Er is een  periode in mijn leven geweest dat je mij niet kwader kon maken dan, door “Wees dankbaar voor de kleine dingen” of “Wees dankbaar voor wat je hebt” tegen mij te zeggen.
Wat nou dankbaar! Hallo, dat bepaal ik zelf wel.  Jij hebt makkelijk praten met je, je, je ……..
Ik zal je besparen wat er daarna gebeurde, maar je hebt er niet al te veel fantasie voor nodig, denk ik.

Nu,  jaren later heeft het begrip DANKBAAR zoveel meer betekenis voor mij gekregen. Ik sta nu dagelijks stil bij de dingen waar het om gaat in het leven. Waar ik voorheen gefocust was op wat ik niet had, ben ik nu meer gefocust op dingen om dankbaar voor te zijn. Dat kunnen kleine of grote dingen zijn.  Dit transformeert mijn energie en mijn denken en maakt mij veerkrachtiger.

 

Dankbaar

Zo ben ik dankbaar dat ik leef en een dak boven mijn hoofd heb; dat ik als alleenstaande werkende moeder in staat ben geweest mijn kinderen een goede opvoeding te geven en dat ze werk doen waar ze blij van worden; ik ben dankbaar dat ik mag genieten van een goede gezondheid & vitaliteit en dat ik mag leven in vrijheid, veiligheid en financiële onafhankelijkheid; ik ben ook dankbaar dat ik op mijn 66ste nog steeds datgene mag doen waar mijn hart ligt: “Jou helpen door omdenken de beste versie van jezelf te worden, zodat je met meer blijdschap, geluk, succes en vitaliteit gaat leven, werken of ondernemen”. Hoe mooi is dat!

 

Levenslessen

Zelfs mijn levenslessen  zie ik  als cadeautjes voor mijn persoonlijke groei. Zo heb ik geleerd om uit mijn slachtofferrol te stappen door zelfreflectie. Zelfreflectie heeft gezorgd voor zelfacceptatie en zelfwaardering, maar heeft mij ook geleerd om te ontvangen en keuzes te maken door met verschillende samenwerkingsverbanden te stoppen die voor mij niet (meer) goed voelden. Dit betekende in eerste instantie financieel een behoorlijke stap terug, maar wat telde was mijn gevoel van eigenwaarde en het vertrouwen dat het goed zou komen door in mezelf te investeren, te leren en er 200% voor te gaan. Natuurlijk heb ik ook weleens een offday of gaan dingen niet precies zoals ik had gewenst. Ik merk dat, waar ik voorheen in de stress zou schieten, ik nu erop vertrouw dat er een groter plan aan het werk is.

Het heeft alles te maken met een mindshift.

Ik ontmoet nu zulke positief ingestelde mensen, mensen met een gunfactor, het is een wisselwerking en ik voel mij krachtiger & gelukkiger dan ooit.

Los van dit alles komen er zulke leuke dingen op mijn pad, dat het soms niet te bevatten is.

Dankbaarheid is voor mij een vorm van bidden.  Ik doe het dagelijks.

 

Ik heb 7 tips voor je. Kijk wat bij jou past en wat goed voelt voor jou:

 1. Noteer iedere dag drie dingen waar je dankbaar voor bent. Doe dit in een mooi klein boekje;
 2. Kijk voordat je gaat slapen in gedachten terug op de dag. Begin bij het ontwaken en laat de dag
  als een film aan je voorbijgaan.  Schrijf dan drie gedachten, gevoelens of gebeurtenissen op
  waarvoor je dankbaar bent;
 3. Begin de dag bewust en dankbaar. Rek je lekker uit, haal diep adem en voel je dankbaar dat je leeft. Laat je gedachten gaan over alle dingen waar je dankbaar voor bent, klein en groot, neem de tijd. Sta ook stil bij jouw levenslessen en wees hier dankbaar voor;
 4. Breng tijdens het wandelen al je aandacht naar je voeten. Voel hoe je je voeten neerzet, hoe je hak de grond raakt en hoe je voet zich afwikkelt. Zeg dan in gedachten: dankjewel, zolang dat
  goed voelt. Deze oefening kun je ook thuis doen op blote voeten of als je een grasveld hebt, in de
  tuin;
 5. Betracht acceptatie. Door iedere situatie te accepteren zoals die is, ben je in staat om die naar
  een hogere level te tillen. Eenmaal geaccepteerd neem je de verantwoordelijkheid voor de
  uitdaging waar je tegenover staat. Weet dat in iedere uitdaging een verborgen kans ligt;
 6. Verspil je energie niet door jouw standpunt te verdedigen of door anderen te overtuigen, maar
  blijf open voor alle standpunten zonder jezelf geweld aan te doen.
 7. Waardeer alles en iedereen in je leven.

 

En nu jij. WAAR BEN JIJ DANKBAAR VOOR?

HEB JE NOG AANVULLENDE TIPS?

 

Inspiratie nodig van een ervaringsdeskundige?

Een afspraak maken? Deelnemen aan mijn maandelijkse Skype Inspiratie sessie?

Bedankt voor het lezen van mijn artikel. Delen, stel ik op prijs.

 

OVER DE AUTEUR

Mijn naam is Regina van Amson. Een tijd geleden zag ik een poster van een Surinaamse vrouw met daarboven de tekst: “UMA NO ABI FADON”. Dit betekent: “Een vrouw is niet klein te krijgen”. Ik herken mezelf in die tekst. Nu zet ik mijn kennis en levenslessen in om jou te inspireren het heft in eigen handen te nemen.
Op dit platform deel ik mijn diensten en vind je artikelen over mij onder het menu “Blogs”.  Ik ben maatschappelijk bewogen en steun diverse goede doelen.  Met mijn donaties wil ik bijdragen aan een mooiere wereld.