Sterker uit je burn-out

30 mei 2020

Sterker uit je burn-out, burn-out, worklifebalance, business coach, spreker

 

Sterker uit je burn-out is de titel van mijn boek. Nu nog de ondertitel 🤨.

 

Het is alweer twee jaar geleden dat ik door een alarmerend bericht in de Volkskrant werd getriggerd: een kwart van de studenten kampt met burn-out klachten en één op de zeven heeft last van ernstige angst- en depressieve klachten. Ook zelfmoordgedachten komen geregeld voor.
Toen ik dit las dacht ik: ‘Ik was ook één van die mensen die te kampen had gehad met dat type klachten.’

Ik voelde dat ik in actie moest komen, maar had tot het laatste moment veel last van mijn inner voices: ‘Ze gaan er vást wat van vinden.’ ‘Een coach die burn-out raakt, en dat noemt zich Work-Life Balance expert, laat me niet lachen!’

 

Na veel aarzelen besloot ik mijn angst recht in de ogen te kijken door op LinkedIn een openhartig artikel te schrijven over deze donkere periode. Met mijn bijdrage wilde ik iedereen een hart onder de riem steken door te vertellen dat er na een tunnel van duisternis altijd weer licht kan schijnen. En dat het mag, dat je jezelf bent kwijtgeraakt. Dat het geen teken van zwakte is, maar van persoonlijke groei op weg naar authenticiteit.

Terwijl ik bezig was zat ik tot het laatste moment met ijskoude vingers boven mijn toetsenbord en was ik bang, ontzettend bang.
Ik heb ruim twee weken over mijn artikel gedaan voordat het af was. Toen kwam de volgende battle: het publiceren. Ook dit ging niet zonder slag of stoot.
De reacties waren hartverwarmend.
Van ’Mooi om je kwetsbaarheid te tonen, respect!’ tot aan ‘Lieve en herkennende groet.’

 

Een goede vriendin spoorde mij aan om over mijn ervaringen te schrijven. Toen ook mijn cliënten opmerkten dat ik dat zéker moest doen, omdat ik veel mensen zou kunnen helpen met mijn verhaal, was ik overstag. Immers, sinds jaren help ik mensen succesvol om de balans in hun leven terug te krijgen. Als dat lukte moest dit zeker ook lukken, toch? Een kwestie van een goede voorbereiding, zoals ik dat al mijn hele leven doe, als ik met iets nieuws start. Ik was er helemaal klaar voor: had een training ‘Start met je boek!’ gevolgd en deelgenomen aan een Challenge ‘Zorg dat jouw boek er wél komt.’ Maar er gebeurde niets, totaal niets. Sterker nog, telkens als ik wilde beginnen, voelde ik mij versteend vanbinnen, lamgeslagen.

 

Diep vanbinnen wist ik waarom ik mezelf er maar niet toe kon zetten om te schrijven. In mijn boek zou ik ‘all the way’ gaan.
Mijn burn-out was bijzonder heftig geweest en de zakelijke gevolgen enorm. Er zou veel van de pijn die ik had doorstaan terug naar de oppervlakte komen, ervaringen die ik niet graag zou willen herbeleven.
Mijn inspiratie diende zich aan tijdens mijn deelname aan een driedaagse Summer School bij Shodo in juli 2019. Het thema paste precies bij mij: creatief schrijven.

 

Een aantal dagen voor kerst had Maria Genova mijn manuscript geredigeerd. ‘Het wordt een heel mooi en inspirerend boek,’ zei ze.
Vol enthousiasme en met het nodige huiswerk besluit ik mijn agenda tot eind maart leeg te houden van afspraken, en de volledige focus te leggen op het herschrijven van mijn manuscript. Ik zit ook weinig op social media.

Alles gaat goed, totdat ik in de derde week van januari via het journaal word opgeschrikt door het nieuws: ‘Een nieuw virus duikt op in China.’
Het virus krijgt de naam corona, ook wel COVID-19 genoemd.
Nederland gaat ook op slot en we moeten afstand houden van elkaar: social distance, de 1,5 meter samenleving is ‘het nieuwe normaal.’
Mijn woonomgeving Almere lijkt wel een verlaten stad, creepy. Ik zie steeds vaker mensen met mondkapjes en rubberen handschoenen verdwaasd rondlopen.
Ik waan mezelf in een andere wereld, voel mij een observator, overgeleverd aan een hogere macht. Dan volgt acceptatie om wat is: het onwezenlijke.
Het herschrijven van de laatste hoofdstukken van mijn boek valt mij tamelijk zwaar.

En dan bereikt mij begin april via Facebook het bericht: Peter is ons ontvallen.
Peter die nog niet wist dat ik hem zou verrassen bij mijn boeklancering. Hem zou vertellen hoeveel kracht het beeld met de begeleidende tekst – dat ik aan het eind van het coachingstraject van hem had ontvangen – mij had gegeven om door te zetten.
Peter, die het leven bekeek met een kwinkslag, is niet meer😥.

