Begin april reageerde ik op een artikel op LinkedIn van Marit Willemsen in het NRC. Het thema: ‘Hoeveel ruimte is er om op kantoor af te wijken van wit, mannelijk en lichamelijk valide?’

Het ging over de ruimte die we hebben om af te wijken van de norm wanneer het gaat om het uiterlijk op het werk. Daarin viel heb mij op hoever een leidinggevende bereid was te gaan om haar baan te behouden, wat grote gevolgen had op het haar van haar collega, die ook nog eens net als zij van kleur was.

Marit vroeg me toen of ik zin had om aan het rubriek ‘Spitsuur’ mee te werken in het NRC.
‘Natuurlijk zei ik ja,’ ook al vond ik het spannend. Een interview in een kwaliteitskrant, dat ook nog eens digitaal te lezen is, is toch heeeeeel wat anders als een interview in een magazine: Er is meteen een groot bereik en er is meteen feedback op het artikel, wat positief of negatief kan zijn.

Mijn angst bleek ongegrond. Nog voordat ik het artikel had gelezen tagde Esther van der Zee –  een netwerk – mij op 17 april al vroeg in de ochtend op Facebook.  Ze had het artikel gelezen en was enorm enthousiast.

Toen ik een bijdrage op LinkedIn plaatste,  ontving ik connectieverzoeken en een overweldigend aantal likes, én de comments waren ontroerend. Ook over de mail kreeg ik opbouwende reacties, zoals van Edmee en Xiomara.

 

Een aantal comments deel ik graag met je

Maritsa: ‘Lieve, lieve Regina, Wanneer een zaad gezaaid is weet niemand wanneer het zal opkomen en uitbloeien tot een geweldige plant of boom die vruchten draagt. Het is nu meer dan ooit jouw tijd om in jouw grootsheid te stralen. You are a Queen. Girl YOUR Famous and GLOBE.

Edmee: ‘Ik heb het artikel over u in de NRC gelezen. Vond het heel inspirerend. Ook dat u uw eigen pijn in de ogen kijkt en heeft omgebogen.
Uw verhaal zie ik als een bijdrage  voor vele vrouwen die ook nu nog worstelen om hun leven op de rit te krijgen. Veerkracht en doorzettingsvermogen helpen om te worden wie je bent.  Vooral om niet verbitterd en verzuurd in het even te staan. Complimenten dat u na uw pensionering doorgaat en zo een essentiële bijdrage levert aan de wereld.

Yolande: ‘Beste Regina, we kennen elkaar niet, maar ik lees net je mooie interview in NRC van afgelopen weekend. Wat een sterke, moedige, mooie vrouw ben je. Mooi hoe jij ondanks tegenwerking en tegenslag zo positief in het leven staat. Ik wens je alle goeds!,’ Yolande

Pieter: ‘Hallo Regina, Ik las het stukje over je in NRC. Wat een mooi levensverhaal! Ik ben een jaar of 10 geleden naar Canada verhuisd. Was daarvoor uitgever in Nederland en heb een mooie overstap kunnen maken toen mijn vrouw en ik besloten naar haar geboorteland te verhuizen. Op dit moment bezin ik me op de volgende periode in mijn carrière en de manier waarop je over je werk sprak in combinatie met je achtergrond sprak me enorm aan. Ik vroeg me ook af of je op dit moment nog nieuwe cliënten aanneemt?’

Xiomara: ‘Gaat u door met schrijven. Het maakt mensen bewust van de kracht binnen zichzelf en een wereld gaat voor hen open.’

Devidson: ‘Mooi artikel. Voor morgen is mijn wekker op 4.30 am ingesteld.’

Abdelaziz: ‘Mooi artikel, Regina, zo vroeg opstaan? Misschien moet ik mezelf dat  aanleren’

Tof, hè.

 

Mijn E-book ‘In 4 stappen zelfverzekerd door het leven en (weer) aan het werk,’  werd zes keer gedownload en mijn boek besteld.

 

Het interview

Het interview vind je hier. Je kunt er ook voor kiezen het PDF te downloaden Spitsuur Regina PDF

Met dank aan de NRC, Marit Willemsen voor het schrijven van het artikel, David Galjaard voor de foto.

Overigens zijn bepaalde onderdelen uit het interview uitgebreid terug te lezen in mijn boek.

 

Dankbaar

Zo dankbaar dat ik heb doorgezet en me niet heb laten overrulen door mijn angst om ‘all the way’ te gaan want mijn missie was hoger dan mijn angst: de schaamte rondom burn-out en schulden doorbreken want het kan écht iedereen overkomen! Vooral ook tijdens de coronacrisis!

Mijn burn-out in 2011 was bijzonder heftig en de zakelijke gevolgen enorm. Er zou veel van de pijn die ik had doorstaan terug naar de oppervlakte komen, ervaringen die ik liever niet wilde herbeleven: de pijn, verdriet, frustratie, de machteloosheid en de schaamte om op enig moment als ondernemer afhankelijk te zijn van het ZLF.

 

Over de auteur

Regina van Amson (1953) is een ervaren life-, work- & businesscoach. Tot januari 2022 heeft ze vanuit haar bedrijf Difference4you mensen succesvol geholpen die last hadden van stress- en burn-outklachten, maar ook mensen die iets in hun leven wilden veranderen. Haar focus ligt nu op authentiek spreken.
Ze is  auteur van het boek  ‘Sterker uit je burn-out! – Als je wilt worden WIE JE BENT.’
Het boek is in Nederland bij alle online boekhandels verkrijgbaar en in Almere bij Bruna en boekhandel Stumpel.
En in Suriname bij boekhandel Vaco. Een gesigneerd exemplaar bestel je bij de auteur.

 

Bedankt voor het lezen.
Een reactie achterlaten? Heel graag.