Mijn boeklancering op 21 augustus 2020

14 september 2020

 

🍀En toen was het zover🍀Op 21 augustus vond mijn boeklancering ‘Sterker uit je burn-out!’, plaats in een mooie bosrijke omgeving in Almere, op Stadslandgoed De Kemphaan, bij Kip & Ei restaurant Dubbel-Op. Hier werden we heerlijk in de watten gelegd door Irma van der Mee en haar team. De locatie was buiten, overdekt en conform de RIVM-maatregelen.

 

Kleinschaligheid

Ik had gekozen voor kleinschaligheid en een persoonlijke touch: alle genodigden zouden tijdens de boeklancering persoonlijk een gesigneerd exemplaar ontvangen. Wat ze niet wisten was, dat ik hen tijdens de boekuitreiking kort zou introduceren en ze de gelegenheid zou geven iets over zichzelf te vertellen. Daarbij zou ik worden geassisteerd door mijn dochter, Chiquita. Daarnaast had ik nog een muzikale verrassing voor hen in petto🤣

Ik opende deze feestelijke middag op muziek van de Surinaamse band, Bumbum Dingenss, ‘Uma no abi fadon.’ Daarbij vroeg ik de gasten op te staan en vanuit hun eigen plek mee te swingen terwijl ik hen dansend langsging: in mijn ene hand een ingelijste foto met de tekst ‘Uma no abi fadon’ (vertaald vanuit het Surinaams,‘Een vrouw is niet klein te krijgen’) en in mijn andere hand mijn mijlpaal, mijn boek🙏🏽. Helaas hebben we de échte muziek niet op video vanwege de auteursrechten.

Daarna vertelde ik hoe ik was gekomen tot het schrijven van het boek en gaven wethouder Froukje de Jonge en Andries Greiner een indrukwekkende speech: ik voelde mezelf groeien van dankbaarheid, dat ze speciaal voor mij hun agenda hadden vrijgehouden 😇.
Aansluitend verraste Jermaine, mijn zoon, mij met zijn speech met woorden die mij haast deden ontploffen van trots. Voor een moeder die haar kids alleen heeft opgevoed was dit de kers op de taart🤩.

 

Onthullend en praktisch

In mijn boek vertel ik openhartig over de aanleiding tot het schrijven van mijn boek, de periode van mijn burn-out en herstel, maar ook over mijn jeugd in Suriname en de vooroordelen waar ik mee geconfronteerd werd toen ik in de jaren ’70 als ongehuwde moeder naar Nederland verhuisde. Ook vertel ik over alleenstaand moederschap in combinatie met werk en studie, omgaan met tegenslagen, het runnen van een eigen bedrijf, én het plotselinge verlies van mijn stiefmoeder dat leidde tot mijn burn-out.

Het is een onthullend levensverhaal dat recht uit mijn hart is geschreven. Daarnaast is het een praktisch zelfhulp- en coachingsboek boordevol tips over hoe je je eigen regie kunt nemen over je leven en werk. Baanervaringen, zelfreflectie, het maken van bewuste keuzes en krachtige quotes helpen je op weg naar persoonlijk leiderschap en transformatie.

Hoe mooi is het dan, als drie kanjers – met elk een inspirerend verhaal – een bijdrage leveren aan mijn boek.
Zo vertelt Ronald Etman, hoe hij het criminele circuit inrolde, in de schulden kwam en hoe hij zichzelf herpakte.
Stella de Swart laat zien hoe iedereen als gevolg van vette pech schulden kan krijgen en bij de voedselbank kan belanden. Nu geeft ze als spreker, armoede en schulden een ‘gezicht.’
Vaak hoor ik mensen zeggen: ‘Ik had geen keuze.’ Uit eigen ervaring weet ik: je hebt altijd een keuze.
Wanneer Priscilla Hutter wordt geconfronteerd met de diagnose borstkanker beseft ze hoe betrekkelijk het leven is.  Ze trekt haar plan en kiest voor een carrièreswitch. Daarbij laat ze zich niet weerhouden door haar leeftijd (47) en ziektehistorie.

 

De kleuren van mijn boek

Ik heb de kleuren van mijn boek weloverwogen gekozen: ze vormen de rode draad van heling tot aan mijn persoonlijke transformatie. Wit staat voor heling, paars voor bewustwording/bewustzijn, blauw voor communicatie/creativiteit, groen in harmonie met jezelf en met anderen, liefde geven en ontvangen en geel staat voor wilskracht/jezelf accepteren.

 

Inspiratie

Het was hard werken: de totstandkoming van mijn boek ging niet zonder slag of stoot. Ik had te kampen met de nodige uitdagingen en het plotselinge overlijden van Peter, die een belangrijke rol in mijn boek speelt.
Mede door jullie vertrouwen en support is het mij gelukt de uitdagingen die op mijn pad kwamen te overwinnen, ermee te dealen en door te zetten.
Met mijn boek hoop ik dan ook een inspiratie te zijn voor iedereen die o.a. door corona, te kampen heeft met schulden en schaamte. Mensen die hun baan zijn verloren, zelfstandigen en ondernemers die in zwaar weer verkeren en burn-out dreigen te raken of het al zijn.

