MatriXcoaching met de matriXmethode

 

 

matriXcoaching, matriXmethode, MatriXcoach, drukke hoofd, volle hoofd, mentale problemen, MatriXmethode cognitieve gesprek

MatriXcoaching focust op de eigen beleving en de eigen interne strategie.
De MatriXmethode, ontwikkeld door Ingrid Stoop®, is een  gesprekstechniek bij mentale problemen en drukke en volle hoofden. Je hoeft niks over de inhoud te vertellen. Dat scheelt!
De MatriXmethode werkt snel, effectief en oplossingsgericht!
Het uitgangspunt bij de MatriXmethode is de beleving van mensen: zien, horen, voelen en denken.

 

Hoe werkt het?

 

Angsten, onzekerheden, onverwerkte emoties of traumatische ervaringen

Iedereen slaat informatie op zijn eigen manier op. Elk probleem is een gevolg van de eigen strategie van de beleving.  De beleving van iets is altijd in het “nu”. Zo kun je in het “nu” de sensatie van een nare herinnering uit het verleden opnieuw beleven.
Dat geldt ook voor de toekomst. Je bent bijvoorbeeld bang voor iets dat zou kunnen gebeuren, zoals een lift die blijft hangen, en je beleeft het nu. Of je bent bang voor onweer, spinnen, op hoogte staan, een tandartsenafspraak of ander gedoe!
In bijna ieder hoofd zijn grote en kleine ‘gedoetjes’ aanwezig. Sommige hiervan kunnen je in je dagelijks functioneren bewust of onbewust danig in de weg zitten.

Problemen komen aan het licht wanneer jouw persoonlijke strategie niet meer werkt. Of wanneer een bepaalde beleving een negatief effect heeft op jouw gedrag of fysieke of mentale klachten geeft.
Alleen jij als uniek wezen kunt een nare herinnering of angst oplossen. Je hoeft ook je verleden niet te herbeleven.
Met de MatriXmethode leer je aan de hand van vragen op een effectieve en praktische manier negatieve en beperkende gedachten,  emoties en angsten te neutraliseren en te elimineren.
Je leert je meest heftige gedoetjes zelf duurzaam aan te pakken! Hoe je dat doet bepaal jezelf WANT jij bent de regisseur.

 

Drukte

Drukte in je hoofd; een vol hoofd. Word je doodmoe van die DRUKTE in je hoofd?
Dat is niet zo gek, want een vol hoofd kost veel  energie.
Gedachten kosten nu eenmaal energie. Je gedachten razen maar door, ook als jij je moet concentreren of als je wilt slapen. Je raakt gestrest en lusteloos en krijgt last van een “kort lontje”.

 

Hoe ontstaat deze drukte?

Je praktische brein is in de loop der jaren door jou zelf ingeregeld zoals het nu is. Dit is begonnen toen je nog heel klein was. Niemand heeft je ooit verteld hoe het moest. Hoe je informatie moest opslaan en dat je soms ook weleens iets moet weggooien of reorganiseren. Je kunt het vergelijken met een oude computer. De harde schijf is ongeorganiseerd en overvol. Je kunt niks terugvinden en iets nieuws opslaan is lastiger geworden. Een computer zou je dan opschonen en defragmenteren. En dat is precies waar je hoofd ook aan toe is!
Met de matriXmethode reorganiseer je je praktische brein. Je leert hoe je telkens wanneer jij dat wilt je hoofd leeg en rustig kunt maken. Deze techniek kun je de rest van je leven toepassen. Je wordt de baas in jouw eigen hoofd. 

 

De MatriXmethode wordt ingezet bij klachten zonder medische oorzaak, ook wel psychosomatische klachten genoemd.
Afhankelijk van jouw hulpvraag  ben je met slechts 1 – 4  interventies weer regisseur van jouw eigen leven of baas in jouw eigen hoofd. Wie wil dat nou niet?? 

Ik ben gecertificeerd (2011) MatriXcoach en tevens bevoegd om workshops te organiseren.
Borging: Om de certificatie te behouden dienen alle gecertifceerde matriXcoachens zich jaarlijks bij te scholen bij het MatriXmethode instituut.

Note: MatriXcoaching kan tevens preventief worden ingezet of tijdens een ziekteproces (stress- en burn-out).
De MatriXmethode helpt ook bij leerproblemen, autisme, AD(H)D en slaap- of eetproblemen.
Tarieven op aanvraag.          

Enkele reviews:

Kenneth:

Ik ben al jaren onder behandeling bij GGZ voor mijn ADHD en borderline stoornis. 1 sessie van de MatriXmethode heeft al zoveel meer rust in mijn hoofd gegeven. Ik ben minder snel boos en gebruik zelf bedachte tools om eventuele stress te verminderen. Een belangrijk punt is ook dat tijdens de sessie bleek dat ik leerproblemen heb, iets wat nog niet eerder ontdekt is.

 

Tim en Dianne

1e sessie: Toen Tim en ik na onze eerste MatriXsessie thuis kwamen zijn we eerst lang uit op de bank gegaan, beide waren we erg moe. De afgelopen dagen is het erg goed gegaan, hij kan zich zelf goed tot werken zetten. Zelfs toen het erg druk was in de klas.

2e sessie: Klok kijken gaat nu ook een stuk beter, dankzij de MatriXmethode.
We hebben altijd al een analoge klok in de huiskamer hangen, en die gebruik ik nu steeds vaker. We waren allebei een stuk minder moe na de tweede sessie.

3e sessie: Door de MatriXmethode heb ik inmiddels ook een manier ontwikkeld om om te gaan met mijn chagrijnige mentrix. Hierdoor zijn de problemen tussen haar en mij ook minder geworden en is mijn humeur thuis er ook niet meer onder gaan lijden?.

 

Wat als ?

  • Je zelf zou kunnen bepalen hoe jouw hoofd werkt?
  • Jij weer de baas zou zijn in je hoofd?
  • Je weer de regisseur bent van jouw leven?

 

Bel me