Tijdens het schrijven van mijn boek  waren drie kanjers – met elk een eigen levensverhaal – bereid mee te werken aan een interview.

Het interview met één van die kanjers: Priscilla Hutter deel ik graag met je.

Vaak hoor ik mensen zeggen: ‘Ik heb geen keuze.’
Sommige situaties overkomen je, maar je hebt altijd een keuze HOE daarmee te dealen.
Priscilla laat zien hoe een ingrijpende gebeurtenis zorgt voor een mindshift. Ze reflecteert haar leven en werk, maakt een keuze, neemt een besluit en laat zich niet weerhouden door haar leeftijd noch door haar ziektehistorie!

 

Diagnose borstkanker

Priscilla Hutter is 45 jaar als ze de diagnose borstkanker krijgt. Op dat moment werkt ze ruim 12 jaar met hart, ziel en zaligheid als penitentiair inrichtingswerker.

Priscilla: ‘Mijn interesse in het werken in het gevangeniswezen werd gewekt tijdens het lezen van het boek “Papillon”. Terwijl ik dit boek las over sociale ongelijkheid, verraad maar ook loyaliteit, moed en lef ontwaakte er een vlammetje in mij. Het intrigeerde mij dat je als gevangenispersoneel continue op dat randje balanceert van je werkzaamheden uitvoeren, loyaal zijn aan de organisatie maar daarbij toch altijd blijven bedenken dat het lijntje tussen aan de ene of de andere kant van de deur verblijven heel dun is.

 

Mindshift

Toen ik de diagnose borstkanker kreeg, raakte volledig in paniek. Ik bedacht dat ik mijn zoon van 13 zou moeten achterlaten als ik zou komen te overlijden. Ik had hem merendeels alleen opgevoed.
Doordat ik zo ernstig ziek ben geweest ben ik gaan beseffen waar het allemaal om draait in het leven. Het gaat om betekenisvolle relaties en niet om dure huizen, auto’s en vakanties. Ik kwam tot de ontdekking dat ik kostbare tijd verloor. Tijd die ik liever aan mezelf en aan mijn gezin wilde besteden. Om die reden wilde ik niet meer dagelijks twee uur in de auto heen en terug door de file rijden. Ik wilde graag dichter bij huis werken.

De chemotherapie was tamelijk zwaar en ik kreeg haaruitval: dat was echt heftig. Na twee jaar volgde oncologische revalidatie en ik voelde me wekelijks sterker en fitter worden! Hierdoor kreeg ik weer vertrouwen in de toekomst.
Hoewel ik werk deed waar mijn hart lag, kwam ik gaandeweg tot het inzicht dat de bedrijfscultuur niet meer goed bij mij paste en dat ik nog meer ambities en potenties heb.
In goed overleg met mijn direct leidinggevende en directeur heb ik op mijn 48ste ontslag genomen en ben ik gestart met de opleiding Social Work. Bij deze opleiding is een erkende verplichte leerwerkplek vereist. Dit betekende qua inkomen een flinke stap terug, maar dat had ik ervoor over. Nu werk ik als maatschappelijk werker in opleiding in de ouderenzorg.

Het verschil met mijn vorige baan is, dat ik als maatschappelijk werker veel meer autonomie in mijn werk ervaar.  Zo deel mijn eigen tijd in, beslis of ik een gesprek op locatie plan of op huisbezoek ga en werk ik met uiteenlopende complexe casuïstiek.’

Ik word jaarlijks gecontroleerd maar statisch gezien heb ik evenmin/evenveel kans als ieder ander om opnieuw ziek te worden.’

 

Dit is één van de drie interviews uit mijn boek ‘Sterker uit je burn-out! – Als je wilt worden WIE JE BENT’
Het is een persoonlijk verhaal en gelijktijdig een waardevolle handreiking: hoe je sterker uit je tegenslagen kunt komen door te werken aan je persoonlijke transformatie en bewust keuzes te maken voor een gelukkiger leven.

 

 

Een aantal reviews

Dit is wat Ingrid Lub – de Vries schrijft op Bol:
‘Je hoeft niet ziek te zijn om beter te worden.’
Prachtig boek van een krachtige, selfmade vrouw. Ze laat je meekijken naar de momenten in haar leven waarop het goed én minder goed ging, puur om jou te helpen een betere versie van jezelf te worden. Het is een schop-onder-je-hol-en-aai-over-je-bol-boek. Wil je groeien? Ga dit lezen!’

Onlangs ontving ik een ontroerend persoonlijk bericht van Mary-Jane Punt: ‘Heeey Regina, ik heb het boek ontvangen. Ik ben nu al bij hoofdstuk zes. Het is echt een mooi boek. Ben er ook weer door gaan schrijven naar aanleiding van een quote van je. Ik deel een stuk van wat ik heb geschreven hieronder met je.’

Zo bijzonder dat ik met mijn boek dit teweeg kan brengen bij mensen en dat ik heb doorgezet, hoe moeilijk het ook was op sommige momenten.

 

Over de auteur
Regina van Amson (1953) is een ervaren life-, work- & businesscoach. Vanuit haar bedrijf Difference4you helpt ze al jaren mensen succesvol met stress- en burn-outklachten, maar ook mensen die iets in hun leven willen veranderen. Daarnaast is ze authentiek spreker.
Ze is de auteur van ‘Sterker uit je burn-out! – Als je wilt worden WIE JE BENT.’
Het boek is in Nederland bij alle online boekhandels verkrijgbaar. Een gesigneerd exemplaar bestel je bij de auteur.

 

Bedankt voor het lezen. Delen is fijn.
Heb je na het lezen vragen? Neem dan gerust contact met mij op.
Een reactie achterlaten? Heel graag.