Begin april reageerde ik op een artikel op LinkedIn van Marit Willemsen in het NRC. Het thema: ‘Hoeveel ruimte is er om op kantoor af te wijken van wit, mannelijk en lichamelijk valide?’

Het ging over de ruimte die we hebben om af te wijken van de norm wanneer het gaat om het uiterlijk op het werk. Daarin viel heb mij op hoever een leidinggevende bereid was te gaan om haar baan te behouden, wat grote gevolgen had op het haar van haar collega, die ook nog eens net als zij van kleur was.

Marit vroeg me toen of ik zin had om aan het rubriek ‘Spitsuur’ mee te werken in het NRC.
‘Natuurlijk zei ik ja,’ ook al vond ik het spannend. Een interview in een kwaliteitskrant, dat ook nog eens digitaal te lezen is, is toch heeeeeel wat anders als een interview in een magazine: Er is meteen een groot bereik en er is meteen feedback op het artikel, wat positief of negatief kan zijn.

Nog voordat ik het artikel had gelezen tagde een netwerk mij op 17 april al vroeg in de ochtend op Facebook.  Ze had het artikel gelezen en was enorm enthousiast. Via LinkedIn kreeg ik connectieverzoeken en mooi commentaar op het artikel. Mijn E-book ‘In 4 stappen zelfverzekerd door het leven en (weer) aan het werk,’ is zes keer gedownload en ik werd benaderd voor loopbaanbegeleiding.

Het resultaat van het rubriek lees je in PDF  Spitsuur Regina PDF

of surf naar deze link

Met dank aan de NRC, Marit Willemsen voor het schrijven van het artikel, David Galjaard voor de foto.

Overigens zijn bepaalde onderdelen uit het interview uitgebreid terug te lezen in mijn boek.

 

Over de auteur

Regina van Amson (1953) is een ervaren work-life balance expert, Register loopbaan professional, Noloc gecertificeerd en authentiek spreker. Vanuit haar bedrijf Difference4you helpt ze al jaren mensen succesvol met stress- en burn-outklachten, maar ook mensen die iets in hun leven willen veranderen. Ze is de auteur van ‘Sterker uit je burn-out! – Als je wilt worden WIE JE BENT.’
Het boek is in Nederland bij alle online boekhandels verkrijgbaar. Een gesigneerd exemplaar bestel je bij de auteur.

 

Bedankt voor het lezen. Delen is fijn.
Heb je na het lezen vragen? Neem dan gerust contact met mij op.
Een reactie achterlaten? Heel graag.