Andries Greiner, ex gedeputeerde provincie Flevoland

Regina van Amson heeft zich ontwikkeld tot een bijzondere re-integratie-expert. Haar persoonlijke achtergrond, gecombineerd met haar vakvrouwschap, leidt ertoe dat competenties en talenten van mensen opgemerkt worden. Vervolgens worden die kwaliteiten productief benut bij het zetten van een eerste of volgende stap op het loopbaanpad. Regina realiseert daarbij gelijktijdig een vertrouwensband met en een  ontwikkelingsperspectief voor betrokkenen. Kort gezegd: Regina maakt daadwerkelijk de ‘Difference4you’.

Wiert Vos

Regina is een coach met bijzonder veel kennis en ervaring op het gebied van autisme. Gesprekken met haar vinden plaats in een ontspannen en vertrouwde sfeer. De feedback en de meditatieoefeningen die ze me gegeven heeft helpen me werkelijk om te ontspannen.

 

C.M.

In de afgelopen periode ben ik vaker bij de huisarts geweest om te vragen wat ik in mijn situatie kan doen, maar het is door Regina dat ik daadwerkelijk inzicht krijg in mijn situatie en daardoor ook gericht stappen kan ondernemen in mijn fysiek en beroepsmatig herstel. Het resultaat van de stressmeting liegt er eerlijk gezegd niet om. Daar ben ik wel van geschrokken en dat heeft zeker een week in moeten zinken. Deze aanpak volgt mooi uit de ‘cirkel van de biopsychosociale componenten’ van Verlies, die Regina mij heeft laten zien. Hierdoor besef ik hoe belangrijk deze stappen zijn, om de situatie mentaal en fysiek beheersbaar te maken en zo stappen te zetten richting re-integratie. Ik heb het zeker zeer getroffen met Regina van Amson, die duidelijk enorm toegewijd is als coach maar ook vooral een hele fijne, open en persoonlijke benadering heeft zonder in te boeten aan haar professionaliteit. Dat heeft onze gesprekken ook zo kwalitatief gemaakt. Regina luistert niet alleen heel goed, maar ze begrijpt het ook echt. Ze kan de ‘ruis’ er uit filteren en is duidelijk betrokken, maar verliest het doel zeer zeker niet uit ogen en dat maakt dat dit proces ook duidelijk als voortgang aanvoelt. Ik heb Regina intussen zeker ook aan een aantal mensen aangeraden! Een dikke 10!

 

S. de G

Oktober 2013 begon mijn burn-out en mijn angststoornis. Ik heb anderhalf jaar lang gezocht naar een methode om mezelf met hulp van de dokter en psycholoog weer er bovenop te helpen. Dit is deels wel gelukt, maar nog niet helemaal. Een stresstest van Regina gaf aan dat ik erg hoog scoorde en dat ik eigenlijk nog niet beter ben. Ik ben heel erg blij met de coaching van Regina. Ze geeft me meer rust en structuur en heeft mij een duidelijk doel voor de komende maanden gegeven. Binnenkort start ik met de behandeling bij Indigo in Almere. Dit is voor mij een grote stap en ik ben er trots op dat ik uiteindelijk de knoop doorgehakt hebt en te gaan voor mijn psychisch herstel en ik ga voor mijn fysieke klachten yoga en ademhalingstechnieken beoefenen om meer rust en minder spanning te krijgen in mijn lijf en mijn ademhaling te kunnen reguleren. Op een schaal van 0 – 10, geef ik een cijfer 10 voor de begeleiding, omdat ik heel tevreden ben met de coaching. Ik voel me begrepen en serieus genomen en krijg meer motivatie en positiviteit. Ik ben heel dankbaar met Regina als coach en heb er vertrouwen in dat met haar hulp, ik stap voor stap weer de betere weg opga.

 

Özlem Vatan

Het volgen van een loopbaanheroriëntatie met begeleiding van Regina van Amson is mij redelijk goed bevallen. Elke bijeenkomst heb ik weer iets geleerd waar ik goed in ben en hoe ik dat kan gebruiken. Ik ben nu bewust van mijn vaardigheden en de valkuilen daarvan. Ik probeer hier elke keer weer rekening mee te houden. De uitkomst van het koersonderzoek was voor mij nogmaals een bevestiging van waar mijn hart ligt. Dit was wel leuk maar ook erg pijnlijk voor mij.

