Speaker’s Night

Zooooo, de laatste Speaker’s Night op 17 mei 2018  bij De Nieuwe Bibliotheek in Almere was voor mij echt een happening.
Nou is het zo dat ik tot één van de trouwe bezoeksters behoor, omdat ik de avonden altijd weer als empowerend en leerzaam ervaar, maar deze keer………….

Net zoals ik in mijn blog “De kogel is door de kerk, van 22 januari jl., schreef was er ook op deze bijzondere avond bijna een kink in de kabel gekomen . Toen was ik door drukte de avond bijna vergeten en redde ik het maar net. Deze keer heb ik echt de vuurdoop doorstaan en heeft de zin “Durf te vragen” zoveel meer betekenis voor mij gekregen. Wat bleek nou? Toen ik met mega  energie uit de parkeergarage liep, bedacht ik ineens dat mijn tas minder zwaar dan gewoonlijk woog.  Na een inspectie kwam ik tot de ontdekking  dat ik mijn portemonnee, noem het maar “beurs” thuis vergeten was en het was al 19:45. Wat nu? Ik wilde deze avond ECHT niet missen! De avond zou pak ‘m beet binnen 15 minuten starten.

By the way: Ik zie jullie al denken………, maar die “beurs” hè, die had ik van mijn lieve kids gekregen als verjaardagscadeau, omdat ik altijd een zaken- en een privé portemonnee bij me had. Ze vonden het zo’n gedoe, echt waar!

 

Comfortzone

Ik besloot uit mijn comfortzone te treden en hoopte vurig dat ik Pascal Fredrik of Silvino Seymor, die het gewoonlijk te druk hebben met de organisatie, tegen te komen en de situatie voor te leggen.
Hell Yes,  toen ik mij langs de bar in de bibliotheek haastte stak niets vermoedende “enigszins gestreste” Pascal ( sorry Pascal) net zijn hoofd om de toegangsdeur.
Om een lang verhaal kort te maken die avond heb ik Speaker’s Night op de “pof” bijgewoond en kreeg ik een vrij parkeerkaartje van Power business woman Monique Dekker, nadat ik haar had uitgelegd wat er was gebeurd. Ik voelde me blessed.

Het moraal van het verhaal? Als ik mij niet zo kwetsbaar had opgesteld had ik deze sublieme avond gemist. Een kwestie van mijn trots opzij zetten en durfen te vragen. Hoe simpel kan het zijn.

 

Het thema van deze avond “Diversiteit”

Enfin, terug naar waar het om ging.
Het woord KERN heeft zoveel vormen, zoveel betekenissen, zoveel gezichten.

Ook voor mij heeft het woord KERN verschillende betekenissen.
Tijdens mijn burn-out betekende het woord KERN: Verlies van Kontrole, verlies van Eigenwaarde, aantasting van mijn Rechtvaardigheidsbesef, aantasting van mij Nu-in-relatie-tot-later.
Bron: Verlieskunde Herman de Mönnink.

Ook tijdens de laatste avond van Speaker’s Night had het woord KERN verschillende betekenissen.  Het thema van deze laatste evenement was “Diversiteit”. De rode draad was KEUZES maken in je leven en KERN.
Alle sprekers hadden een verhaal met impact. Wat mij vooral is bijgebleven is het verhaal van een spreekster die haar debuut maakte.

Geboren uit ouders, beiden alcoholist, had ze een hersenbeschadiging.  Ze ontvluchtte haar huis al op jonge leeftijd en viel in handen van loverboys. Totdat ze besloot,  zo kan het niet langer. Ik wil kinderen, maar dan wil ik een voorbeeld voor ze zijn. Ze liet zich opnemen in een GGZ-instelling om van de drugs af te komen en haar leven meer in gareel te krijgen.

 

KERN

Ze heeft een opleiding gevolgd en heeft praktijk aan huis waar ze met haar levenservaring anderen helpt die behoefte hebben aan vernieuwing en verandering in hun leven.

Wat ik zo geweldig van haar vond is haar opmerking: “JE HEBT ALTIJD EEN KEUZE, ook al heb je net zo’n zware achtergrond als ik. Je kunt je wel in een slachtofferrol wentelen, maar uiteindelijk kan je er ZELF voor kiezen een punt achter je ongelukkige leven te zetten.

Haar KERN was al in de buik van haar moeder beschadigd, maar uiteindelijk heeft ze ondanks haar beroerde jeugd met aansluitend de diagnoses en loverboys-periode de volledige regie en verantwoordelijkheid over haar leven genomen en kan ze haar kinderen de jeugd bezorgen die ze zelf zo vreselijk heeft gemist.

De KERN van twee andere sprekers was: Wees jezelf no matter what. “Schouders omhoog, hoofd omhoog”. Je hebt elke dag een keuze. Ben je werkelijk WIE jij bent? Of laat je de omgeving bepalen WIE JE BENT? Je maakt zelf de keuze om te zijn WIE JE WILT ZIJN. Deze sprekers waren in hun jeugd stelselmatig gepest vanwege hun huidskleur.

 

Wat betekent het woord KERN VOOR JOU?

 

OVER DE AUTEUR

Mijn naam is Regina van Amson. Een tijd geleden zag ik een poster van een Surinaamse vrouw met daarboven de tekst: “UMA NO ABI FADON”. Dit betekent: “Een vrouw is niet klein te krijgen”. Ik herken mezelf in die tekst. Nu zet ik mijn kennis en levenslessen in om jou te inspireren het heft in eigen handen te nemen.
Op dit platform deel ik mijn diensten en vind je artikelen over mij onder het menu “Blogs”.
Ik ben maatschappelijk bewogen en steun diverse goede doelen.  Met mijn donaties wil ik bijdragen aan een mooiere wereld.