TERUGBLIK 17-07-2017 – 17-07-2018

17-07-2017: De opdracht aan mezelf was verdere concretisering van mijn diensten van waar ik naar toe wil, verder werken aan mijn zichtbaarheid, blogs schrijven, mijn netwerk vergroten met mensen die positief en bewust in het leven staan, spreken en een boek schrijven. Mijn opdracht is aardig gelukt! Ik kan terugkijken op een mooi jaar en ik voel mij een dankbaar mens?.

 

Zichtbaarheid

Ik heb 75% van mijn doelen gehaald.  Zo was ik te gast bij het programma “Zichtbaar met Monique Dekker”  en had ik een interview met Ketty Lollia, Financiële Vrijheid TV. Deze vrouwen wisten dat ik met mijn verhaal anderen kan inspireren.
Voorts mocht ik in verschillende bladen een bijdrage leveren: weekend magazine editie 34-2017 – RTL nieuws; de Margriet en Dreamz World.
Ook heb ik samen met een netwerk van mij een kosteloze evenement georganiseerd in de Week van de werkstress 13 t/m 16 november 2017. Dit evenement is bezocht.

Daarnaast heb ik aan een catwalk meegedaan en samen met andere powervrouwen Internationale vrouwendag gevierd met een modeshow door het centrum van Almere met als titel “Take Back Control”  en afgesloten met een event Fem2Fem. Thema “Gelijkwaardigheid”.

 

Concretisering diensten & planning

De focus ligt nu meer op Work-life balance en business coaching. Daarnaast doe ik als loopbaancoach mee aan de tijdelijke Subsidieregeling ontwikkeladvies vijfenveertigplussers van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.
Tevens sta ik op de lijst van gastsprekers bij de MON€Y SCHOOL  want op mijn bucketlist staat Spreken / storytelling / motivational speaker en op 17 januari 2019 ga ik een boek over mijn burn-out periode uitgeven.

 

Blogs schrijven

Ik heb ontdekt dat ik het heerlijk vind te schrijven. Ik schrijf nu regelmatig blogs over allerlei onderwerpen en doe aan kennisoverdracht. Vorig jaar vroeg de redactie van Dreamz World mij om voor hun glossy, een stukje te schrijven over Srefidensi, Surinaams voor onafhankelijkheid.
Dat is ons beiden zo goed bevallen, dat ik vanaf april met enige regelmaat blogs en columns zal schrijven. Met mijn interviews, verhalen en columns wil ik bijdragen aan een mooiere wereld. Dreamz World is een Surinaams/Caribische krant die zowel in Nederland als in Suriname fysiek als digitaal verkrijgbaar is. De blogs zijn terug te vinden op hun website.

 

Netwerk vergroot

Wat heb ik het afgelopen jaar toffe contacten opgedaan via LinkedIn. En niet zomaar contacten. Contacten met diepgang, een gunningsvisie, oog voor samenwerking en krachten bundelen.
Zo kwam ik via een netwerk in contact met de MON€Y SCHOOL om te praten over mijn business en
hebben er leuke kennismakingen plaatsgevonden met een aantal ondernemers plaatsgevonden en zijn de eerste stappen voor samenwerking gezet.

 

7 juli 2018

Op 12 juli schreef ik een artikel op LinkedIn, waarin ik openhartig vertel over mijn suïcidale gedachten tijdens  mijn burn-out in 2011 en wat mijn redding was geweest. Tot op het laatste moment vond ik het moeilijk. Mijn verhaal is immers zo persoonlijk. Mijn missie was echter hoger dan mijn angst. De laatste maanden kreeg ik steeds meer de behoefte openheid te geven, omdat er zo’n taboe hierop heerst. Met mijn bijdrage wilde ik mensen die aan suïcidale gedachten leiden tijdens hun burn-out een hart onder de riem steken. Maar ik hoopte ook jongeren te bereiken, omdat bekend is dat steeds meer jongeren, zelfs kinderen met burn-out deze gedachten hebben.
Ik heb er een week over gedaan om het artikel te schrijven en was tijdens het schrijven tamelijk emotioneel. Nu weet ik aan het dealen was met een restant uit het verleden: “unfinished business”.

Heb je mijn artikel nog niet gelezen? Op mijn website kun je de blog vinden.

Omdat 2018 zo’n bijzonder jaar voor mij is, ontvang je tot 18-12-2018, 18% korting op mijn diensten, m.u.v. de subsidieregeling 45+, Skype coaching, oriëntatie- en adviesgesprekken, workshops, trainingen en speakers opdrachten. Van deze opbrengsten gaat 7% naar twee goede doelen:  Z! de Amsterdamse straatkrant en Stichting Kinderen van de Voedselbank .

 

Heb je na het lezen van deze blog vragen? Wil je je opgeven voor een coachingstraject? Neem dan contact met mij op?