Over Regina van Amson

 

Mijn naam is Regina van Amson (1953), moeder van 2 kids en oma van Luka.

Alleenstaande werkende moeder

Op mijn 18e werd ik moeder. In mijn tijd had ik als alleenstaande ouder een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt.
Werkgevers durfden het risico niet aan om een alleenstaande en ook nog jonge moeder in dienst te nemen. Mijn dochter zou weleens ziek kunnen worden en hoe zat het met de schoolvakanties?
Hoewel ik gek op kinderen ben, ben ik geen type om fulltime moeder te zijn. Bovendien wilde ik economisch zelfstandig en financieel onafhankelijk zijn. Een bijstandsuitkering was voor mij geen optie. Dus werkte ik voor uitzendbureaus. Later werden dat banen voor bepaalde tijd.
Het voordeel was, dat ik een schat aan kennis en uiteenlopende werkervaring opdeed binnen verschillende bedrijfsculturen en gaandeweg wist wat ik leuk vond en wat niet. Natuurlijk viel het als alleenstaande werkende moeder niet altijd mee om alle ballen in de lucht te houden en ben ik door diepe dalen gegaan.
Mijn lerende opstelling, kansen zien en die benutten met daarbij de bereidheid de regie en verantwoordelijkheid voor mijn eigen leven te nemen hebben mij gebracht waar ik nu ben.

 

Jobhopper

Werken voor uitzendbureaus gaf mij helaas een stempel: Ik was een “jobhopper”, verveelde mij kennelijk snel. Ik liet mij echter niet uit het veld slaan, ontwikkelde een passie voor coaching en loopbaan en investeerde in scholing.
Met ruim 35 jaar werkervaring op het gebied van loopbaan, arbeidsmobiliteit en re-integratie constateerde ik een steeds grotere behoefte om mensen in beweging te krijgen. Hen te inspireren het heft in eigen handen te nemen voor een gelukkiger leven en niet af te wachten tot een ander het roer van hun pakt. Te vaak merkte ik dat mensen om bepaalde (financiële) zekerheden bleven hangen in werk of een relatie waar ze zich diep ongelukkig bij voelden en ziek werden.

 

Het roer om

Op 17 juli 2006, ik was toen 53, besloot ik vanuit een WW-uitkering te starten met mijn bedrijf en zo mijn passie voor coaching & loopbaan op geheel eigen wijze vorm te geven.
Ik startte vanuit het niets (geen financiële back-up of lening en ook geen ondernemersplan), maar ik nam wel een behoorlijke rugzak aan kennis, levens- en werkervaring mee en dit wilde ik delen. Zo ontstond een effectieve werkmethode, de BID© – methode, Bewustwording Intentie Doen.

Na een screening kreeg ik een mantelovereenkomst met het UWV. Deze mantelovereenkomst stelde mij in staat IRO (Individuele Re-integratie Overeenkomst) trajecten uit te voeren. Daarnaast bood een Jobcoach licentie, een voorziening voor de bijzondere doelgroep, mij de mogelijkheid de kwetsbare doelgroep te ondersteunen bij hun werk met als doel baanbehoud.
Bij mijn werk werd ik op een gegeven moment ondersteund door 3-man personeel.

 

Burn-out

De eerste jaren waren booming. Ik had personeel en huurde een pand.
In 2011 werd ik echter geveld werd door een stevige burn-out als gevolg van een aantal zeer ingrijpende privé gebeurtenissen. Het plotselinge overlijden van mijn moeder, van wie ik niet eens afscheid heb kunnen nemen, was de bekende druppel. Kennelijk had ik een stevige burn-out nodig om bij mezelf thuis te komen. De laatste jaren voelde ik mij tamelijk geleefd.
Terugkijkend heeft mijn burn-out mijn leven verrijkt. Het heeft mij bewuster en steviger gemaakt, en gezorgd dat ik nu dichter blijf bij dat wat ik ècht belangrijk vind. Na mijn herstel heb ik dan ook een aantal drastische beslissingen genomen. Daarnaast heb ik mij gespecialiseerd in burn-out en verlies.
Je kunt namelijk bij tegenslagen in je leven bij de pakken neer gaan zitten. Je kunt echter, ook leren van je tegenslagen, reflecteren, kijken naar je mogelijkheden en daar beter en sterker uitkomen. Ik wist, dat er altijd een keuze is, een weg, een oplossing, NO MATTER WHAT. Als je maar bereid bent te leren, in JEZELF te investeren en door te zetten.

