snel. Wat leuk dat je kunt genieten van je kleinkinderen. Ik heb het boek via Bol.com besteld, dan is het snel bezorgd. Wat leuk dat het bij Stumpel ligt!’

Dat was het begin van een leuk contact. En nu zit ze hier samen met Yasmine mijn boek te lezen. Hoe mooi is dat🙏🏾
Ik wist ondertussen dat haar dochtertje Yasmine heet en Chanel wist dat ik vanuit mijn bedrijf als Register jobcoach jarenlang mensen met een arbeidsbeperking naar werk heb begeleid.

 

Verrast

En dat was niet de enige verrassing die Chanel voor mij in petto had.
Een aantal weken geleden plaatste ik spontaan op social media een berichtje met als titel ‘Overdonderd.’
Hierin beschreef ik mijn ervaringen bij Bruna – Almere Muziekwijk.
Op LinkedIn kreeg een overweldigend aantal reacties en positieve feedback.

Diantha Anthonijsz schreef: ‘O, wat is dit gaaf. Het is net een film, wat ik nu lees. Fantastisch, lieve Regina, jouw nieuwe levensreis is al gestart. Je kan zo voor een tweede boek gaan.
Liefs en van harte gefeliciteerd!! 💐

Chanel verraste mij toen met een foto die ze gemaakt had bij Bruna en schreef: ‘ Ontzettend leuk! Ik heb het boek vanochtend gespot. Mooie overwinning Regina van Amson.

De foto vind je in de collage hierboven

Je kunt de blog overigens ook op mijn website lezen als je niet over een LinkedIn profiel beschikt.

 

Aanbeveling

Als klap op de vuurpijl plaatste Chanel eergisteren een aanbeveling van mijn boek op LinkedIn:
Éen persoonlijke reis door het leven van Regina van Amson  met alle ups en downs. Regina gebruikt krachtige voorbeelden en de manier waarop zij haar coaching beschrijft lokt bij mij nieuwsgierigheid uit naar haar als coach.
Het boek biedt een combinatie van concrete handvatten, zoals het BID model, maar geeft ook aandacht aan spiritualiteit. Daarnaast biedt het boek een kijkje in haar business en overwegingen die samen gaan in het ondernemerschap. Ik heb het boek nagenoeg in één teug tot me genomen. Zeker een aanrader!’

En vervolgens stuurde ze mij die prachtige foto met mijn jongste lezer: ‘Yasmine.’

Is dat niet gaaf??? Wat een kado … dankjewel Channel en Yasmine🙏🏾

 

Tip

Zo zie je maar weer hoe er mooie dingen kunnen ontstaan als je een beetje aandacht hebt voor elkaar. Connect niet om het connecten. Connect vanuit je hart en interesse in de ander.
Ontvang je een standaard connectieverzoek? Toon oprechte belangstelling in de ander, ga een gesprek aan.

Als ik een ander kan helpen doe ik dat of ik geef  waardevolle tips. Ik leef volgens het principe geven en ontvangen. Het kan een glimlach, omhelzing, oogcontac, een vriendelijk woord of gebaar zijn.
Of zoals in dit geval: doorvragen, aandacht en luisteren naar elkaar.
Het hoeft niet altijd om materiële zaken te draaien.

 

Bedankt voor het lezen. Delen is fijn.
Heb je na het lezen vragen? Neem dan gerust contact met mij op.
Een reactie achterlaten? Heel graag.

 

Over de auteur

Regina van Amson (1953) is een ervaren work-life balance expert, Register loopbaan professional, Noloc gecertificeerd en authentiek spreker. Vanuit haar bedrijf Difference4you helpt ze al jaren mensen succesvol met stress- en burn-outklachten, maar ook mensen die iets in hun leven willen veranderen. Ze is de auteur van ‘Sterker uit je burn-out! – Als je wilt worden WIE JE BENT.’
Het boek is in Nederland bij alle online boekhandels verkrijgbaar. Bij de bibliotheek , zowel lokaal als online bij Bruna, Muziekwijk – Almere en bij boekhandel Stumpel in Almere en in Suriname bij boekhandel Vaco.
Een gesigneerd exemplaar bestel je bij de auteur.