Hersenkneuzing

Niet aangeboren hersenletselHij was 21 toen ik hem ontmoette en diep ongelukkig.
In juli 2013 kwam er plotsklaps een einde aan zijn droom: Werken in de mediawereld. Op dat moment reed hij op zijn snorfiets op het fietspad. Het was druk op de weg toen hij werd aangereden door een bestuurster van een auto, die voor hem naar rechts af wilde slaan. Het gevolg was niet aangeboren hersenletsel (hersenkneuzing) met hoor- en evenwichtsklachten.

Zodra het fysiek en mentaal weer mogelijk was, pakte hij zijn opleiding podium en evenemententechniek weer op. Wonder boven wonder slaagde hij in 2015 voor zijn opleiding, inclusief stage. Helaas moest hij als gevolg van zijn gehoorproblemen afscheid nemen van zijn droom lees meer.

 

Niet-aangeboren hersenletsel

Het zal je maar overkomen. Je hele leven en dat van jouw omgeving op zijn kop. Het leed dat je hebt van jouw hersenletsel kan ik niet wegnemen, maar ik kan wel samen met jouw op zoek gaan naar een bij jouw passende baan of opleiding als je genoodzaakt bent met je huidige werk of studie te stoppen. Heroriëntatie op scholing en/of loopbaan kost je niets.
Ik begeleid mensen die lichte tot middelzware hersenletsel hebben opgelopen.
De verzekeraar van de tegenpartij betaalt het traject als de diagnose officieel is gesteld.

 

Over het algemeen neemt jouw contactpersoon, bijvoorbeeld de register arbeidsdeskundige, contact met mij op om jouw situatie en de mogelijkheden te bespreken.
Rouwverwerking na hersenletsel

Daarna maak ik een afspraak met jou voor een kennismaking en om te kijken of het “klikt”. Vaak is bij dit gesprek ook een ouder of verzorger aanwezig. Afhankelijk van jouw situatie kan rouwverwerking  onderdeel zijn van het traject.

In de blog, krijg je een beeld van mijn werkwijze.
De register arbeidsdeskundige heeft de rol om de belastbaarheid te toetsen bij de opties die uit het begeleidingstraject voortvloeien. Het contact is dan ook zeer intensief en open.

 

 

 

Loopbaanoriëntatie op basis van medisch dossier bij niet aangeboren hersenletsel

Het kan ook gebeuren dat ik door een advocaat, die gespecialiseerd is in letselschade, de vraag krijg voorgelegd om te onderzoeken of je begeleidbaar bent naar betaald werk, dat passend en duurzaam is. Bijvoorbeeld als je door specifieke omstandigheden na het ongeval jarenlang specialistische hulp en/of professionele begeleiding hebt moeten missen.
Dit onderzoek doe ik dan op basis van grondige bestudering van het medisch dossier vanaf datum ongeval en gesprekken met jou, je naaste omgeving en je natuurlijke netwerk (ouders, verzorgers).
Aansluitend volgt er een conclusie en advies.

Opdrachtgevers

Ik werk in opdracht van verzekeraars met als tussenpersoon, arbeidsdeskundige bureaus en advocaten gespecialiseerd in letselschade.

 

Onderscheidend vermogen

Naast kennis over de gevolgen van hersenletsel, een proactieve aanpak, open,  maatwerk met een persoonlijke touch en op voet van gelijkwaardigheid.

 

Op weg naar een nieuw begin

 

Hoe kan ik helpen?