Gisteren werd ik tijdens een wandeling verrast door dit mooie kunstwerk. Een kunstwerk dat in vrijheid werd gecreëerd, maar wellicht als stil protest tegen het verwijderen van de bomen is gemaakt.
Voor mij echter, een bijzonder cadeau op deze bijzondere dag: Bevrijdingsdag.
Een dag waarop ik mezelf in de avonduren trakteerde op heerlijk eten, zang en dans tijdens een bezoek aan een Bevrijdingsfestival. Hoe anders was het nu…
Op Internationale Vrouwendag schreef ik nog enthousiast een blog met als titel ‘Vrijheid wordt geboren als je echt ontwaakt!

 

Het coronavirus (COVID-19)

Ondertussen houdt het coronavirus ons al weken in de greep.
Mijn woonomgeving Almere lijkt soms wel een verlaten stad, creepy!
Er is een heuse run op desinfecterende handgels, mondkapjes en men slaat aan het hamsteren. Ook zie ik steeds vaker mensen met rubberen handschoenen verdwaasd rondlopen.

Ik waan mezelf in een andere wereld, voel mij een observator, overgeleverd aan een hogere macht.
Dan volgt acceptatie om wat is: het onwezenlijke. Alles gaat vertraagd. Ik wandel, bid, mediteer veel en doe aan yoga.

Gelukkig neemt het hamsteren steeds meer af en zijn bepaalde artikelen, zoals toiletpapier, rijst en citrusvruchten weer gewoon voorradig. ‘Het ikke, ikke en de rest mag stikken: het hamsteren neemt af.’
Er lijkt ook steeds meer saamhorigheid, maar er zijn ook veel ontevreden geluiden m.b.t. de aangescherpte maatregelen.
Hier komt vanaf maandag 11 mei a.s. stap voor stap verandering in. Bron: Rijksoverheid

 

Ik begrijp nu meer dan ooit wat vrijheid voor mij betekent: ook al had ik zelf een keuze om een deel van mijn vrijheid niet alleen voor mezelf – maar JUIST in het belang van leven en gezondheid – de afgelopen maanden op te moeten geven. Ik weet nu dat vrijheid wispelturig en wankel kan zijn en koester mijn vrijheid meer dan ooit.

 

Vrijheid is niet vanzelfsprekend! Vrijheid wordt geboren als je echt ontwaakt!

 

Wat betekent vrijheid voor jou? Hoe heb jij Bevrijdingsdag ervaren? Waar word/werd je blij van?
Leuk als je een reactie geeft  hieronder.

 

 

OVER DE AUTEUR

Mijn naam is Regina van Amson. Een tijd geleden zag ik een poster van een Surinaamse vrouw met daarboven de tekst: “UMA NO ABI FADON”. Dit betekent: “Een vrouw is niet klein te krijgen”. Een leven van ups, maar vooral van veel downs om te worden WIE IK BEN: daadkrachtig met veerkracht en bezieling?.

Ik ben een ervaren life-, work- & businesscoach en coach succesvol mensen met stress- en burn-outklachten. Ook geef ik lezingen over het ontstaan van burn-out en hoe je weer in balans kunt komen.
Ik stem de coaching optimaal af op jouw hulpvraag en bied maatwerk want iedereen is uniek. Soms betekent dit halverwege een aanpassing van het traject als blijkt dat een coachingstechniek, instrument of interventie niet werkt. Alles in overeenstemming met jou. Ik beschik over meerdere coachtechnieken, interventies en instrumenten en sta altijd open voor nieuwe manieren en nieuwe vormen, ben creatief en denk out of the box.

 

Voor wie?

Als je toe bent aan een volgende stap in business, leven of werk.
Werkgevers met hart hun voor personeel want enthousiaste en vitale collega’s maken gezonde organisaties.

Sparren? Neem gerust contact met mij op?. Ik ben noloc-gecertificeerd.

Voor reviews?

 

Bedankt voor het lezen van mijn blog. Delen, is altijd fijn.