Vrijheid wordt geboren als je echt ontwaakt!

8 maart 2020

Vrij, vrijheid, zelfbeschikking, onafhankelijkheid, gezondheid, welbevinden, imperfectie,kwetsbaarheid, difference4you, worklifebalance coach

Vandaag is het Internationale Vrouwendag. Het thema is Vrijheid.
Al jarenlang strijden vrouwen voor zelfbeschikking, individuele rechten en vrijheid.
Vrijheid van vrouwen dient niet onderhandelbaar te zijn.

 

Vrijheid

Wie ademt niet het verlangen naar vrijheid? Als kind had je het. Je fietste zo hard mogelijk van een heuvel, met je haren in de wind, de zon in je gezicht: de wereld was van jou. Jouw wereld was een oneindige speelplaats en je verheugde je op je leven, een leven dat compleet van jou was. En toen groeide je op, leerde je bescheidenheid, niet voor te dringen, en beleefdheid. Je daalde langzaam maar zeker af in een wereld, waar je soms vrij was, maar vaak ook weer niet.

 

Uiterlijke vrijheid versus innerlijke vrijheid

Uiterlijke vrijheid is iets anders dan innerlijke vrijheid. We hebben verplichtingen en ja, we moeten naar ons werk en zo zijn er heel veel dingen die we moeten. Maar moet alles wel? Vrijheid wil ook zeggen dat je je losmaakt van dingen die geen vreugde (meer) brengen omdat je vrij bent om een keuze te maken.

Ik had een burn-out nodig om erachter te komen wat vrijheid voor mij inhoudt. Vrijheid betekent voor mij welbevinden, gezondheid, onafhankelijkheid, veiligheid, economische zelfstandigheid, gelijkheid, aandacht voor elkaar, bewustzijn, kwetsbaarheid, imperfectie, liefde, zijn WIE IK BEN.

 

Vrijheid moet vanzelfsprekend zijn. Wat betekent vrijheid voor jou?

 

 

OVER DE AUTEUR

Mijn naam is Regina van Amson. Een tijd geleden zag ik een poster van een Surinaamse vrouw met daarboven de tekst: “UMA NO ABI FADON”. Dit betekent: “Een vrouw is niet klein te krijgen”. Een leven van ups, maar vooral van veel downs om te worden WIE IK BEN: daadkrachtig met veerkracht en bezieling🔥.

Op dit platform deel ik mijn diensten en vind je artikelen over mij onder het menu “Blogs”.  Ik ben maatschappelijk bewogen en steun diverse goede doelen.  Met mijn donaties wil ik bijdragen aan een mooiere wereld ☀️🌎.

Mijn corebusiness is inspireren, empoweren, coachen: Life-, work & businesscoaching met als specialisatie coachen bij verlies van / binnen werk, stress preventie- en interventie.
Een nieuwe dienst is storytelling, spreken en het geven van lezingen op het gebied van persoonlijke effectiviteit.
Meer weten? Neem dan contact met mij op💪. Ik ben noloc-gecertificeerd.

Mijn levenshouding: ‘Als je focust op mogelijkheden, creëer je snel oplossingen en krijg je resultaten💪.’
♥Mijn motto: ‘Waarom uitstellen tot morgen als het nu kan.’

 

Bedankt voor het lezen van mijn blog. Delen, is altijd fijn.

 

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op