♥Mijn motto: Als je focust op mogelijkheden, creëer je snel oplossingen en krijg je resultaten.

Ondertussen had ik diverse re-integratie-, jobcoach- en outplacementtrajecten succesvol afgesloten.
De cliënttevredenheid was hoog reviews.

 

Keerpunt

Na mijn burn-out startte een persoonlijke ontwikkelingsproces, waarin ik leerde dichter bij mezelf te komen.
Ik nam deel aan jaargroepen om mijn bedrijf en mezelf naar een hogere level te tillen. Naast de cursus stress- en burn-out preventie, volgde ik een cursus Rouw- en verliesbegeleiding bij Herman de Mönnink, een schrijfcursus en rondde ik een trainersopleiding af.

 

Life-, Work-, Business Coaching & Training

Sinds 2017 ligt de focus van mijn diensten meer op persoonlijke effectiviteit, business coaching & training.
Uit eigen ervaring weet ik hoe belangrijk het is te WORDEN WIE JE BENT en te DOEN WAAR JE GOED IN BENT.  Deze ervaring zet ik nu in om jou te helpen de beste versie van jezelf te worden, zodat je weer gaat stralen. Iedereen heeft unieke talenten en er zijn onbegrensde mogelijkheden. Je hoeft ze alleen maar te (her)ontdekken.

Voor werkgevers ben ik de juiste sparringpartner om hun personeel enthousiast te houden want gelukkige mensen maken gelukkige organisaties. Gelukkige organisaties functioneren beter wat het bedrijfsrendement ten goede komt, het ziekteverzuim reduceert en er is een lager personeelsverloop. Een win-win voor beide partijen.

Op bedrijfsniveau ben ik bezig met verdere verdieping, concretisering en positionering van waar ik naar toe wil. Dit betekende afscheid nemen van een aantal zakelijke partners, omdat het niet meer goed voelde. Een nieuwe website i.s.m. een geweldige webdesigner, nieuwe diensten, nieuwe contacten, nieuwe uitdagingen op zakelijk niveau, vergroten van mijn zichtbaarheid, best wel een drempel in het begin, het schrijven van blogs, netwerken en nog veel meer.

 

Wat is de kracht van Difference4you – Regina van Amson?

Cliënten zien in mij een spiegel. Een inspirator, een stukje (h)erkenning, die hen toont wat je met lef, doorzettingsvermogen, doelgerichtheid en flexibiliteit kunt bereiken. Ze weten dat ik ervaringsdeskundige ben op verschillende levensgebieden en dat ook ik weet wat het is om van een uitkering rond te komen, hoe het is om als alleenstaande werkende moeder alle ballen in de lucht te houden en nieuwe paden in te slaan. Dit maakt de contacten een stuk laagdrempeliger.

Mijn aanpak is concreet, direct en betrokken waardoor je wordt gedwongen tot nadenken.
Ik coach met een vleugje oosterse wijsheid in combinatie met westerse zakelijkheid.
Mijn persoonlijkheid en veelzijdige achtergrond in combinatie met twee culturen, leidt ertoe dat ik meerdere antennes uit heb staan. Je krijgt snel, maar diepgaand antwoord krijgen op jouw vragen.
Dit alles heeft voor de continuïteit en de kracht van Difference4you gezorgd, ook na mijn burn-out.

 

Ik ben NOLOC erkend.

 

Ik gun iedereen een gelukkig en succesvol leven met meer plezier en vitaliteit en loop hier graag een eindje in mee om te helpen dit doel te bereiken.

Wil je weten hoe? Kijk dan eens verder op mijn website

Ik kan jou helpen!