Toen ik in 2018 getriggerd werd om mijn levensverhaal te schrijven had ik nooit durven dromen dat mijn boek anno 2021 thans via nabestelling verkrijgbaar zou zijn in Suriname, mijn roots, en nu bij Bruna Curaçao als tip van de week bij twee van hun kassa’s ligt. I feel blessed  😇

Andries Greiner – voorzitter Stichting MKBDoorgaan, voormalig gedeputeerde Provincie Flevoland – omschrijft mijn boek als volgt: ‘Ik heb het boek aan één stuk uitgelezen. Het is een verhaal dat ontroert, bemoedigt en inspireert. Het verhaal van een vrouw die veel tegenslagen overwint, zelfs tot het uiterste moet gaan om overeind te blijven, de rand van de afgrond ziet en… zichzelf en haar bedrijf hervindt.’

 

Is this real?

Terwijl ik dit schrijf gaat er van alles door me heen: gevoelens van blijdschap, dankbaarheid, verwondering, maar ook van ontzag: Gebeurt dit nou écht? JA, REGINA, THIS IS REAL!
Anderzijds voel ik mij ook trots. Ik heb het toch maar geflikt: uit mijn comfortzone treden en hoe!
Een boek schrijven, waarin ik mijn hele ziel en zaligheid blootleg en dat me een rib uit mijn lijf heeft gekost. Vervolgens het boek lanceren en nog eens buiten mijn comfortzone treden en Froukje de Jonge, wethouder Inclusie & Diversiteit vragen aanwezig te zijn om het eerste exemplaar in ontvangst te nemen, én een speech te geven.
Zichtbaar durven te zijn: interview hier, interview daar, noem maar op: WAUWIE.

De mensen die mij écht kennen weten dat ik in de kern tamelijk bescheiden, zelfs een beetje verlegen ben, liever niet op de voorgrond treed en graag op mezelf ben.
Tot 2017 was ik dan ook niet zo actief op social media. Laat me maar lekker mensen helpen stappen te zetten in leven, werk of ondernemen door inzet van mijn eigen levenslessen. Lekker in mijn ding doen. Lekker in mijn comfortzone blijven. Tot die ene dag dat alles verandert!

 

Mijn kwetsbaarheid … mijn kracht!

In april 2018 lees ik een alarmerend bericht in de Volkskrant: een kwart van de studenten kampt met burn-out klachten, één op de zeven heeft last van ernstige angst- en depressieve klachten. Ook zelfmoordgedachten komen geregeld voor.
Toen ik dit las dacht ik: ‘Ik was ook één van die mensen die te kampen had gehad met dat type klachten.’

Tijdens mijn burn-out had ik veel gelezen, maar ik miste de rauwe ervaringsverhalen. Als ik nou een legacy zou achterlaten: Het werd een verhaal, waarin ik met de ‘billen bloot’ ga. Een levensverhaal vol ups en downs. Rauw en eerlijk, met tranen van frustratie, machteloosheid, blijdschap, humor en zelfspot. Een boek boordevol tips voor iedereen die geïnteresseerd is in persoonlijke groei. Een verhaal voor mensen die een moeilijke tijd doormaken en wat inspiratie en inzichten kunnen gebruiken, ook voor ondernemers met schulden, die veel stress ervaren door de huidige tijdsgeest, actueel en herkenbaar voor studenten.

En zo werd mijn kwetsbaarheid mijn kracht!

 

Engeltjes aan het werk

Het begon met een introductie van Maritsa Vaarnold bij Denise Sumter voor een live stream interview met als thema ‘Wat Vrouwen Doen en Waarom. Denise Sumter is altijd op zoek is naar vrouwelijke rolmodellen met een Surinaamse achtergrond om andere vrouwen te inspireren met hun verhaal. Tijdens het interview promote Denise mijn boek. Ondertussen is mijn boek via nabestelling verkrijgbaar bij boekhandel Vaco 🙏🏾

Medio september had ik contact met de manager van Bruna Curacao, nadat Roberto Polsbroek mijn boek bij haar had aanbevolen. Hij had een gesigneerd exemplaar bij mij besteld en het zijn dochter laten meenemen tijdens haar vakantie op Curacao💪🏾
De manager besloot als proef vijf exemplaren van mijn boek te bestellen. Toen de boeken er waren mailde ze mij een foto en berichtte mij dat de boeken niet bij één, maar bij twee kassa’s als tip van de week staan: Yes!

Dankjewel Roberto voor het in contact brengen met de manager en dat terwijl we elkaar niet eens persoonlijk kennen: Zo bijzonder dit!

 

TIP

Durf bang te zijn en vervolgens toch te doen, ook al vind je het spannend. Durf uit je comfortzone te stappen. Wees alert op je kansen en pak ze! Kansen kunnen niet alleen zeer kennisverrijkend zijn, ze kunnen ook ontwikkelingsperspectief bieden. Houd steeds voor ogen: wat is mijn doel? Wat wil ik bereiken? Wat wil ik leren? Wat ben ik bereid te investeren qua tijd en geld?

 

Boek bestellen

Denk je na het lezen van deze bijzondere blog: ‘Ik wil dat boek ook.’
Cadeau doen aan een ander?
Heel graag. Wil je een gesigneerd exemplaar ontvangen? Dan doe je dat bij mij. Ik schrijf dan tevens een persoonlijke tekst. Volg deze link dan kun je tegelijkertijd de sfeerimpressie video van mijn boeklancering bekijken en de comments van de gasten te lezen.

Natuurlijk is het boek in Nederland ook bij alle online boekhandels verkrijgbaar zoals op de site van managementboek en te leen bij de bibliotheek , zowel lokaal als online bij Bruna, Muziekwijk – Almere en bij boekhandel Stumpel in Almere.

 

Bedankt voor het lezen. Delen is fijn.
Heb je na het lezen vragen? Neem dan gerust contact met mij op.
Een reactie achterlaten? Heel graag.