Wat ik zo leuk vond en echt geleerd heb is dat ik op een andere manier moet kijken naar werk. Op een creatieve manier zoeken waar mogelijkheden zijn, om aan het werk te komen. Werkervaring opdoen bijvoorbeeld, was ik zelf niet opgekomen. Regina heeft mij  goed begeleid, ze heeft veel ervaring en legt alles goed en duidelijk uit. Hier was ik heel blij mee. Op een schaal van 0 – 10, geef ik de begeleiding van Regina een 10. Ze heeft mij heel goed begeleid en ook haar uiterste best gedaan om door te zetten.

 

F. de Boer

Het stressonderzoek, verzorgd door Regina van Amson, heeft mij veel inzicht en duidelijkheid gegeven. Ook weet ik dat ik mij de komende tijd zal richten op detachering en solliciteren. Tevens heb ik geleerd dingen op een andere manier te bekijken waardoor de eerste stap is gezet in mijn rouwproces.
De coaching geef ik een 8,5 vanwege de prettige manier van omgaan en de flexibele manier om andere onderwerpen te bespreken.
De coaching van Regina van Amson zou ik aanbevelen vanwege het flexibele karakter.

 

K. Hissa

Regina levert maatwerk, iets dat ik erg belangrijk vind. Daardoor was het mogelijk gedurende het traject e.e.a. te wijzigen dan wel toe te voegen aan het traject. Dat gaf veel vertrouwen, want zo wist ik steeds precies waar ik aan toe was en dat we nog altijd samen naar hetzelfde doel toewerkten.
Op een schaal van 0 – 10 geef ik de begeleiding van Regina een 8,5.

 

Martin

Op een schaal van 0 – 10 geef ik de begeleiding van Regina van Amson een 9.
Regina is erg betrokken en doet echt heel hard haar best voor de cliënt. De contacten tussen mij, Remy Persenaire (Xerox) en Regina gaat samen goed. Wanneer er iets fout gaat handelt ze snel en vakkundig en draait soms tafels ten goede om. Ik ben heel blij met de begeleiding van Regina, omdat ze zo betrokken en goed bezig is.

 

T. Bakker

De coaching van Regina van Amson heeft mij meer bewustwording gebracht over de positie waar ik nu sta. Ik heb inzicht gekregen in mijn stressproblematiek en weet waardoor ik niet functioneer zoals ik zou willen en wat voor vervolgstappen ik zal ondernemen om dit te verbeteren. Ik heb meer houvast gekregen over mijn toekomst.
Ik geef de coaching een 8,5, omdat de coaching opbouwend, open en respectvol was en de coach goed kon laveren.

 

Tamara Swaanen

Ik vond de begeleiding van Difference4you heel goed. Daarnaast heb ik veel tips gekregen m.b.t. Linkedin, solliciteren, etc.
Andere krachten van Difference4you vind ik de persoonlijke aandacht en een luisterend oor.

Ik zou Difference4you zeker aanbevelen. Op een schaal van 0 – 10 geef ik de begeleiding een 8.

 

Daniella Huyck

In het begin, ging de samenwerking wat moeizaam, in verband met toegezegde afspraken voor een IRO traject van het UWV, die op het laatste moment werd afgezegd. Waardoor bij mij veel onduidelijkheid en verwarring was, hoe nu verder. Regina heeft het goed opgepakt en uiteindelijk is het goed gekomen. De samenwerking is goed verlopen. Doordat Regina zeer betrokken is in je verhaal en ontwikkelingen hebben we samen een coachingsovereenkomst opgesteld, dat beter bij mij paste op dat moment, omdat ik meer coaching nodig had om mijn psychische weerbaarheid te vergroten. Het IRO traject was afgewezen door het UWV, maar ik heb toestemming gekregen voor een coachingtraject van 7 sessies. In dit traject heb ik tevens deelgenomen aan de workshop MatriXmethode, de workshop heeft mij enorm geholpen, hoe ik mijn hoofd moet opruimen, als het te vol wordt, hoe ik negativiteit moet omdraaien naar positiviteit in mijn hoofd. Door deze cursus ben ik enorm gegroeid, emotioneel en psychisch, ik kan moeilijke situaties beter aan, beter communiceren en heb vooral rust in mijn hoofd en structuur gekregen.

