Ik ben boos!!

Zo begon ik het gesprek met Conny, afd. storingen van een energiebedrijf, nadat ik ruim 20 minuten had gehoord: ‘Wij doen ons best u zo z.s.m. te woord te staan. Hang vooral niet op!’

 

Wat was nou het geval?

Ik had donderdag 23 september gereserveerd om de uitgroei van mijn grijze haar bij te werken. Daarna zou ik boodschappen doen en mijn zoon en zijn vriendin de volgende dag trakteren op een overheerlijke schaal Tjap Tjoy en een wortel taart à la Regina.
Deze keer zou mijn dagje Oosterhout een speciaal tintje hebben: ik was weer oma geworden. Brandon had een zusje gekregen, Megan.

Na mijn gebruikelijke ochtendritueel van meditatie stond ik als een blij kind op, opende mijn mail om vervolgens keihard van mijn roze wolk te vallen door twee opeenvolgende uiterst teleurstellende berichten. Nadat ik om uitleg had gevraagd, keerde ik naar binnen om het nieuws meditatief te verwerken.

 

Haar verven

Vol goede moed begon ik met verven. Alles ging goed totdat ik tijdens het uitspoelen ineens een ijskoude straal voelde. Wat nu? Stoppen was geen optie. Nou ben ik gewend elke ochtend een wisseldouche te nemen. Mijn haar wassen met ijskoud water was toch wel andere koek: mijn hoofd voelde in no time ijskoud aan.
Even een belletje naar de buren: ‘Nee, zij hadden nergens last van.’

 

Storing

Conny reageerde empathisch toen ik boos uitviel, omdat ik zo lang in de wacht had gestaan en last had van een koud hoofd ondanks de blower.
Conny: ‘ik ga e.e.a. uitzoeken en bel binnen 4 uur terug.’
Ik: ‘Binnen 4 uur? Conny het is inmiddels half vier en ik wil nog boodschappen halen, Kun je er een spoedaanvraag van maken?’
Conny: ‘Ik zal mijn best doen.’

Om 17:30 uur ging de telefoon.
Conny: ‘Wij verwachten dat de storing binnen een uur verholpen is. Je hoeft er niet voor thuis te blijven.’
Toen ik thuiskwam was het 19:00 uur. Ik had last van een vermoeide rug een erfenis uit mijn burn-out na een hectische dag. Ik besloot een time-out te nemen met yoga, maar had eerst te dealen met mijn ‘inner voices.’
‘Het is al 19:00, forget it! Ook je worteltaart! En je weet zelf hoelang het duurt om de taugé schoon te maken!!!

 

Ik mag zijn WIE IK BEN

In mijn boek Sterker uit je burn-out! – Als je wilt worden WIE JE BENT, vertel ik openhartig over de meest donkere periode in mijn leven. Daarnaast schrijf ik over het onbegrip, de vooroordelen, de verkapte discriminatie en tegenslagen waar ik mee werd geconfronteerd bij mijn komst naar Nederland in 1972 als ongehuwde moeder: 18 jaar was ik.
Als eenoudergezin hebben we armoede gekend.
Tijdens mijn burn-out heb ik – om mijn bedrijf te redden – de schaamte ervaren om schulden te hebben en afhankelijk te zijn van een ZLF-uitkering.

Een eyeopener was, dat ik me niet meer hoefde te bewijzen. Ik mocht imperfect zijn.  Hoefde niet meer sterk te zijn, niet meer te pleasen en jaaaah: ik mag boos en teleurgesteld, whatever!
Ik mag zijn WIE IK BEN: What a relief!

En die worteltaart? Daar is inderdaad niets van gekomen, haha.

En jij? Mag jij zijn WIE JIJ BENT?

 

Bedankt voor het lezen. Delen is fijn.
Heb je na het lezen vragen? Neem dan gerust contact met mij op.
Een reactie achterlaten? Heel graag.

 

Over de auteur

Regina van Amson (1953) is een ervaren work-life balance expert, Register loopbaan professional, Noloc gecertificeerd en authentiek spreker. Vanuit haar bedrijf Difference4you helpt ze al jaren mensen succesvol met stress- en burn-outklachten, maar ook mensen die iets in hun leven willen veranderen. Ze is de auteur van ‘Sterker uit je burn-out! – Als je wilt worden WIE JE BENT.’
Het boek is in Nederland bij alle online boekhandels verkrijgbaar. Bij de bibliotheek , zowel lokaal als online bij Bruna, Muziekwijk – Almere en bij boekhandel Stumpel in Almere en in Suriname bij boekhandel Vaco en binnenkort bij boekhandel Bruna op Curaçao.
Een gesigneerd exemplaar bestel je bij de auteur.