‘Als je wilt worden WIE JE BENT’  is de winnende ondertitel van mijn boek ‘Sterker uit je burn-out.’

 

Toen bekend was dat ik een boek zou schrijven over de meest donkere periode in mijn leven kreeg ik voldoende steun en spirit van mensen om mij heen. Van Danielle Lagerweij en Andrea Out ontving ik zelfs na het coachings- en loopbaantraject een mooie planner, een kaart en een verenpen en van Latifa, een goede vriendin, een liggende boeddha. Zelfs een interview met de Gooi- en Eemlander kwam op mijn pad en het was echt kicken toen ik naderhand op internet las dat bestsellerboek.blogspot mijn naam noemde: ‘Coach Regina schrijft een boek over burn-outs .’
Kortom: alles werkte mee….. of toch niet?

 

Twee weken geleden vroeg ik om mee te denken over de ondertitel van mijn boek. Ik had vier opties:

 • Leef het mooiste en het beste van JEZELF
 • Als je wilt worden WIE JE BENT
 • Anders kijken naar tegenslagen
 • Omarm je tegenslagen

 

Uit de online poll op social media en uit mijn nieuwbrieven was er een grote voorkeur voor optie vier: ‘Als je wilt worden WIE JE BENT.’
Daarbij wil ik meteen opmerken dat geen enkele optie fout is.

Mijn boek – Sterker uit je burn-out – gaat over omgaan met vooroordelen, succesvol ondernemen, tegenslagen, doorzetten en luisteren naar je lichaam. Niemand blijft bespaart van tegenslagen. De één heeft hier vaker en intenser mee te maken dan de ander. Vaak ervaren wij tegenslagen als negatief terwijl wij hier sterker uit kunnen komen als wij leren er anders naar te kijken en deze te omarmen. Onze grootste tegenslagen blijken achteraf een waardevol geschenk te zijn. Tegenslagen kunnen je vormen tot de persoon die je écht bent waardoor je het mooiste en het beste van jezelf kunt gaan leven.

Niet elke tegenslag of stress hoeft uit te monden in een burn-out. Soms moet je mentaal en fysiek keihard tot stilstand komen om in contact te komen met je ware zelf. Dat heb ook ik ervaren…en nu leef ik het mooiste en beste van MEZELF, maar sta mezelf toe af en toe te vallen.

 

Dit las ik o.a. terug als motivatie voor de optie ‘Als je wilt worden WIE JE BENT.’

 • ‘Een burn-out is een soort reset van jezelf, naar de ‘ik’ die diep van binnen zit en door van alles en nog wat niet meer goed eruit komt.’
 • ‘Vaak komen mensen er pas na een heftige crisis achter wie ze werkelijk zijn en ontdekken dan hun kracht en talenten.’
 • ‘Je hebt soms tegenslagen nodig om de persoon te worden wie je nu bent.’
 • ‘Door bewustwording en acceptatie van de tegenslagen uit het verleden en door die tegenslagen heen kijken, ontdek je wie je bent. En dat wil een ieder denk ik: ‘… worden wie je bent.’
 • ‘Het is wat mij betreft de krachtigste titel, die je ook op een onbewust niveau sterk raakt.’
 • ‘We leven vaak met een masker op. We vergeten te luisteren naar die innerlijke stem. Ik ben ervan overtuigd als we dat meer zouden durven doen dat je dan wordt wie jij bent.’
 • ‘Het is een duidelijke, krachtige titel. Het zet je aan het denken, ook omdat je er op verschillende manieren naar kan kijken, daarom spreekt deze ondertitel me het meest aan.’
 • ‘krachtig! Net zoals jij!’?

 

Op de tweede plaats staat: ‘Omarm je tegenslagen’.
Alle vier fases hebben te maken met bewustwording, persoonlijke transformatie, persoonlijke groei. We identificeren ons vaak met ons ‘ego’, ons sociale masker of de rollen die we hebben in het leven. Maar we zijn meer dan dat…

‘Leef het mooiste en het beste van JEZELF,’ is de langste en moeilijkste weg naar bewustwording en zit vol uitdagingen om van je gekozen pad af te wijken.

 

Het bijzondere aan de ondertitel?

‘Als je wilt worden WIE JE BENT’ prijkt al jaren als tagline op mijn website.
Cliënten die zich bij mij aanmelden merken regelmatig op dat ze getriggerd worden door deze quote op mijn website. Hun nieuwsgierigheid wordt gewekt. Bovendien vinden ze het een krachtige titel.

 

 

OVER DE AUTEUR

Mijn naam is Regina van Amson. Een tijd geleden zag ik een poster van een Surinaamse vrouw met daarboven de tekst: “UMA NO ABI FADON”. Dit betekent: “Een vrouw is niet klein te krijgen”. Een leven van ups, maar vooral van veel downs om te worden WIE IK BEN: daadkrachtig met veerkracht en bezieling?.

Ik ben een ervaren life-, work- & businesscoach en coach succesvol mensen met stress- en burn-outklachten. Ook geef ik lezingen over het ontstaan van burn-out en hoe je weer in balans kunt komen.
Ik stem de coaching optimaal af op jouw hulpvraag en bied maatwerk want iedereen is uniek. Soms betekent dit halverwege een aanpassing van het traject als blijkt dat een coachingstechniek, instrument of interventie niet werkt. Alles in overeenstemming met jou. Ik beschik over meerdere coachtechnieken, interventies en instrumenten en sta altijd open voor nieuwe manieren en nieuwe vormen, ben creatief en denk out of the box.

 

Voor wie?

Als je toe bent aan een volgende stap in business, leven of werk.
Werkgevers met hart hun voor personeel want enthousiaste en vitale collega’s maken gezonde organisaties.

Sparren? Neem gerust contact met mij op?. Ik ben noloc-gecertificeerd.

Voor reviews?

 

Bedankt voor het lezen van mijn blog. Delen, is altijd fijn.