 

Rob van Haeften

Ik heb de begeleiding van Difference4you ervaren als vriendelijk. Ze denken met je mee en geven goed advies.
Op een schaal van 0 tot 10 geef ik de dienstverlening van Difference4you een 8.

 

Olive Kapel

De begeleiding vanuit Difference4you is deskundig en past goed bij mij. Ik wordt serieus genomen en er wordt goed naar mij geluisterd en meegedacht. Voor elk probleem is een oplossing. Difference4you biedt echt maatwerk. Afspraak is afspraak. Ik zou Difference4you zeker aanbevelen. Op een schaal van 0 – 10 geef ik de begeleiding een dikke 10.

 

Anita Sloove

Begin december 2013 kwam ik via een bekende van mij, die goede ervaringen had met de begeleiding van Difference4you, in contact met Regina van Amson.
Regina heeft mij snel en vakkundig geholpen om een Wajong aanvraag voor mijn zoon te doen bij het UWV. Ze heeft ons vanaf het begin tot aan het eind goed begeleid. Haar coaching is persoonlijk, betrokken, laagdrempelig en ze denkt met je mee. Regina is flexibel en past zich aan bij de persoonlijke situatie. Zo was het geen probleem om afspraken in de avonduren te maken en in de weekenden. Wat wij ook zeer waarderen was haar aanwezigheid tijdens de keuring bij het UWV, die voor ons toch wel erg spannend was. Wij geven de coaching vanuit Difference4you op een schaal van 0 – 10 een 10 en zouden haar zeker aanbevelen.

 

Onno Vendel, directeur Agathon

“Regina is in alles accuraat en mensbetrokken.
Als geen ander is zij in staat om ‘vastdenken’ te veranderen in ‘omdenken’, waardoor ruimte voor beweging ontstaat.
Binnen het partnerschap van AGATHON is zij daarnaast een betrouwbare kennisbron. Delen=vermenigvuldigen geldt zeker voor haar!”

 

A. Schouten

Regina had mij al snel door en heeft me voor mijn gevoel serieus genomen. Ze ontwikkelde al snel een werkhouding naar mij toe, waardoor ik me gekend voelde.
Regina kan goed luisteren en leest tussen de regels door.
Dit resulteerde al snel dat we tot de kern van mijn situatie kwamen en welke mogelijkheden er zouden kunnen zijn. Ze herkende snel hoe ik mijn proces ervaarde en speelde daar goed op in. Ze heeft altijd geprobeerd een iet wat sturende, maar vooral begeleidende rol te vervullen naar mij toe, wat ik heel prettig vond.

Tevens heeft ze mij doen in zien dat ik toch minder kan als ik zou willen, hierdoor kan ik mijn grenzen beter bepalen.
Op een schaal van 0 tot 10 geef ik de dienstverlening van Difference4you een 9.

 

 

 

 

Boekenvoordeel

De jobcoaching van Difference4you is bijzonder prettig te noemen.
Zodra er ad hoc een probleem voordeed en wij contact zochten, werd er zeer adequaat op het probleem gereageerd. vervolgens werd er voor ons een goede oplossing gezocht.
Op een schaal van 0 tot 10 geven wij de dienstverlening van Difference4you een 8.

 

Regina,

Ik kwam bij jou terecht via het UWV en zat middenin een verliesverwerking. Mijn vrouw was door een medische fout 2 jaar geleden overleden. Een zware tijd brak aan. Van de ene op de andere dag had ik als alleenstaande man de zorg over mijn 15-jarige zoon.

Veel onbegrip vanuit de werkgever – waar ik al 15 jaar een leidinggevende functie had – voor het verwerken van mijn verlies van mijn vrouw en de zorg over mijn zoon.

Uiteindelijk mijn ontslag. Ik was toen 50 jaar oud.
Ik was niet makkelijk te coachen. Er was veel boosheid, wantrouwen, verdriet, teleurstelling en onverwerkt verlies.

reviews, worklifebalance, businesscoach, difference4youIk voelde mij onrechtvaardig behandeld. Vaak zat ik met mijn handen in mijn haar, maar dan was jij er weer met jouw luisteren oor.

