En dan wordt ik benaderd door Anne Broekman, journalist: Of ik wil deelnemen aan een productie getiteld ‘Leuk opgedroogd.’
Een artikel in de Margriet dat gaat over vrouwen die er nu goed uitzien en lekker in hun vel zitten, maar vroeger minder blij waren met hun uiterlijk, omdat ze bijvoorbeeld werden gepest of niet voldeden aan de sociale norm.

En ik zeg ja: Er komen ineens beelden uit mijn jonge jaren omhoog.

In mijn jeugd was ik vaak ziek en daardoor ontwikkelde ik mij lichamelijk moeizaam. Ik was graatmager, echt een lat. Ik moest maar meer eten, kreeg ik te horen. Mijn verlegenheid en onzekere gevoelens werden alleen maar erger en ik zat vaak in elkaar gedoken, zodat ik minder opviel. Op LinkedIn leuke, reactie gekregen op mijn bijdrage.

Benieuwd naar het artikel? Margriet 30 31 Mooi opgedroogd

 

Over de auteur
Ondanks goed bedoelde opmerkingen zoals: ‘Weet je wel waar je aan begint?’, ‘Wat voor zekerheid heb je nou?’ ‘Je bent al 53!’ ‘Wat nou als je het niet redt,’ start Regina van Amson (1953) op 17 juli  2006 haar bedrijf Difference4you vanuit een WW-uitkering.

Het enige dat zij meeneemt is een behoorlijke dosis lef, uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van leven, loopbaan, re-integratie en jobcoaching. Na haar burn-out in 2011 specialiseert ze zich in work-life balance en gaat ze verder als Register loopbaan professional. In augustus 2020 lanceert ze haar boek ‘Sterker uit je burn-out! – Als je wilt worden WIE JE BENT.’

In november 2021 wordt ze gediagnosticeerd met beginnende macula degeneratie, droge vorm. Na een rouwproces besluit ze te stoppen met haar diensten work-life balance en loopbaancoaching en zich meer toe te leggen op spreken: Mensen inspireren met haar levenslessen.

Wil je haar boek bestellen? Dan is dit de link.