 

Sfeerimpressie video

Deze bijzondere dag is op film vastgelegd. Mijn doel was de gasten een onvergetelijke middag in ongedwongen sfeer te bezorgen. Als ik kijk naar de sfeerimpressie video en de impressie van de gasten, dan is mijn boeklancering erg geslaagd geweest🥳.

Wat heb ik genoten van al die blije gezichten, reacties, bloemenzee en cadeautjes. Ik ben daar zo dankbaar voor🙏🏽.

En als klap op de vuurpijl word ik compleet overdonderd door een bericht van mijn uitgever op 7 september: ‘Hallo Regina, Je boek is alweer bijna uitverkocht bij Centraal Boekhuis, dus je mag nieuwe boeken sturen! In bijlage de pakbon, laat maar weten als er vragen zijn.’

Ik???😮

Toen ik mijn boek schreef had ik nooit durven dromen dat er meteen al zo’n belangstelling zou zijn. Meer dan driekwart van de mensen koopt mijn boek puur uit belangstelling. Iets minder dan een kwart is burn-out. Ik voel mij gezegend, dat zoveel mensen steun aan mijn verhaal hebben, echt top!

 

 

OVER DE AUTEUR

Mijn naam is Regina van Amson. Een tijd geleden zag ik een poster van een Surinaamse vrouw met daarboven de tekst: “UMA NO ABI FADON”. Dit betekent: “Een vrouw is niet klein te krijgen”. Een leven van ups, maar vooral van veel downs om te worden WIE IK BEN.
Nu zet ik mijn levenslessen in om jou te helpen het vuur 🔥 in je leven, werk of business (weer) aan te wakkeren, zodat je (weer) gaat stralen. Daarnaast coach ik succesvol mensen met stress- en burn-outklachten.

Cliënten herkennen veel van hun eigen struggles in mijn verhaal. Ik krijg vaak van cliënten terug dat ik erg goed ben in luisteren, motiveren en inspireren, waardoor ze stappen gaan zetten in hun persoonlijke ontwikkeling.
Ik stem de coaching optimaal af op jouw hulpvraag en bied maatwerk want iedereen is uniek. Soms betekent dit halverwege een aanpassing van het traject als blijkt dat een coachingstechniek, instrument of interventie niet werkt. Alles in overeenstemming met jou. Ik beschik over meerdere coachtechnieken, interventies en instrumenten en sta altijd open voor nieuwe manieren en nieuwe vormen, ben creatief en denk out of the box.
De rode draad in mijn coaching is het door mij ontwikkelde BID model. Daarnaast ben ik gecertificeerd authentiek spreker

 

Voor wie?

Voor jou: Als je toe bent aan een volgende stap in je business, je leven of je werk.
Werkgevers met hart hun voor personeel want enthousiaste en vitale collega’s maken gezonde organisaties.

Sparren? Neem gerust contact met mij op💪. Ik ben noloc-gecertificeerd.

Voor reviews?

Abonneer
Laat het weten als er
guest
12 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Danielle Lagerweij
Danielle Lagerweij
4 maanden geleden

Wat een prachtig en eerlijk boek. Regina neemt haar lezer mee in haar geleverde strijd om te worden wie ze is. Dank zij alle ervaring die ze zelf heeft opgedaan in haar leven, haar opleidingen en kracht laat ze nu ook andere mensen groeien. Met het blootgeven van zich zelf laat ze zien waar een burn-out toe kan leiden en dat je sterker bent dan je zelf denkt. Bedankt voor het delen van je verhaal Regina!

Alex
Alex
4 maanden geleden

Erg leuk om op de video de sfeer van je lanceringsfeestje te zien! De video is prima gelukt en leuk ook de reacties van de bezoekers te lezen.

Alex
Alex
4 maanden geleden
Antwoord aan  Regina van Amson

Dat kan ik me voorstellen 😎

Anneke van der Stoel
Anneke van der Stoel
4 maanden geleden

Het was een swingende boekpresentatie. De sfeerimpressie geeft dat goed weer!

Laatst bewerkt op 4 maanden geleden door Anneke van der Stoel
Esther Borgstein
Esther Borgstein
3 maanden geleden

Ik ben meteen aan jouw boek begonnen en vindt het een heel inspirerend boek. Zo leer ik jou ook beter kennen en knap dat je jezelf zo bloot durft te geven voor de buitenwereld. Daar kan men nog heel wat van leren, vooral jou doorzettingsvermogen! De herkenning en tips & tricks zijn heel waardevol.
Ik denk dat een heleboel mensen steun aan jouw boek zullen hebben.

Mati caldeon
Mati caldeon
3 maanden geleden

Regina wat een openhartig verhaal, je bent een vrouw vol posiviteit, en dat straal je ook uit. Handig all die tips voor iedereen.Deze zin neem ik over van jou 😉 ” Het zijn niet de omstandigheden die je ongelukkig maken maar je gedachten erover”

12
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x