Wat mij vooral in deze moeilijke periode heeft geholpen is jouw geduld en respect, maar ook jouw sturende en soms confronterende manier van coachen om mij uit mijn slachtofferrol te halen en mijn leven weer op te pakken.

De hand staat symbool voor onze fijne samenwerking.

Bedankt,

Peter

 

Dennis Smeets

Regina had altijd goede ideeën en voorstellen zoals MatriXcoaching, yoga en ontspanningsoefeningen. Ze heeft me altijd goed begeleid bij gesprekken zoals mijn keuring in Lelystad, gesprekken bij de Tomingroep en bij sollicitaties.
Op een schaal van 0 tot 10 geef ik de dienstverlening van Difference4you een 9.

 

Jurjen Hendrikx

De begeleiding vanuit Difference4you paste goed bij mijn wensen en doelen. De afspraken waren duidelijk en ik kon zelf mijn richting bepalen.
Op een schaal van 0 tot 10 geef ik de dienstverlening van Difference4you een 8.

 

Casper Hedegaard

De begeleiding door Regina was professioneel en gelijkwaardig. Ik zou haar zeker aan een ander aanbevelen.
Op een schaal van 0 tot 10 geef ik de dienstverlening van Difference4you een 9.

 

Wendy Hedegaard

We zijn al een jaar verder en ik kan je vertellen dat mede door jou hulp ik nu een jaar later 2 keer een cursus aan het c4t heb gevolgd en certificaat heb behaald. Mijn focus is scherp, en ik geniet veel meer van het leven.
Iedereen heeft up and downs maar ik laat het niet meer op mijn lichaam slaan.
Dank je wel Regina … Voor het openen van mijn ogen.

 

Mary Bleije

De betrokkenheid van Regina en Jermaine blijkt nu weer uit het ontvangen van een uitnodiging voor het bijwonen van de workshop “het mooiste dat je kunt zijn is jezelf“.
Na een periode van de coaching van hun waarbij ik door hun inzet ben ik alweer 1 jaar werkzaam. Toch mocht ik meedoen aan deze workshop. Dit is wat je noemt nazorg!

Met deze workshop heb ik weer de bevestiging gekregen dat je de moeite waard bent. Hier kan ik weer een kun je weer een lange tijd op teren.
Dank jullie voor deze mooie ochtend.
Mijn zelfvertrouwen komt steeds meer naar boven.

 

Nelleke de Vries

De matrixtraining heeft mij de eerste keer meer ruimte geven in mijn hoofd. Ideeën kwamen, had het idee dat ik met alles wat moest, maar later kon ik het beetje bij beetje beter los laten.

Daarna  ben ik begonnen om te kijken waar spanningseten vandaan komt na een keer merk ik dat ik er iets meer zelf voor kan kiezen om het wel of niet te doen. Of wat ik eet.

 

J.M.

Matrixcoaching heeft me meer rust en overzicht in mijn drukke hoofd gegeven. In een kort tijdsbestek heb ik geleerd om de drukke dingen uit mijn hoofd te halen en te ordenen. Hierdoor heb ik meer plezier in de dagelijks dingen, thuis en op mijn werk, en een betere nachtrust.

 

S.v.C.

In vrij korte tijd heeft mijn coach mij weer positief tegen mijzelf, mijn werk en mijn omgeving laten kijken.
De ademhalingstherapie in combinatie met yoga heeft mij rust gegeven en handvatten om stressvolle situaties tegemoet te treden.
De MatriXcoaching heeft mij geholpen met het ordenen van de negatieve en positieve gebeurtenissen van het laatste jaar. Met name de STARR verhalen hebben mij geholpen om kritisch te kijken naar mijzelf, wat wil ik, wat kan ik en wat heb ik nog nodig.
Ik heb mijn valkuilen ontdekt, mijn kracht hervonden en ik weet waar ik aan kan en wil werken.
Bedankt en hartelijke groeten

 

Mary Bleije

Regina,
Op de banenbeurs was niemand bereid om mij, vrouw van 56 jaar, in hun bestand op te nemen.
Alleen jij gaf mij het gevoel dat ik nog niet helemaal afgeschreven was. Je meelevendheid, inlevingsgevoel en positiviteit troffen mij zeer. Maar vooral het vertrouwen in mij dat ik weer in het werkzame leven aan de slag zou kunnen komen, heeft mij erg gesteund.
Dankzij jouw stimulerende persoonlijkheid en je uitgebreide netwerk zit ik nu weer in het arbeidsproces.
Hartelijk dank voor jullie inzet.
Pluspunten: meelevend, positief professioneel.

