Vandaag is het Internationale Vrouwendag. Het thema is Vrijheid.
Al jarenlang strijden vrouwen voor zelfbeschikking, individuele rechten en vrijheid.
Vrijheid van vrouwen dient niet onderhandelbaar te zijn.

 

Vrijheid

Wie ademt niet het verlangen naar vrijheid? Als kind had je het. Je fietste zo hard mogelijk van een heuvel, met je haren in de wind, de zon in je gezicht: de wereld was van jou. Jouw wereld was een oneindige speelplaats en je verheugde je op je leven, een leven dat compleet van jou was. En toen groeide je op, leerde je bescheidenheid, niet voor te dringen, en beleefdheid. Je daalde langzaam maar zeker af in een wereld, waar je soms vrij was, maar vaak ook weer niet.

 

Uiterlijke vrijheid versus innerlijke vrijheid

Uiterlijke vrijheid is iets anders dan innerlijke vrijheid. We hebben verplichtingen en ja, we moeten naar ons werk en zo zijn er heel veel dingen die we moeten. Maar moet alles wel? Vrijheid wil ook zeggen dat je je losmaakt van dingen die geen vreugde (meer) brengen omdat je vrij bent om een keuze te maken.

Ik had een burn-out nodig om erachter te komen wat vrijheid voor mij inhoudt. Vrijheid betekent voor mij welbevinden, gezondheid, onafhankelijkheid, veiligheid, economische zelfstandigheid, gelijkheid, aandacht voor elkaar, bewustzijn, kwetsbaarheid, imperfectie, liefde, zijn WIE IK BEN.

 

Wat betekent vrijheid voor jou?

 

 

OVER DE AUTEUR

Mijn naam is Regina van Amson. Een tijd geleden zag ik een poster van een Surinaamse vrouw met daarboven de tekst: “UMA NO ABI FADON”. Dit betekent: “Een vrouw is niet klein te krijgen”. Een leven van ups, maar vooral van veel downs om te worden WIE IK BEN: daadkrachtig met veerkracht en bezieling?.

Ik ben een ervaren life-, work- & businesscoach en coach succesvol mensen met stress- en burn-outklachten. Ook geef ik lezingen over het ontstaan van burn-out en hoe je weer in balans kunt komen.
Ik stem de coaching optimaal af op jouw hulpvraag en bied maatwerk want iedereen is uniek. Soms betekent dit halverwege een aanpassing van het traject als blijkt dat een coachingstechniek, instrument of interventie niet werkt. Alles in overeenstemming met jou. Ik beschik over meerdere coachtechnieken, interventies en instrumenten en sta altijd open voor nieuwe manieren en nieuwe vormen, ben creatief en denk out of the box.

Voor wie?

Als je toe bent aan een volgende stap in business, leven of werk.
Werkgevers met hart hun voor personeel want enthousiaste en vitale collega’s maken gezonde organisaties.

Sparren? Neem gerust contact met mij op?. Ik ben noloc-gecertificeerd.

Voor reviews?

 

Bedankt voor het lezen van mijn blog. Delen, is altijd fijn.