Twee jaar geleden had ik het genoegen deel te mogen nemen aan een interview in de Gooi-en Eemlander met als thema ‘Lol in je werk.’  Rebel als ik ben vertelde ik tijdens het interview, dat lol in je werk, niet leeftijdsgebonden is want je oud voelen is een keuze.

Super tof dat ik nu weer in de Gooi- en Eemlander én in alle regionale kranten van het Mediahuis sta:
Noordhollands Dagblad; Haarlems Dagblad; Leidsch Dagblad en IJmuider Courant.
Tijdens het interview, dat door Miriam Vijge werd afgenomen, vertel ik over de aanleiding tot het schrijven van mijn boek, mijn burn-out en mijn missie.

Het interview is heel mooi geworden: Ook ik ben nu geworden WIE IK BEN – Difference4you

 

Perplex en diep geraakt

Ik was perplex toen ik op de dag van de publicatie – 31 augustus – de eerste bestelling al om 07:30 uur ontving.
En zo ging het maar door tot vanavond terwijl ik deze blog schrijf. De bestellingen komen zowel uit Almere, mijn woonplaats als uit diverse regio’s in het land.
Blijkbaar heeft mijn verhaal en mijn missie  veel impact want ik ontving ook hartverwarmende en bijzondere berichten bij de bestellingen, die mij zeer diep raakten.

‘Zo schreef een moeder: ‘Dag Regina, Zojuist je boek besteld. De reden…mijn dochter heeft op dit moment een zware burn out. Zij is 45 en werkt in het basisonderwijs. Ik ga je boek lezen om te weten wat en hoe ik misschien een bijdrage voor haar kan  zijn. Wat kan ik wel en wat moet ik absoluut niet doen.,

SUCCES met je boek en je verdere leven.

Frieda.’

 

Een ander vertelde dat ze het boek kado deed aan haar vriend.

Iemand anders schreef: ‘Verhaal gelezen in de Gooi en Eemlander. Ben nu erg nieuwsgierig
naar het boek, Marja.’

 

Ik ontving ook twee verzoeken voor een coachingstraject.

 

Ouder echtpaar

Mijn boek is zelfs door een ouder echtpaar besteld. Hoe ik dat weet?
Ik ontving op een gegeven moment een bericht via het contactformulier: ‘Goedenmiddag, artikel over u gelezen in de krant. En wil nu graag uw boek ‘Sterker uit je burn-out!’ bestellen. Ons adres is………
Met vriendelijke groet, Ad

Nadat ik Ad de link mailde, kreeg ik een bericht dat hij niet verder kwam dat de winkelmand. Ik besloot hem te bellen om hem te begeleiden, een geluk dat in de factuur verzocht wordt het telefoonnummer te vermelden.
Hij was bijzonder verheugd mij persoonlijk aan de lijn te krijgen en vertelde dat dit nog nooit eerder is gebeurd. Dat een schrijver bij problemen even belt. Tegelijkertijd merkte hij op dat ze niet tot de doelgroep behoorden. Hij was al 65, zei hij, maar hij en zijn vrouw waren erg belangstellend naar mijn boek.
We hebben toen een heel fijn gesprek gehad, waarin ik heb vertelde dat ik het heel erg waardeerde dat hij mijn boek had besteld en dat leeftijd écht niets  uitmaakt en geschikt is voor een brede doelgroep. Bovendien: leeftijd is slechts een nummer, ik ben ook 68 en nog in de bloei van mijn leven.

 

Belemmerende overtuigingen

En dat terwijl ik zo’n angst had om mijn boek te schrijven. Ik had ontzettend veel last van belemmerende overtuigingen: ‘Ze gaan er vást wat van vinden.’ ‘Een coach die burn-out raakt, en dat noemt zich Work-Life Balance expert, laat me niet lachen!’
Meer hierover in mijn boek.

Dankbaar dat ik heb doorgezet. Mijn boek is in augustus 2020 gelanceerd en wordt goed ontvangen. De recensies zijn zeer positief. Verheugd dat ook het interview in de Gooi- en Eemlander zo goed is ontvangen.

Ik ben 68, heb een AOW en  onderneem nu parttime. Van betekenis mogen zijn met mijn boek, én anderen vanuit mijn eigen levenslessen mogen blijven inspireren om stappen te zetten in leven, werk of ondernemen geeft mij veel energie. Te leuk om mensen te helpen te doen wat ze graag willen en kunnen. De volgende stap is storytelling.

 

Bedankt voor het lezen. Delen is fijn.
Heb je na het lezen vragen? Neem dan gerust contact met mij op.
Een reactie achterlaten? Heel graag.

 

Over de auteur

Regina van Amson (1953) is een ervaren work-life balance expert, Register loopbaan professional, Noloc gecertificeerd en authentiek spreker. Vanuit haar bedrijf Difference4you helpt ze al jaren mensen succesvol met stress- en burn-outklachten, maar ook mensen die iets in hun leven willen veranderen. Ze is de auteur van ‘Sterker uit je burn-out! – Als je wilt worden WIE JE BENT.’
Het boek is in Nederland bij alle online boekhandels verkrijgbaar. Bij de bibliotheek , zowel lokaal als online bij Bruna, Muziekwijk – Almere en bij boekhandel Stumpel in Almere en in Suriname bij boekhandel Vaco.
Een gesigneerd exemplaar bestel je bij de auteur.