 

Dennis Smeets

Ik wist niet wat ik van de MatriXmethode moest verwachten. Dus ik ging maar met een open mind naar Regina. Regina liet mij voorbeelden zien van andere cliënten. Zij hadden tekeningen gemaakt van hun hoofd en wat zich daar afspeelde. Dit vond ik wel grappig en ook een beetje vreemd. Nu ging ik het zelf proberen. Regina liet me nadenken en voelen wat er in mijn hoofd afspeelde. Ik moest visualiseren en tekenen wat er in mijn hoofd zat en daarna de “foute” dingen uit mijn hoofd halen en mijn hoofd “rustig” maken. En wat denk je, het werkte.
Na de sessie was mijn hoofd tot rust gekomen. Ik was helemaal ontspannen. Mijn neus die vast zat was ontspannen en ik kon ineens goed ademhalen.
Ik vond de MatriXcoaching een succes en ik heb het dan ook aan een kennis aangeraden. Ik hoop dat het voor haar ook werkt.

 

Tim en Dianne

MatriXmethode:
1e sessie: Toen Tim en ik na onze eerste MatriXsessie thuis kwamen zijn we eerst lang uit op de bank gegaan, beide waren we erg moe. De afgelopen dagen is het erg goed gegaan, hij kan zich zelf goed tot werken zetten. Zelfs toen het erg druk was in de klas.

Hij zegt zelf niet te weten hoe het kan, maar is er wel erg blij mee.

2e sessie: Klok kijken gaat nu ook een stuk beter, dankzij de MatriXmethode.
We hebben altijd al een analoge klok in de huiskamer hangen, en die gebruik ik nu steeds vaker. We waren allebei inderdaad een stuk minder moe na de tweede sessie.

3e sessie: Door de MatriXmethode heb ik inmiddels ook een manier ontwikkeld om om te gaan met mijn chagrijnige mentrix. Hierdoor zijn de problemen tussen haar en mij ook minder geworden en is mijn humeur thuis er ook niet meer onder gaan lijden.

 

Kenneth (2012)

Ik ben al jaren onder behandeling bij GGZ voor mijn ADHD en borderline stoornis. 1 sessie van de MatriXmethode heeft al zoveel meer rust in mijn hoofd gegeven. Ik ben minder snel boos en gebruik zelf bedachte tools om eventuele stress te verminderen. Een belangrijk punt is ook dat tijdens de sessie bleek dat ik leerproblemen heb, iets wat nog niet eerder ontdekt is.

 

Thea de Rijk, Coördinator workshops
Stichting welzijnswerk De Schoor (2012)

Regina heeft voor Stichting Welzijnswerk de Schoor een workshop gegeven, “Het mooiste wat je kunt zijn is,… JEZELF” Zo heb ik haar leren kennen als een persoon waar het prettig mee samenwerken is en die zorgvuldig te werk gaat bij de voorbereiding en het geven van workshops. Ze maakt gebruik van diverse media en werkvormen waardoor het geheel als afwisselend en boeiend is ervaren. De terugkoppelingen van de deelneemsters waren positief, zoals: “Inspirerend, Het heeft me inzicht gegeven, Ze zet me aan het denken en Nodig je haar nog een keer uit?” In mijn ogen is ze een professionele workshop leidster.

 

Nelleke de Vries-Goedhart

Mindfulness voor autisme: De regelmaat en de oefeningen die je tijdens de cursus en  de oefeningen die je thuis oefent geven je rustpunten in de dag.

Regina geeft tijdens de cursus ons de ruimte zodat je je veilig en op je gemak voelt. Er is tijd voor een geintje maar ook om serieus aan het werk te zijn.

 

K. Wagenaar

“Onderweg was jij een kiezel in mijn vijver. Dank voor het licht, de inspiratie en je warmte. Tot ons weerzien… het ga je goed”.

