Wonderlijk: Sinds ik terug ben van mijn sabbatical heb ik het gevoel alsof ik word gedragen. Er komen zulke toffe dingen op mijn pad!
Gebeurt dit nou écht? Vraag ik mezelf regelmatig af.
Af en toe knijp ik mezelf in mijn arm om te checken of ik niet droom. NEE, REGINA, THIS IS REAL!

 

Interview

Het begon met een introductie van Martisa Vaarnold bij Denise Sumter voor een live stream interview met als thema ‘Wat Vrouwen Doen en Waarom. Denise Sumter is altijd op zoek is naar vrouwelijke rolmodellen met een Surinaamse achtergrond om andere vrouwen te inspireren met hun verhaal.
Tijdens het interview bracht Denise de link naar boekhandel Vaco in beeld.

Daarna had ik het genoegen deel te mogen aan een interview in de Margriet nr 15 met als thema ‘Een nieuwe levensfase’. Jessica van Zanten had een mooi interview geschreven. En ik heb toffe reacties en comments op LinkedIn gekregen.

Aansluitend  had ik de eer door Marit Willemsen, journalist, gevraagd te worden voor een interview in de NRC,’ thema Spitsuur. Uit haar pen vloeide zo’n mooi interview dat ik zaterdag al vroeg in de ochtend op Facebook werd getagd door een bekende.

En op LinkedIn kreeg ik – al voordat ik mijn bijdrage had geplaatst – hartverwarmende reacties begeleid met connectieverzoeken, mailberichten en loopbaanaanvragen. Mijn E-book: ‘In 4 stappen zelfverzekerd door het leven en (weer) aan het werk” is 10 keer gedownload en mijn boek besteld.

 

En het ging maar door

Een deelname aan een VIDM-lunch leverde een inspirerend contact met Cynthia Telting Director DigiDames. Ze vroeg me of ik  #DigiDame van de Week zou willen worden. Natuurlijk zei ik ja.
Binnenkort komt mijn profiel op haar site te staan. In mijn volgende blog meer hierover.

Maar ook Genevieve Blanchard – die samen met haar zus een educatieve bedrijf runt in Suriname –  verraste mij met een tag op LinkedIn ‘Sharing the link to a book ‘Sterker uit je Burn-out’ van een sterke vrouw  Regina van Amson. Sterker uit je burn-out! – ‘De gereedschappen bij de hand.’

Tegenslagen horen bij het leven. Je kunt er niet omheen, maar wel leren er op een gezonde manier mee om te gaan. Sterker nog… Je kunt je tegenslagen leren omarmen zodat je er beter en sterker uitkomt.

Regina van Amson leerde deze levensles met vallen en opstaan. In haar autobiografische boek Sterker uit je burn-out! vertelt ze daar open en eerlijk over.

Be inspired by her story en haal spoedig je exemplaar bij Vaco of plaats je bestelling via bovenstaande link.

 

Je boek is binnen

Om een uur of vijf, zes doe ik yoga. Dan begin ik met koken. Meestal eet ik tussen half acht en half negen, soms half tien. Deze keer liep ik intuïtief naar mijn laptop en las het volgende bericht:

Hallo Regina,
Je boek is al binnen, zie foto.
In het wit ben ik en de andere mooie dame is Samantha.
De dames die hun naam hebben opgegeven, worden spoedig gebeld/geappt. Het boek staat tevens op onze site en kost € 28.91.

Met vriendelijke groet,
Jolanda Moeljoredjo, bestelmedewerker

 

Gevoelens van blijdschap, ontroering en dankbaarheid wisselden elkaar af, toen ik de foto van Jolanda en Samantha zag met mijn boeken in hun hand.

Dan ontvang ik een mail van Jolanda Moeljoredjo: ‘Ik heb bewust de spot naast Michele Obama en Carmen Breeveld gekozen: Categorie sterke vrouwen!

 

Adrenaline

De adrenaline gierde door mijn lijf en ik begon in rap tempo met een post op Facebook en LinkedIn, omdat ik wist dat een aantal dames reikhalzend uitkeken naar het boek. Eten kon ik niet want al heel snel ontving ik allerlei hartverwarmende berichten zowel op Facebook als op LinkedIn zoals ‘eindelijk’ tot aan ‘Je boek staat naast die van Michele Obama! Wat een eer!’
Mijn jongste lezer Yemane Nardos -26 jaar oud – schreef: Ik ben super blij voor je dat jouw boek nu ook te koop is in Suriname. Nu kan je meer mensen helpen en inspireren.’

