Een aantal maanden geleden deelde ik mijn ervaringen tijdens mijn presentatie op de 50plusbeurs op LinkedIn en op Facebook. In mijn enthousiasme was ik totaal vergeten een blog te schrijven.

In deze blog een terugkoppeling van hetgeen ik op social media heb geplaatst.
Op 14 en 16 september 2022 kreeg ik mijn vuurdoop om voor groot publiek een presentatie van een half uur inclusief de mogelijkheid tot vragen stellen te geven. De presentatie was vrij toegankelijk voor iedereen, met uiteenlopende leeftijden en allerlei achtergronden. Dus men hoefde niet in te schrijven om aanwezig te zijn.
Voor mij als beginnende spreker nogal een uitdaging, waarbij ik uit mijn comfortzone ging.

 

Veerkracht

In eerste instantie vond ik het rete-spannend, toen ik mijn gezicht de eerste keer op het programma overzicht tussen allemaal BN’ers zag staan, die zoveel meer ervaring hadden dan ik: Ik had écht even een serious peptalk nodig met mezelf.

 

De voorbereiding

Ik besloot te doen wat ik altijd doe, een goede voorbereiding en hulptroepen inschakelen die mij konden helpen in mijn voorbereiding.
Dankbaar voor de onvoorwaardelijke steun van Josuël Rogers, een goede bekende van mij en een goede vriendin van mij, Sherida.
Josuël kwam vanuit Rotterdam naar Almere rijden om mijn presentatie op te nemen, zodat ik kon oefenen en bij Sherida deed ik de generale repetitie.
Ik wilde iets bijzonders neerzetten. Het publiek een stukje van mijn Surinaamse roots laten proeven.

 

De presentatie

Het publiek was aangenaam verrast toen ik al dansend langs hen ging – in de ene hand mijn boek en in de andere hand een foto van een vrouw met de tekst ‘Uma no abi fadon – ‘Een vrouw is niet klein te krijgen.’
Een bezoekster waagde zelfs een dansje met mij.
Mijn dans was tevens een ode van hoe ik mij voel sinds ik tijdens mijn burn-out gekozen heb voor een tweede leven: Bevrijd!

 

Tijdens mijn presentatie waren er ook een aantal LinkedIn connecties aanwezig die ik nog nooit had ontmoet en het meest verrassende?
Een ontmoeting van drie familieleden, waarvan ik één in geen 50 jaar had gezien.
Jane, logeerde in mijn jeugd regelmatig bij ons vertelde ze mij.
Ik kan me échter hier niets van herinneren: Kun je nagaan wat een stevige burn-out met je hersenen  doet!
je ziet ze samen met mij op bijgaande foto.

 

LinkedIn

Wat heb ik toch  toffe reacties gekregen op mijn bijdragen op LinkedIn:

Bij deze bijdrage heb ik een filmpje geüpload dat een LinkedIn netwerk had gemaakt tijdens mijn presentatie op 16 september. Ik kreeg ik 62 likes en 29 comments.

En op de bijdrage van 14 september kreeg ik 81 reacties en 48 comments

 

Facebook

Ook op mijn bijdragen op Facebook heb ik ontzettend leuke reacties ontvangen.
Hiervan kan ik de links niet plaatsen.
Wil je de bijdragen lezen: Ga dan naar 22 september en 25 oktober. Onder aan de bijdrage van 25 oktober heb ik het filmpje geüpload, dat een lief netwerk van mij had gemaakt.
Dit filmpje zie je overigens ook op LinkedIn, zie de alinea hierboven.

 

Mijn boek

Voordat ik het vergeet:  Wil je mijn boek ook graag lezen? Met mijn openhartige verhaal wil ik de lezer duidelijk  maken dat je het leven niet ‘ondergaat,’ maar dat je zelf ieder moment en iedere dag keuzes kunt maken. Deze keuzes bepalen jouw toekomst waardoor jij de grootste CREATOR en REGISSEUR van jouw eigen leven wordt.

De rode draad is bewustwording, met andere ogen kijken naar dingen, verandering, veerkracht en persoonlijk leiderschap. Elk hoofdstuk wordt afgesloten met tips en inspirerende quotes. Achterin vind je bijlagen met uitleg over stress en tips voor een prettiger leven.  In mijn boek doorbreek ik het taboe rondom burn-out en schulden.

Mijn boek is goed ontvangen en de recensies zijn positief. Ik ontvang zowel per mail als op social media lovende reviews. En een lezer verraste mij met een bericht op LinkedIn dat ze mijn boek op de literatuurlijst van haar afstudeerscriptie had gezet. Dankbaar om al die mooie reacties en dat terwijl ik veel last had van belemmerende overtuigingen.

Mijn boek is bij alle online winkels in Nederland, België en in Duitsland te bestellen.
In Suriname bij Boekhandel Vaco: Stuur een mail naar bestelmedewerkerbuitenland@vaco.sr
De contact persoon van de Inkoopafdeling is,  mw Joyce Bechan. Boekhandel Vaco is in Suriname bereikbaar via
WhatsApp 8620270 of telefonisch 472545. Kersstraat 8 te Zorg en Hoop.

Op Curaçao is mijn boek te bestellen bij boekhandel Bruna.
Fysiek is het verkrijgbaar bij Bruna Muziekwijk – Almere en bij Athenaeum Boekhandel Zuidoost in de Bijlmer .

Een gesigneerd exemplaar met een mooie tekst erbij, bestel je bij mij 🙏🏾

Bedankt voor het lezen. Delen is fijn.