Begin mei ben ik vol enthousiasme gestart met een Jaarprogramma  365 dagen Online Klanten Krijgen van Anne Raaymakers.
We werken met maandthema’s.
Het thema van de maand mei is “Bloggen”, onderdeel van contentmarketing heb ik mij laten vertellen. Een thema dat totaal nieuw is voor mij, maar al geruime tijd op mijn wensenlijstje staat.

 

Perfectionisme

Wat ben ik mezelf behoorlijk tegengekomen!
Perfectionisme is een mooie kwaliteit, maar tegelijkertijd mijn valkuil. Thema’s bedenken was geen probleem, veelzijdig als ik ben. Een keuze maken van wat ik allemaal te vertellen had was een groter probleem.
Mensen met een perfectionistische aard hebben vaak ook last van faalangst. Daar komt ook angst voor het onbekende bij. Control freaks als we zijn worden we dan ook nog onzeker, omdat we denken het niet te kunnen. Ja ik heb het mezelf niet bepaald makkelijk gemaakt, de afgelopen dagen.

Gelukkig heb ik nog een andere kwaliteit. Dat heet met een deftig woord Zelfreflectie.
Dat is één van de dingen die je moet kunnen als coach. Immers dat leer ik mijn cliënten door middel van de STARR methodiek. Dat is ook wat ik vanochtend deed toen ik wakker werd en toen kreeg ik die geweldige inzichten hierboven. En toen ik mijn laptop opendeed en opdracht 3 las, wist ik het zeker “YES I CAN”. Het is slechts een kwestie van DURVEN en DOEN!

Ik bedacht ineens dat ik van meerdere cliënten had gehoord dat ik goed onderbouwde rapportages  kon schrijven. Een aantal cliënten stimuleren mij zelfs om een boek te schrijven, omdat ik mijn woorden altijd zo zorgvuldig uitkies en er een “sport” van maak synoniemen te gebruiken. Wat de cliënten ook zo fijn vinden in de contacten is de laagdrempeligheid en dat ik mij kwetsbaar durf op te stellen.
Zo vertelde ik  een cliënt van mij die ook “lijdt” aan perfectionisme hoe lastig ik het mezelf heb gemaakt. We hebben smakelijk gelachen en hadden zelfspot.
Want tja het mooiste is, dat je om jezelf kunt lachen toch?

En jij? Welke mooie kwaliteiten kunnen tegelijkertijd je vijand zijn? Wanneer slaan ze door? Wanneer heb JIJ er last van? En hoe ga je ermee om?

Ben benieuwd naar je reactie.