Misschien herken je dit? Je zit met een vraag, een dilemma en in een ‘split second’ weet je het antwoord. Je voelt dan supergoed of dit juist óf helemaal niet goed voelt: Dat is intuïtie.
Als iets niet goed voelt, voelt het bij mij als zwaar en metaalachtig. Als het goed voelt volg ik mijn intuïtie zonder enige redenatie. Bij mij is het geen kwestie van kiezen tussen rede en intuïtie óf hoofd en hart. Afhankelijk van de situatie kies ik soms voor een combinatie van ratio en intuïtie.

Meestal draait het om vertrouwen op je verstand en met je hoofd beslissen. Je maakt lijstjes met voors en tegens. Vervolgens neem je op basis daarvan een besluit. Ook ik heb dit in het verleden gedaan, maar werd alleen maar nog onzekerder en onrustiger door. Vaak voelde ik me dan heen en weer geslingerd tussen doen of niet doen. ‘Gek werd ik soms van mezelf.’
Door vallen en opstaan heb ik leren vertrouwen op mijn intuïtie, die er al ‘van jongs af aan’ in mij is. Wat overigens niet betekent dat ik soms voorbij ga aan mijn ingeving en achteraf de ‘rekening’ krijg gepresenteerd.

 

Ontmoeting

Zo heeft mijn ontmoeting met een bijzondere man een aantal weken geleden plaatsgevonden: Intuïtief.
Toen ik mijn boek, ‘Sterker uit je burn-out! – Als je wilt worden WIE JE BENT,’ op mijn 67ste lanceerde: Notabene in een tijd dat corona de samenleving beheerste, had ik nooit durven dromen dat ik de ambassade van Suriname in Den Haag ooit van binnen zou zien.

Zie mij nou eens – op mijn 69ste – shinen voor een foto van een kankantrie boom
terwijlboek, overhandigen, ambassadeur, Suriname, Difference4you, spreker, storyteller, storytelling, burn-out, stress ik mijn boek overhandig aan de  ambassadeur van Suriname,
de heer Rajendre Khargi. En dat terwijl ik zo’n last had van belemmerende overtuigingen tijdens het schrijven van mijn openhartige verhaal, waarin ik met de ‘billen bloot’ ga: Niet letterlijk natuurlijk, haha.

Hij was erg belangstellend naar mijn komst naar Nederland in 1972 en mijn ervaringen als alleenstaande moeder: Ik was toen 18.
Ik voelde mij erg op mijn gemak toen ik in gebrekkig Sranan Tongo opmerkte: ‘Mi ben lafu, ma mi ati ben krei om zoveel vooroordelen. Ik lachte, maar mij hart huilde om zoveel vooroordelen.’

Hij haakte hierop spontaan in met: ‘No alla pierie tiefie na lafu: Niet iedereen die met je lacht is te vertrouwen.’
We hadden lol om mijn gebrekkig Surinaams, maar hé, what a relief: Ik hoef niet perfect te zijn😊.

Wees eens lief voor jezelf: Probeer in de waan van de dag een stapje terug te doen door naar binnen te keren: Te luisteren naar je innerlijke stem, jouw intuïtie. Je zult dan merken, dat er mooie dingen op jouw pad komen.

 

Mijn boek

Voordat ik het vergeet:  Wil je mijn boek ook graag lezen? Met mijn openhartige verhaal wil ik de lezer duidelijk  maken dat je het leven niet ‘ondergaat,’ maar dat je zelf ieder moment en iedere dag keuzes kunt maken. Deze keuzes bepalen jouw toekomst waardoor jij de grootste CREATOR en REGISSEUR van jouw eigen leven wordt.

De rode draad is bewustwording, met andere ogen kijken naar dingen, verandering, veerkracht en persoonlijk leiderschap. Elk hoofdstuk sluit ik af met tips en inspirerende quotes. Achterin vind je bijlagen met uitleg over stress en tips voor een prettiger leven. In mijn boek doorbreek ik het taboe rondom burn-out en schulden.

Mijn boek wordt goed ontvangen en de recensies zijn positief. Ik ontvang zowel per mail als op social media lovende reviews. Een lezer verraste mij met een bericht op LinkedIn dat ze mijn boek op de literatuurlijst van haar afstudeerscriptie had gezet.

