En toen was het zover. Op 21 augustus vond mijn boeklancering, plaats in een mooie bosrijke omgeving in Almere, op Stadslandgoed De Kemphaan, bij Kip & Ei restaurant Dubbel-Op. Hier werden we heerlijk in de watten gelegd door Irma van der Mee en haar team. De locatie was buiten, overdekt en conform de RIVM-maatregelen.

Van tevoren had in op LinkedIn een bekendmaking gedaan en leuke reacties ontvangen.

 

Kleinschaligheid

Ik had gekozen voor kleinschaligheid en een persoonlijke touch: alle genodigden zouden tijdens de boeklancering persoonlijk een gesigneerd exemplaar ontvangen. Wat ze niet wisten was, dat ik hen tijdens de boekuitreiking kort zou introduceren en ze de gelegenheid zou geven iets over zichzelf te vertellen. Daarbij zou ik worden geassisteerd door mijn dochter, Chiquita. Daarnaast had ik nog een muzikale verrassing voor hen in petto.

 

boek, boeklancering, difference4you,spreker, business coach, loopbaanbegeleiderIk opende deze feestelijke middag op muziek van de Surinaamse band,Bumbum Dingenss, ‘Uma no abifadon.’

Daarbij vroeg ik de gasten op te staan en vanuit hun eigen plek mee te swingen terwijl ik hen dansend langsging: in mijn ene hand een ingelijste foto met de tekst ‘Uma no abi fadon’ (vertaald vanuit het Surinaams,‘Een vrouw is niet klein te krijgen’) en in mijn andere hand mijn mijlpaal, mijn boek. Helaas hebben we de échte muziek niet op video vanwege de auteursrechten.

Daarna vertelde ik hoe ik was gekomen tot het schrijven van het boek en gaven wethouder Froukje de Jonge en Andries Greiner een indrukwekkende speech: ik voelde mezelf groeien van dankbaarheid, dat ze speciaal voor mij hun agenda hadden vrijgehouden.

Aansluitend verraste Jermaine, mijn zoon, mij met zijn speech met woorden die mij haast deden ontploffen van trots. Voor een moeder die haar kids alleen heeft opgevoed was dit de kers op de taart.

 

Onthullend en praktisch

In mijn boek vertel ik openhartig over de aanleiding tot het schrijven van mijn boek, de periode van mijn burn-out en herstel, maar ook over mijn jeugd in Suriname en de vooroordelen waar ik mee geconfronteerd werd toen ik in de jaren ’70 als ongehuwde moeder naar Nederland verhuisde. Ook vertel ik over alleenstaand moederschap in combinatie met werk en studie, omgaan met tegenslagen, het runnen van een eigen bedrijf, én het plotselinge verlies van mijn stiefmoeder dat leidde tot mijn burn-out.

Het is een onthullend levensverhaal dat recht uit mijn hart is geschreven. Daarnaast is het een praktisch zelfhulp- en coachingsboek boordevol tips over hoe je je eigen regie kunt nemen over je leven en werk. Baanervaringen, zelfreflectie, het maken van bewuste keuzes en krachtige quotes helpen je op weg naar persoonlijk leiderschap en transformatie.

Hoe mooi is het dan, als drie kanjers – met elk een inspirerend verhaal – een bijdrage leveren aan mijn boek.
Zo vertelt Ronald Etman, hoe hij het criminele circuit inrolde, in de schulden kwam en hoe hij zichzelf herpakte.
Stella de Swart laat zien hoe iedereen als gevolg van vette pech schulden kan krijgen en bij de voedselbank kan belanden. Nu geeft ze als spreker, armoede en schulden een ‘gezicht.’
Vaak hoor ik mensen zeggen: ‘Ik had geen keuze.’ Uit eigen ervaring weet ik: je hebt altijd een keuze.
Wanneer Priscilla Hutter wordt geconfronteerd met de diagnose borstkanker beseft ze hoe betrekkelijk het leven is.  Ze trekt haar plan en kiest voor een carrièreswitch. Daarbij laat ze zich niet weerhouden door haar leeftijd (47) en ziektehistorie.

 

De kleuren van mijn boek

Ik heb de kleuren van mijn boek weloverwogen gekozen: ze vormen de rode draad van heling tot aan mijn persoonlijke transformatie. Wit staat voor heling, paars voor bewustwording/bewustzijn, blauw voor communicatie/creativiteit, groen in harmonie met jezelf en met anderen, liefde geven en ontvangen en geel staat voor wilskracht/jezelf accepteren.

 

Inspiratie

Het was hard werken: de totstandkoming van mijn boek ging niet zonder slag of stoot. Ik had te kampen met belemmerende overtuigingen, maar uiteindelijk heb ik mijn draak verslagen.
Mijn missie was hoger dan mijn angst om mij kwetsbaar op te stellen. Mijn kwetsbaarheid werd mijn kracht.
En mede door jullie vertrouwen en support is het mij gelukt de uitdagingen die op mijn pad kwamen te overwinnen, ermee te dealen en door te zetten.
Met mijn boek hoop ik dan ook een inspiratie te zijn voor iedereen die o.a. door corona, te kampen heeft met schulden en schaamte. Mensen die hun baan zijn verloren, zelfstandigen en ondernemers die in zwaar weer verkeren en burn-out dreigen te raken of het al zijn.

 

Sfeerimpressie video

Deze bijzondere dag is op film vastgelegd. Mijn doel was de gasten een onvergetelijke middag in ongedwongen sfeer te bezorgen. Als ik kijk naar de sfeerimpressie video en de impressie van de gasten, dan is mijn boeklancering zeer geslaagd geweest!

Wat heb ik genoten van al die blije gezichten, reacties, bloemenzee en cadeautjes. Ik ben daar zo intens dankbaar voor.

En als klap op de vuurpijl werd ik compleet overdonderd door een bericht van mijn uitgever op 7 september: ‘Hallo Regina, Je boek is alweer bijna uitverkocht bij Centraal Boekhuis, dus je mag nieuwe boeken sturen! In bijlage de pakbon, laat maar weten als er vragen zijn.’

Toen ik mijn boek schreef had ik nooit durven dromen dat er meteen al zo’n belangstelling zou zijn. Meer dan driekwart van de mensen koopt mijn boek puur uit belangstelling. Iets minder dan een kwart is burn-out. Ik voel mij gezegend, dat zoveel mensen steun aan mijn verhaal hebben, echt top!

 

 

Over de auteur
Regina van Amson (1953) is een ervaren life-, work- & businesscoach. Vanuit haar bedrijf Difference4you helpt ze al jaren mensen succesvol met stress- en burn-outklachten, maar ook mensen die iets in hun leven willen veranderen. Daarnaast is ze authentiek spreker.
Ze is de auteur van ‘Sterker uit je burn-out! – Als je wilt worden WIE JE BENT.’
Het boek is in Nederland bij alle online boekhandels verkrijgbaar. Een gesigneerd exemplaar bestel je bij de auteur.

 

Heb je vragen? Neem gerust contact op?