 

Jurjen Hendrikx

Werk en autisme
Het begon in 2008 ik zat op de website van Volvo Almere en ik zag dat ze iemand nodig hadden als autowasser ik wou dat wel dus ik ben dat gaan vragen of ik daar kon werken en dat kon wel. Ik heb het alleen nog even gevraagd aan mijn begeleider jobcoach van Difference4you of dat wel mogelijk voor mij was, wel met behulp van jobcoaching. Elke zaterdag was ik daar aan het werk auto’s wassen en het terrein een beetje netjes houden. Dat elke zaterdag in het begin vond ik het wel lastig. Ik had moeite om met kritiek en punten van verbetering om te gaan, maar dat ging steeds beter omdat het werd besproken samen met de begeleider en met de vestigingsmanager. In 2010 verhuisde Volvo van de markerkant naar de Veluwsekant met een nieuwe naam svala Volvo. Daardoor werden mijn werkzaamheden gestopt, waardoor mijn arbeidscontract ophield. Ondanks dat heb ik met veel plezier gewerkt bij Volvo en helemaal omdat ze de kans gaven om er te mogen werken omdat ik autistisch ben.

 

Wendy Tjon Soei Sjoe

Lieve Regina,
Wat ben ik God dankbaar dat ik je op mijn pad mag tegenkomen.
Vanaf de eerste dag, het intakegesprek, voelde ik de positieve energie van jou.
Je bent klantvriendelijk, betrokken, empatisch en je straalt kracht uit.
Je hebt mij altijd serieus genomen en geeft mij op de juiste momenten de steun die ik nodig heb, zowel privé als in mijn werksituatie.
Als ik je nodig heb, maak je tijd vrij, ondanks je drukke baan. Vooral de periode toen ik problemen had met mijn vorige arbeidsdeskundige van het UWV.
Oh, wat heb ik veel aan je feedback. Je kunt goed luisteren zonder oordeel.
Dat heb ik van jou geleerd.
Ik ben blij en trots op je dat je mijn re-integratiecoach bent.

Groetjes,

Wendy

 

Bianca van Galen

Regina,
FIJN dat ik JOU gevonden heb bij mijn zoektocht! En niet alleen naar werk, maar ook naar mezelf. Dank je wel.

 

Dennis Smeets

De professionele en zorgzame begeleiding van Regina van Amson hebben mij veel goeds gedaan. Ze heeft me geholpen met moeilijke administratie, maar ook met yoga en ontspanningsoefeningen. Ze heeft me geholpen met mezelf te presenteren aan werkgevers en het zoeken naar een nieuwe baan. Regina is top.

 

MN

Regina,
Ik vind je een geweldige coach! In korte tijd (vanaf maart/april – half juni 2006) heb ik met jouw adviezen meer bereikt dan in 1 jaar begeleiding van een gespecialiseerde IRO-traject begeleider. Ik heb nu een goed CV en een goede sollicitatiebrief. Ik weet nu ook hoe ik mijn CV op de beste manier op internetsites kan plaatsen. Daarmee krijg ik geïnteresseerde reacties van potentiële werkgevers en uitnodigingen voor sollicitatiegesprekken. Je adviezen voor een sollicitatiegesprek zijn goed toe te passen. Ik kan mij nu beter presenteren en onderhandelen. Het resultaat is een mooi parttime contract. Dank je wel!

 

Joren Hendrikx en Irvin Hynes (2006)

Joren: Irvin en ik zaten al ruim een jaar zonder succes in een traject. Ik zat in een “Work-First” traject en Irvin in een IRO traject. We behoren beiden tot de doelgroep met structurele functionele beperkingen. Toen Regina kwam verliep alles in een stroomversnelling.
Joren: We hadden nog nooit gehoord van een Vacaturecafé bij het CWI, totdat Regina met ons een bezoek bracht aan een dergelijk evenement. 
Door haar inspirerende manier van werken en betrokkenheid raakte ik weer gemotiveerd. Maar ze wees mij ook op mijn eigen verantwoordelijkheid. Nu begeleidt ze mijn broertje via een Persoonsgebonden Budget.
Irvin: Vanaf haar komst werd er meer druk achter gezet. Ze gaf huiswerk, maar was ook zelf actief. Nu heb ik een leuke baan bij een call centre en werk zes dagen per week op tijden die mij het beste uitkomen.