Onlangs heb ik een bijzondere review ontvangen, die mij diep raakte. Hieronder lees je waarom:
‘Wat mij raakte aan je boek was je glasheldere eerlijkheid. Daardoor werd het inzichtelijk hoe omgeving en gebeurtenissen inwerken op de loop der dingen en ook hoe je door je interpretatie van omgeving en gebeurtenissen zelf een keuze hebt in hoe je ermee omgaat. Daarmee is je boek een levendige illustratie van de actor-netwerk theorie van Bruno Latour, de onlangs overleden filosoof en socioloog.
Het vraagt wat van een mens om het zo helder en open op te schrijven en die moed en kracht vind ik mooi om te ervaren bij het lezen van je boek.’
Hartelijke groet,
Krisja Abelman,
Abelman Coaching en Mediation

 

Ontroerd en Sprakeloos

Ik had nog nooit eerder gehoord van Bruno Latour noch van de actor-netwerk theorie dus zocht ik het op: ‘In de jaren 90 ontwikkelde hij samen met Michel Callon en John Law de actor-netwerktheorie. Het is een benadering die sociale fenomenen analyseert als netwerken waarin niet alleen mensen een rol spelen, maar ook dingen. Pas na interactie ontstaan er verschillen. Volgens de actor-netwerktheorie vormen mensen en dingen als het ware de ‘atomen’ waaruit elk groter geheel is opgebouwd.’

Latours werk werd met vele prijzen beloond, zoals de Holbergprijs in 2013 en de Kyotoprijs vorig jaar. Ook had hij diverse eredoctoraten aan universiteiten in Zweden, Zwitserland, Groot-Brittannië en Canada.
De laatste jaren van zijn carrière richtte Latour zich vrijwel volledig op klimaatverandering en op de vraag hoe dat wetenschapsgebied zo ondermijnd raakte door bijvoorbeeld klimaatontkenners.

Ik voelde mij ontroerd en sprakeloos om zoveel eer!

 

Waar verkrijgbaar?

Mijn boek is bij alle online winkels in Nederland, België en in Duitsland te bestellen.
In Suriname bij Boekhandel Vaco: Stuur een mail naar bestelmedewerkerbuitenland@vaco.sr
De contact persoon van de Inkoopafdeling is,  mw Joyce Bechan. Boekhandel Vaco is in Suriname bereikbaar via
WhatsApp 8620270 of telefonisch 472545. Kersstraat 8 te Zorg en Hoop.

Op Curaçao is mijn boek te bestellen bij boekhandel Bruna.
Fysiek is het verkrijgbaar bij Bruna Muziekwijk – Almere en bij Athenaeum Boekhandel Zuidoost in de Bijlmer .

 

 

Actie

Voor de maand december heb ik een leuke actie als je het boek bij mij besteld. Je ontvangt  dan een gesigneerd exemplaar met een mooie tekst verpakt in mooi papier en je betaalt geen verzendkosten!  Een leuk cadeau voor jezelf of om aan een ander cadeau te doen. Are you in?🙏🏾

✔️Ga naar: Sterker uit je burn-out 
✔️Bekijk de after movie met comments van de aanwezigen of klik meteen op de button ➔ Ik wil dat boek
✔️Vermeld het aantal boeken dat je wilt en klik op de button Toevoegen aan winkelwagen
✔️Vink aan ➔ Overhandigen tijdens evenement. Door dit vakje aan te klikken, betaal je geen verzendkosten❗️
✔️Klik op de button➔Doorgaan naar afrekenen
✔️Volg alle instructies op de pagina Afrekenen; Afrekenen, Bestelling plaatsen en betalen.

Doe je het boek cadeau aan een ander? In het vakje ‘Notities, kun je een berichtje achterlaten, dat ik dan overneem in het boek, voordat ik het signeer. Wil je dat ik het boek rechtstreeks verzend naar de ander? Noteer in het vakje ‘Verzenden ander adres, het adres van deze persoon.

 

Bedankt voor het lezen. Delen is fijn. Een reactie achterlaten? Toppie!