Ik besluit de tijd te nemen om dit verlies te verwerken en vermijd social media waar negatieve prikkels, angst en frustratie overheersen. Alles gaat vertraagd, ook het schrijven.
Ik wandel, bid, doe yoga en mediteer.

 

Wat wordt de ondertitel van mijn boek?

Nu is mijn manuscript klaar. De eindredactie is geweest.
De titel van mijn boek is: Sterker uit je burn-out.

Wat wordt de ondertitel van mijn boek?

  1. Leef het mooiste en het beste van JEZELF
  2. Als je wilt worden WIE JE BENT
  3. Anders kijken naar tegenslagen
  4. Omarm je tegenslagen

Fijn dat je meedenkt. Ik lees graag jouw reactie hieronder. Dankjewel voor het meedenken.

 

OVER DE AUTEUR

Mijn naam is Regina van Amson. Een tijd geleden zag ik een poster van een Surinaamse vrouw met daarboven de tekst: “UMA NO ABI FADON”. Dit betekent: “Een vrouw is niet klein te krijgen”. Een leven van ups, maar vooral van veel downs om te worden WIE IK BEN: daadkrachtig met veerkracht en bezieling🔥.

Ik ben een ervaren life-, work- & businesscoach en coach succesvol mensen met stress- en burn-outklachten. Ook geef ik lezingen over het ontstaan van burn-out en hoe je weer in balans kunt komen.
Ik stem de coaching optimaal af op jouw hulpvraag en bied maatwerk want iedereen is uniek. Soms betekent dit halverwege een aanpassing van het traject als blijkt dat een coachingstechniek, instrument of interventie niet werkt. Alles in overeenstemming met jou. Ik beschik over meerdere coachtechnieken, interventies en instrumenten en sta altijd open voor nieuwe manieren en nieuwe vormen, ben creatief en denk out of the box.

Voor wie?

Als je toe bent aan een volgende stap in business, leven of werk.
Werkgevers met hart hun voor personeel want enthousiaste en vitale collega’s maken gezonde organisaties.

Sparren? Neem gerust contact met mij op💪. Ik ben noloc-gecertificeerd.

Voor reviews?

 

Bedankt voor het lezen van mijn blog. Delen, is altijd fijn.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
14 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Andrea
Andrea
3 maanden geleden

Suggestie ondertitel, omdat het de nieuwsgierigheid prikkelt…

Ik raakte (eerst) mezelf kwijt…

Renata Boston
3 maanden geleden

Ik zou kiezen voor als je wilt worden wie je bent . Waarom omdat we vaak geleefd worden door het leven. En niet meer bij ons eigen gedachten emoties gevoelens stilstaan. We walzen er overheen . Maar wij vergeten vaak dan om je lichaam heeft te voeden met wat het echt nodig heeft ipv wat er van jou wordt verwacht. We vergeten te luisteren naar die innerlijke stem. Ik ben ervan overtuigd als we dat meer zouden durven doen dat je dan wordt wie jij bent en dan beter weet wat je nodig hebt

Laatst bewerkt op 3 maanden geleden door Renata Boston
Danielle
3 maanden geleden

Ik kies “omarm je tegenslagen” dit klinkt tijdloos. En ook voor jonge mensen om te lezen. Dit spreekt mij aan. Mijn tegenslagen maken me nu wie ik ben. Ik zou t verleden daarom niet anders willen doen. Ik omarm de tegenslagen want zonder ze was ik een heel ander mens.

Sherida
Sherida
3 maanden geleden

Hoi Regina, wat goed dat jou manuscript nu klaar is en dat de eindredactie geweest is!
Ik twijfelde tussen 2 en 4, maar kies dan toch voor 2: ‘ als je wilt worden wie je bent’.
Door bewustwording en acceptatie van de tegenslagen uit het verleden en door die tegenslagen heen kijken, ontdek je wie je bent. En dat wil een ieder denk ik: ‘ worden wie je bent’.
Dus mijn voorkeur:
Sterker uit je burn-out; als je wilt worden wie je bent!
Succes!!!

Esther.
Esther.
3 maanden geleden

Hallo Regina, ik persoonlijk zou kiezen voor anders kijken naar tegenslagen en deze te omarmen want na elke tegenslag probeer je er weer sterker uit de komen en vormen de tegenslagen jezelf tot de persoon die je bent.Daardoor kun je het mooiste en het beste van jezelf leven.

Heel veel succes en een dikke knuffel van mij.

Alex
Alex
3 maanden geleden

Ik blijf gewoon bij mijn allereerste keuze: Als je wilt worden wie je bent 🙂 Het is wat mij betreft de krachtigste titel, die je ook op een onbewust niveau sterk raakt.

Manuela
Manuela
3 maanden geleden

Alle titels zijn goed, maar ‘als je wilt worden WIE JE BENT ‘blijft meteen hangen.
Het is een duidelijke, krachtige titel. Het zet je aan het denken, ook omdat je er op verschillende manieren naar kan kijken ,daarom spreekt deze ondertitel me het meest aan.
 

14
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x