Martisa Vaarnold schreef: ‘Soms heb je woorden om iets te beschrijven, en soms sta je sprakeloos, over de werkelijkheid van het Universum. Dit is zo’n moment. Regina van Amson Ik ben zo, zo trots op je. Jouw gedrevenheid en intentie om van de wereld een mooie plek te maken zal nog veel verder reiken. Het komt vanuit het hart. Van harte gefeliciteerd, Much LOVE.

Paris Books – mijn uitgever, deelde mijn bericht: ‘Wat fantastisch! De boeken van Regina gaan nu ook in Suriname mensen helpen!

En zo ontving ik nog meer hartverwarmende berichten.

 

Klap op de vuurpijl

Als klap op de vuurpijl ontving ik tags met berichten op LinkedIn van Grazielle Pepe en Denise Sumter, begeleid met een foto en filmpje.boek, burn-out, difference4you, vaco, worklife balance, loopbaancoach, loopbaanbegeleiding, businesscoach, spreker

Grazielle Pepe schreef: ‘I am ready to read your book. Ik ben 100% zeker dat dit boek zal bijdragen aan het becoming traject dat ik ben gestart. Regina je bent top.’

Denise Sumter laat de voorgevel van Vaco zien en als ze binnen is zegt ze: ‘Zo Next Level Ladies, ik ben het komen ophalen. Zie je dat? Sterker uit je burn-out! van Regina van Amson. Hier is hij, in Suriname. Dus haal ‘m gewoon op bij Vaco. Dankje Regina.’

Next Level Ladies is een programma,  die vooruitstrevende vrouwen bij Denise volgen.

AMAZING: Denise bedankt mij voor een boek waarop ze 1,5 maand op heeft gewacht!!

 

 

Mijn kwetsbaarheid, mijn kracht

En dan ontvang ik via LinkedIn een berichtje van Grazielle: ‘Ik ben gisteren begonnen met dat boek en kon het niet neerleggen. Met tranen in mijn ogen, met dan weer een smile heb ik gelezen. Het is een kracht en bron om te zien dat, wanneer je gelooft in jezelf alles mogelijk is. Ik ben nog niet klaar ermee maar ik heb zoveel kracht eruit geput om zaken anders te bekijken en te behandelen. I am on a mission. Als je in Su was zo ik je vragen om mijn coach te zijn. Maar laat me weten ok?’

Ik ben diep geraakt door zoveel vertrouwen, support en onvoorwaardelijke liefde vanuit mijn thuisland.
Dankbaar ook, dat ik mijn roots mag inspireren met mijn persoonlijke verhaal. Het is een verhaal met een boodschap. Een boek boordevol praktische en handige tips over hoe je je eigen regie kunt nemen over je leven en werk.
Een boek dat ik niet zonder slag of stoot heb geschreven. Ik had te kampen met belemmerende overtuigingen, maar uiteindelijk heb ik mijn draak verslagen.

Mijn missie was hoger dan mijn angst om mij kwetsbaar op te stellen. Mijn kwetsbaarheid was tegelijkertijd mijn kracht om mijn boek tot een goed einde te brengen!

Durf bang te zijn en vervolgens toch te doen, ook al vind je het spannend. Laat je door niets en niemand weerhouden: ‘Just go for it.’

 

 

Over de auteur
Regina van Amson (1953) is een ervaren work-life balance expert, Register loopbaan professional, Noloc gecertificeerd en authentiek spreker. Vanuit haar bedrijf Difference4you helpt ze al jaren mensen succesvol met stress- en burn-outklachten, maar ook mensen die iets in hun leven willen veranderen. Ze is de auteur van ‘Sterker uit je burn-out! – Als je wilt worden WIE JE BENT.’
Het boek is in Nederland bij alle online boekhandels verkrijgbaar. Een gesigneerd exemplaar bestel je bij de auteur.

In Suriname zowel bij Vaco, stuur hiervoor een mail naar bestelmedewerkerbuitenland@vaco.sr als bij
Stichting Boekenportaal Suriname.

 

Heb je na het lezen vragen? Neem dan gerust contact met mij op.
Een reactie achterlaten? Heel graag.